Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ALP lézerblokkoló használati utasítás

ALP lézerblokkoló használati utasítás


ALP Többcélú Lézerrendszer – Parkolószenzor
Használati útmutató


A KÉSZÜLÉK RÉSZEI

A készülék fő részei, a központi egység és az érzékelő(k), a GPS antenna külön csomagoltak. A BlueTooth modul, a radarantenna és a radarmodul, külön megvásárolható. A készülék használható opcionális HIFI kontroll szettel is, mely beszédhang riasztást és menüt biztosít.


ISMERTETŐ

Köszönjük, hogy megvásárolta az AL PRIORITY készüléket, a világ első többcélú lézeres parkoló szenzorának 12. generációját. A készüléket ISO9001 minősítésű, EU-ban található gyárunkban terveztük és gyártottuk, biztosítva ezzel annak kiváló minőségét.

Az ALP egy többcélú biztonsági rendszer. A készülék gépjárműbe építve megkönnyíti a parkolást és biztonságosabb autózást biztosít.
Az ALP katonai minőségű alkatrészeket tartalmaz. Az ALP más infravörös diódás rendszerekkel ellentétben lézerdiódát tartalmaz, amit katonai távolságmérőkben és rendőrségi sebességmérőkben is alkalmaznak. A lézerdióda sokkalta erősebb sugárzást képes kibocsájtani, mint egy hagyományos led. 

Az alig érzékelhető jeleket is észleli a készülék köszönhetően a négyszeres érzékelőnek, valamint az alacsony zajszintű erősítőnek. Szabadalmaztatott  technológiánknak köszönhetően az ALP különösen érzéketlen a hőmérséklet változásra és a zavaró, idegen infravörös sugarakra, mint pl. a napsütés. Az ALP 905 nanométeres fény frekvencián működik. Folyamatosan jeleket bocsájt ki, és az akadályokról való visszaverődést figyeli. A fejlett szoftverének köszönhetően a rendszer meg tuja különböztetni a más forrásból (pl. sebességmérők) beérkező jeleket.


Az ALP nem csak egy parkoló szenzor. Speciális, LED megvilágítású szenzorok is megvásárolhatóak, amelyek ködlámpaként funkcionálhatnak. A készülék kompatibilis egyes radar antennákkal. Erről bővebb felvilágosítást forgalmazójától kaphat. Az ALP az első lézer érzékelő USB pendrive szoftver frissítés funkcióval. A pendrive segítségével a készüléket beállíthatja számítógépén, majd egyszerűen aktiválhatja a beállításokat a gépkocsiban. A programozás elvégezhető közvetlenül a gépkocsiban is, számítógép nélkül, az ALP Control panelen. Lásd a Programozás menüpontban.

Az AL Priority többek között az alábbi szabadalmak oltalma alatt áll:HRP20040769, HR PK20060340, DE202008018045U1, ZAP/2010/8418, US8,309,926, AU2008355569, EP2277060, CA2723286, stb. Minden jog fenntartva. AL, ALP és AL PRIORITY bejegyzett védjegyek.

FONTOS: Regisztrálja be készülékét rendszerünkbe, s állandó hozzáférést, és e-mail értesítést kap a legújabb szoftver verziókkal, frissítésekkel kapcsolatban és folyamatosan aktualizálhatja készülékét. Készítse elő a készülék szériaszámait és a regisztrációhoz látogassa meg a www.alpriority.com/contact/#registration oldalt, vagy küldje el adatait az info@detektorbolt.hu e-mail címre a regisztrációhoz.


Az első és hátsó védelemhez több, maximum öt adóvevő fejet is csatlakoztathat a központi egységre.


A készlet tartalma:
- külső érzékelő,
- központi egység,
- vezérlő egység,
- szerelési kellékek,
- használati utasítás.

Fontos Biztonsági Figyelmeztetések HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL!


A termék szigorú minőségi és biztonsági előírások betartásával készült, emellett is elővigyázatosan szükséges beszerelni és használni. Tartsa be és kövesse az alábbi utasításokat a beszerelés és használat során:


Legyen különösen elővigyázatos az érzékelő fejek beszerelésekor. A kábelek vagy csatlakozók sérülése hibát okozhat és a garancia megszűnését eredményezi.


Az érzékelők vízmentesek és külső felszereléshez készültek, de a vezérlőegységet és tartozékait vízmentes helyen kell elhelyezni, lehetőleg az utastérben. A garancia csak helyes beszerelés esetén érvényes. Ne dugjon ötnél több érzékelőt a vezérlő egységbe. Ne dugjon más gyártótól származó eszközt a vezérlőegységbe. Ne dugja a szenzorokat más gyártótól származó eszközbe. 

A parkolószenzor megszokást igényel, a jelzési távolság 0-3 méterig változhat a gépkocsi és az akadály között, ezért hagyatkozzon a saját megítélésére a távolságot illetően. Az ALP nem érzékeli az üveget, vagy más átlátszó felületet. Vezetés közben az érzékelő szennyeződhet, sár, kosz kerülhet rá, ami  csökkentheti a szenzorok hatékonyságát, ezért rendszeresen törölje meg egy száraz vagy nedves ronggyal. Csak vizet használjon a tisztításához. Erre különösen ügyeljen a téli hónapokban. A lézer jel kibocsájtása néhány berendezésben interferenciát okozhat, ezért ha ezt észleli a készülék, néhány másodpercen belül újraindul. 


Ha a gépjármű más lézerrendszert is használ (pl. lézeres ütközés megelőző rendszer), a két rendszer zavarhatja egymást. A lézeres rendszerek használata szabályozva lehet, ellenőrizze a helyi törvényeket a használat előtt. Figyelem! Az ALP láthatatlan lézer sugarat bocsájt ki, ami veszélyes lehet a látásra. Soha, semmilyen körülmények között ne nézzen a szenzorba, ha a készülék áram alatt van. 

 

Biztonság és megfelelőség

Az ALP berendezés megfelel az alábbi sztenderdeknek:  2004/108/EC (EMC) Emission:EN61000-6-3(IEC 61000-6-3) Immunity:EN61000-6-1(IEC 61000-6-1) A jelölés az ALP külső szenzoron és belső egységen megfelel a 2004/108/CE irányelvének.
Az ALP teljesíti a 2004/104/EC direktíva kiegészítéseit 2005/49/EC, 2005/83/EC, 2006/28/EC, 2009/19/EC és rendelkezik a szlovén közlekedési hivatal EU-konform típus jóváhagyási igazolásával. Jóváhagyási szám: e26*2009/19*1058*00


Lézer biztonság

Az ALP tesztelt és osztályozott Class 1M lézerként az európai és nemzetközi EN 60825-1 és IEC 60825-1 szembiztonsági direktívák alapján. Meghatározása: A Class 1M lézer termék biztonságos az előre látható felhasználás mellett, de veszélyes lehet ha a felhasználó optikát (pl. nagyító, távcső) helyez a sugárba. A külső szenzorok a szabályozásnak megfelelően jelöltek.
 

Fejlesztések

Az ALP a legkisebb szenzorral rendelkezik a maga teljesítmény kategóriájában. A lenyűgöző lézer érzékenység a gondos hardver és szoftver fejlesztésnek, valamint a szabadalommal védett AntiLaser technológiának köszönhető. A rendszer tervezése közben az elsődleges célunk a funkcionalitás és a tökéletes teljesítmény elérése volt, minden körülmények között, beleértve a napsütést, hőmérséklet változásokat, elektromágneses interferenciát.

A szenzorok kisebbek lettek, míg a központi egység megnőtt, helyet adva számos új funkciónak és kiegészítőnek. A rendszer 5 érzékelő fejet tud kezelni, megkülönböztetve az első és a hátsó fejeket. Az ALP az első USB pendrive segítségével frissíthető és beállítható  ultifunkciós lézer szenzor. Vízmentes csatlakozó 1 méterre az érzékelőtől, a könnyű beszereléshez. Vastag szigetelés a kábeleken, a zavarok és a sérülések megelőzéséhez. Kábeltörés gátló a fejbe építve, ami csökkenti a beszereléshez szükséges mélységet.


Opcionális hosszabbító kábel.
Növelt érzékenység.
Fejlesztett zavarszűrés.
Működési tartomány növelése, 10V-tól 17V-ig.
Fejlesztett parkolószenzor.
Növelt érzékelési szög. (+-12 fok horizontálisan, +-12 fok vertikálisan.)
USB csatlakozó, az egyszerű programozáshoz, szoftverfrissítéshez.

 

ALP lézerblokkoló használati utasítás központi egységA 2019.09.20-a után vásárolt központi egységeknél (Hw4) a GPS antennát kötelezően csatlakoztatni kell a „G” bemenetbe!!!
GPS antenna nélkül a készülék nem működik, mint blokkoló!!! A legjobb teljesítmény eléréséhez vegyen igénybe tapasztalt beszerelő műhelyt.


Beszerelés:

A külső érzékelőt a hűtőrács rései közé vagy légbeömlőkbe helyezheti, hátul a lökhárító fölé, a rendszám közelébe. Fontos hogy ne sértse meg a kábeleket, ne távolítsa el a gyári csatlakozókat. Ez hibás működéshez és a garancia elvesztéséhez vezet. Az érzékelő fejek kábeleit a tolódásnál óvatosan csúsztassa egymásba. Ügyeljen rá, hogy a csatlakozó tüskék helyükre kerüljenek, ne görbüljenek el. A zárógyűrűt az óra járásával megegyező irányba forgatva zárja össze a csatlakozókat. 
 

ALP használati utasítás kábel csatlakozó


1. Ellenőrizze, hogy a kábel elég hosszú-e a kiválasztott elhelyezéshez. A kábel teljes hossza 5m, mely külön megvásárolható hosszabbító kábellel további 2,5 méterrel növelhető.

2. Helyezze el a külső érzékelőt az öntapadós ragasztószalaggal és a mellékelt tartókonzollal. Ellenőrizze, hogy a külső egység akadálymentesen kilát. A tartókonzol szükség szerint hajlítható. Ellenőrizze, hogy az érzékelő megfelelően rögzítve legyen, ne rezegjen. Ez különösen fontos motorkerékpárra szerelés esetén. Használja a mellékelt ragasztószalagot hogy a tartókonzolba biztosan rögzítse az érzékelőt.

3. Ha az érzékelőt olyan helyre szereli (pl. lökhárító mögé), ahol az nem lát ki akadálymentesen, fúrjon két lukat a vevő és az adó elé. Az érzékelő többi része takarásban maradhat. Ilyen esetben 1cm-nél ne legyen mélyebben a takaró felületnél az érzékelő, különben nagyobb lukat szükséges kialakítani, hogy a megfelelő érzékelési szög fennmaradjon.


4. Ellenőrizze, hogy az egység vízszintes legyen és a menetiránnyal párhuzamos! Használja a mellékelt vízszintezőt!5. Ajánljuk az öntapadó szalaggal beragasztani a külső érzékelőt a tartókonzolba és azt csavarkötéssel rögzíteni. Beszerelésnél figyeljen rá, hogy a konzol ne legyen síkban a szenzor elején lévő plexivel!!! Négyfejes rendszer esetén a szenzoron lévő buborékok mindig kifélé nézzenek!

ALP lézerblokkoló használati utasítás fej vízszintes elhelyezése ábra

5. Ajánljuk az öntapadó szalaggal beragasztani a külső érzékelőt a tartókonzolba és azt csavarkötéssel rögzíteni.
 

ALP lézerblokkoló használati utasítás fej tartó konzol használata ábra


6. A blokkolófejeket lehetőleg a talajtól minimum 35cm-re, egymástól minimum 60cm-re helyezze, a rendszám fölé. Ettől eltérő beszerelés is lehetséges. A központi egységet a gépkocsi belső terében bárhová helyezheti.

7. Keressen egy pozitív kapcsolt tápfeszültség pontot a gépkocsiban mely biztosítékkal védett (12V). Mindenképp gyújtás kapcsolt pontot válasszon, hogy megelőzze az akkumulátor lemerülését hosszú távú parkolás esetén. 

8. Csatlakoztassa a PIROS központi egység kábelt a pozitív ponthoz, a FEKETE kábelt egy megfelelő negatív ponthoz vagy a gépkocsi egy negatív pontjához. Rögzítse a kábeleket megfelelően. Ha a mellékelt kábel csatlakozókat használja, bizonyosodjon meg a megfelelő csatlakozásról és használjon szigetelőszalagot a tökéletes rögzítéshez. 

9. Csatlakoztassa a KÉK rádió némítás kábelt az autórádió megfelelő csatlakozójához, ha rendelkezik ilyennel.

10. Csatlakoztassa a külső érzékelőt valamelyik a megfelelő csatlakozó aljzatba. Az előre felszerelt szenzorokat az F, a hátra felszerelt szenzorokat az R aljzatba. Az R/X csatlakozó thátsó szenzor csatlakoztatásához alakítottuk ki.


A vezérlő panel - control set

A C csatlakozót csatlakoztassa a központi egység C (controlling) aljzatába. Ha kívánja használni az autórádió némítás funkciót és autórádiója képes kezelni ezt a funkciót, kösse a kék némító kábelt az  autórádió némítás kivezetésére. Ilyen esetben riasztáskor a készülék lenémítja rádióját riasztás közben.A vezérlő panelt lehetőleg olyan  helyre szerelje, ahol a vezérlő gombok könnyen elérhetőek és a visszajelző led jól látható. Különálló led is elhelyezhető, ebben az esetben nem kell látható helyre szerelni a vezérlő panelt. Használja a mellékelt led foglalatot.

Csatlakoztassa az USB hosszabbító kábelt a  központi egység USB csatlakozójába és a másik végét vezesse el hozzáférhető helyre, hogy a programozást vagy a szoftverfrissítéseket könnyen elvégezhesse a pendrive segítségével. 


Az ALP az alábbi kondíciók között használható:

hőmérséklet: -20Cfoktól +60Cfok.
feszültség: 10V-tól 17V-ig.

A központi egység tartalmaz egy 2A-es beépített biztosítékot, de szükség esetén a tápfeszültség kábelbe külön lengő biztosíték iktatható.

 

ALP lézerblokkoló használati utasítás bekötési rajz


Használat

Hosszan nyomja le a „power” gombot. Az aktiválást követően szaggatott hang hallatszik és váltakozó vörös és zöld villanások láthatóak. Működés közben a led minden másodpercben zölden villan, majd egy perc után kékre vált és úgy villog..A rendszer minden bekapcsolásnál öntesztet végez. Ha a vezérlő panel nincs megfelelően csatlakoztatva, vagy meghibásodik, a készülék kikapcsol.

Ha a szenzor(ok) meghibásodtak vagy egyéb probléma merült fel az önteszt során, a vezérlő panel vörös fénnyel világít és figyelmeztető hangjelzés hallatszik. Ha a parkoló szenzor akadályt észlel, a led pirosan villog és figyelmeztető hangjelzés hallatszik, annál gyakrabban, minél közelebb vagyunk az akadályhoz. Ha a GPS antennát nem csatlakoztatja (vagy elveszíti a jelet), a készülék csak érzékelő módban működik! Ilyenkor a led sárgán villog egészen addig, míg nem csatlakoztatja a GPS antennát!


Lézervédelem kikapcsolása riasztás közben:

Röviden nyomja meg bármelyik gombot, miközben a készülék éppen riaszt. Figyelem: a blokkolás kikapcsol!

Csak miután meggyőződött, hogy a megengedett sebességgel halad kapcsolja ki a lézervédelmet. Az egy perces élesedési idő letelte után a készülék újra blokkolásra alkalmas.

Radar módok közötti váltás: 
Kétszer röviden nyomja meg a ki-bekapcsoló gombot a városi, országúti módok közötti váltáshoz. (Radar antenna szükséges hozzá!)

ALP Hi-fi kezelőegység üzembe helyezése (opcionális):

A hi-fi kezelőegység beüzemeléséhez frissítenie kell a központi egységet (már meglévő rendszerek esetén a 2014.12.22-e előtti központi egységeket) illetve le  kell tölteni a kezelőegység frissítését is (5.2-es verzió, 2014.12.22. ) A frissítés menete:  Böngészőjében keresse fel a www.alpupdate.com weboldalt. Válassza a jobb felső menüsorban a magyar nyelvű kezelőfelületet, majd klikkeljen az „Elfogadom a feltételeket” gombra. A kezelőfelület betöltése után válassza a középső oszlopot (Szoftverfrissítés). Klikkeljen a „Belép” gombra. Adja meg a központi egység szériaszámát majd klikkeljen az „Ok” gombra. Kövesse az utasításokat. A program létrehozza a letöltendő szoftverfájlt, melyet pendrive-ra mentsen le, majd másolja rá a központi egységre  USB porton  keresztül). A kezelőegység frissítéséhez lejjebb görgetve a „HiFi vezérlőegység” oszlopra kattintson rá és töltse le azt. A program létrehozza a szoftverfájlt, melyet a pendrive-ra mentsen le, majd másolja rá a központi egységre (USB porton keresztül).


Fontos: A fájl neve UCSTHIFI.BIN kell legyen, hogy az ALP rendszer felismerje! Ezután válassza ki, hogy női vagy férfi hangriasztást szeretne a készülékén, majd a kiválasztott hangcsomagot is töltse le, másolja rá a pendrive-ra a fent említett módon. Fontos: A frissítéseket egyszerre kell elvégezni, tehát elősször mindhárom fájlt a pendrive-ra kell másolni, ezután kell a központi egységhez csatlakoztatni és rámásolni a fájlokat!


Programozás

A készüléket a www.alpupdate.com weboldalon is tudja programozni (Setup menüpont), majd az elkészített, egyéni beállításokat tartalmazó file-t, pendrive segítségével, rá tudja másolni a központi egységére. A programozás manuálisan is elvégezhető: ki-be kapcsoló gomb funkciói:
- hosszan nyomva ki- illetve bekapcsolható a készülék 
- menübe belépve röviden megnyomva „Enter” parancs
- működés közben röviden megnyomva némítja a parkolószenzort


Menü gomb funkciói

- hosszan lenyomva belép a menübe
- a menüben léptetés ("Next") gombként funkciónál
- működés közben a ködlámpa funkciót aktiválja (csak speciális alp fejeknél)


Hangerő állítás

Nyomja le egyszerre a Menü és az Enter gombokat. A készülék belép a lila menübe (a led lilára vált).

Enter gomb – hangerő csökkentése
Menü gomb – hangerő növelése


Sárga menü

Nyomja le hosszan a Menü gombot. A készülék belép a sárga menübe (a led sárgára vált).


A sárga menüben hét funkciót állíthatunk (Fontos: minden menüpont állításához először a sárga menübe kell belépni!):


Parkolószenzor távolság állítása.
Nyomja meg a Next gombot egyszer majd az Entert, a készülék belp a fehér menübe (a led fehérre vált). A Next gombbal nyolc fokozat közül választhat (1 – rövid, felfelé haladva növekszik a távolság). A Next gombot annyiszor nyomja meg, ahányadik fokozatot használni szeretné, majd az Enter gombbal hagyja jóvá. Gyári beállítás: 3.

Néma bekapcsolás.

Nyomja meg a Next gombot kétszer, majd az Entert. Ha a led zölden világít, be van kapcsolva, ha pirosan, ki van kapcsolva a funkció. Gyári beállítás: kikapcsolva


Led fényerejének állítása.
Nyomja meg a Next gombot háromszor majd az Entert. Belép a fehér menübe (a led fehérre vált). A Next gomb megnyomásával a led fényerejét tudja 6 fokozatban állítani (normál, csökkentett fényerő, sötét led, folyamatos világítás, folyamatos csökkentett fényerő, folyamatos sötét led). A kiválasztott módot az Enter gombbal hagyhatja jóvá.

Verzió ellenőrzés.
Nyomja meg a Next gombot négyszer majd az Entert. A készülék a led segítségével megmutatja a három számjegyből álló szoftververziót. Az első számot a led pirosan villogja, a másodikat fehéren, a harmadikat kéken. Ahányszor villan a led egy színnel, annyi a verziószám. Pl.: 4.22-es verzió esetén négyszer villan pirosan, kétszer fehéren, kétszer pedig kéken.

Gyári beállítás visszaállítása ill. csatlakoztatott szenzorok számának mentése (Reset) 
Nyomja meg a Next gombot ötször majd az Entert. A készülék újraindul.

Manuális szenzorellenőrzés.
Nyomja meg a Next gombot hatszor majd az Entert. A led zölden annyit fog villanni, ahány szenzort érzékel.

Szervízkódok (lásd. lent)

Statisztika elmentése USB pendrive-ra.
A pendrive-ot dugja be az USB portba.Nyomja meg a Next gombot nyolcszor majd az Entert. A led ciánkékre vált, míg a készülék rámenti a statisztikai adatokat a pendrive-ra.

• Teljesítménymérés (0-rol 60-km-ra, 60-rol 0-ra, 1/4 mérföld, teljes köridő)

A sárga menüben kilencszer nyomja a Next gombot majd az Entert. A menü gombbal tudja kiválasztani, melyik funkciót aktiválja. Csak hi-fi kontrollszettel ill. GPS antennával használható funkció!


Kék menü

Nagyon hosszan nyomja le a Menü gombot, hogy belépjen a kék menübe (a led kékre vált).

A kék menüben öt funkciót állíthatunk. Fontos: Minden funkció eléréséhez először be  kell lépnie a kék menübe!

Blokkolási idő beállítása.
Nyomja meg a Next gombot egyszer majd az Entert. A készülék belép a fehér menübe (a led fehérre vált). Az Enter gomb megnyomásával  állíthatja a blokkolási időt. Annyiszor kell egymás után megnyomni,  ahányadik módozatot választani szeretné. (1. egy másodperces blokkolás, 2. 2 másodperces blokkolás, 3. három mp-es blokkolás, 4. négy mp-es blokkolás, 5. öt mp-es blokkolás, 6. hat mp-es blokkolás, 7. hét mp-es blokkolás, 8. nyolc mp-es blokkolás, 9. kilenc mp-es blokkolás, 10. korlátlan idejű blokkolás)

Parkolószenzor ki-bekapcsolása.
Nyomja meg a Next gombot kétszer majd az Entert. Ha a led zöld, a  parkolószenzor ki van kapcsolva, ha piros, be van kapcsolva.

Pro-mód (a led csak akkor villog, ha éppen találat éri lézerrel az autót. Nyomja meg a Next gombot háromszor majd az Entert. Ha a led zöld, a funkció inaktív, ha piros, aktív.

Egy perces élesedési idő kihagyása.
Nyomja meg a Next gombot négyszer majd az Entert. Ha a led zöld, a funkció aktív, ha piros, inaktív.

Hangfájl csomag kiválasztása (csak Hi-fi vezérlőegységnél elérhető!).
Nyomja meg a Next gombot ötször majd az Entert.

"Önvédelmi mód” - csak parkolószenzorként funkciónál a készülék, minden más törlődik:
Nyomja a Menü gombot amíg hangjelzést nem hall és a led pirosan-fehéren-kéken váltakozni kezd. Ezután háromszor gyorsan, röviden nyomja meg a Menü gombot. A készülék csak parkolószenzorként fog funkcionálni. Visszaállítása új fimware telepítésével lehetséges.

 

Szervízkódok


- Beállítások, adatok elmentése az USB Pendrive-ra (pl. szériaszám, szoftver verzió, aktuális beállítások és a blokkolt lézerek listája): (2*2*2 a „szerviz menüben”)

Győződjön meg róla, hogy az USB Pendrive csatlakoztatva van az ALP központi egység usb bemenetébe. Nyomja le hosszan a Menü (Next) gombot, míg a led sárgára vált. A „sárga menüben” nyomja meg a Menü (Next) gombot hétszer, majd nyomjon Entert (ki-/bekapcsoló gomb). Belépett a szerviz üzemmódba a készülékkel, a led fehérre vált.  Nyomja meg a Menü (Next) gombot kétszer, majd az Enter gombot és várja meg a hangjelzést. A led fehér.
Nyomja meg ismételten a Menü gombot kétszer és utána az Enter-t. Várja meg az előbb hallott hangjelzést. A led még most is fehér. Harmadszorra is nyomja meg kétszer a Menü gombot, majd az Entert és várja meg a hangjelzést. Amennyiben a rendszer a pendrive-ra elmentette az adatokat a led kéken villog. Ezután eltávolíthatja az USB pendrive-ot a központi egységből és számítógépén megtekintheti a statisztikáit, rendszer adatait a www.alpupdate.com/Statistics oldalon. 

– Demó-mód (az élesedési idő alatt a készülék bemutatja a jelzési típusokat) 1*2*3 a „szervizmenüben” 
Nyomja le hosszan a Menü (Next) gombot, míg a led sárgára vált. A „sárga menüben” nyomja meg a Menü (Next) gombot hétszer, majd nyomjon Entert (ki/bekapcsoló gomb). Belépett a szerviz üzemmódba a készülékkel. A led fehérre vált.  Nyomja le a Menü gombot egyszer majd az Entert. Várja meg a hangjelzést. A led fehér. Nyomja meg a Menü gombot kétszer majd az Entert. Várja meg a hangjelzést. A led fehér.  Nyomja meg a Menü gombot háromszor majd az Entert.

– Installáció ellenőrzés (segítségével ellenőrizhető a beszerelés minősége) 5*1*1 a „szervizmenüben” zöld led –  nagyszerű, sárga – jó, piros – rossz (európai régióban jelenleg nem használható!) Nyomja le hosszan a Menü (Next) gombot, míg a led sárgára vált.  A „sárga menüben” nyomja meg a Menü (Next) gombot hétszer, majd nyomjon  Entert (ki/bekapcsoló gomb).  Belépett a szerviz üzemmódba a készülékkel. A led fehérre vált. Nyomja le a Menü gombot ötször majd az Entert. Várja meg a hangjelzést. A led fehér. Nyomja meg a Menü gombot egyszer majd az Entert. Várja meg a hangjelzést.  A led fehér.  Nyomja meg a Menü gombot egyszer majd az Entert.

 

Hardver kulcs üzemmódok

Három lehetőség közül lehet választani, melyek segítségével biztonságosabbá lehet tenni a készülék használatát, illetve „illetéktelenek” számára nem lesz használható az eszköz.  Egyszerre csak egy üzemmód választható és a kiválasztott üzemmód utána már nem változtatható! (Csak a gyártó tudja visszaállítani a gyári üzemmódba, a központi egységet vissza kell küldeni) 

„Tolvajkulcs” üzemmód 

Ebben az üzemmódban a készüléket csak akkor lehet bekapcsolni, ha az USB pendrive csatlakoztatva van. Enélkül nem kapcsol be a készülék. Elkészítésében kérje forgalmazója segítségét.

„Blokkoló / Parkolószenzor” kulcs (2*4*6*8 a szervízmenüben)
Ebben az üzemmódban a készülék az USB pendrive nélkül csak és  kizárólag mint parkolószenzor üzemel. Lézerjel érzékelése esetén sem visszajelzés sem pedig blokkolás nem történik. Ha a pendrive csatlakoztatva van, a készülék minden funkciója aktív. Javasolt egy biztonsági másolatot készíteni a számítógépre, ha esetleg a pendrive elveszne.

Csatlakoztassa az USB pendrive-ot a központi egységhez. Nyomja le hosszan a Menü (Next) gombot, míg a led sárgára vált. A „sárga menüben” nyomja meg a Menü (Next) gombot hétszer, majd nyomjon Entert (ki/bekapcsoló gomb). Belépett a szerviz üzemmódba a készülékkel. A led fehérre vált. Nyomja meg a Menü gombot kétszer majd az Entert. Várja meg a hangjelzést. A led fehér. Nyomja meg a Menü gombot négyszer majd az Entert. Várja meg a hangjelzést. A led fehér. Nyomja meg a Menü gombot hatszor majd az Entert. Várja meg a hangjelzést.
A led fehér. Nyomja meg a Menü gombot nyolcszor majd az Entert. A készülék zöld fénnyle jelzi, ha a kulcs-file elkészült és rögzítette a pendrive-on.

„Titkos bekapcsolás” üzemmód kulcs (9*9*9*9 a szerviz menüben)  Ebben az üzemmódban a készülék „normál” módon bekapcsolva csak és izárólag parkolószenzorként fog működni. Az összes funkció használata csak akkor valósul meg, ha a készülék irányító paneljén, mindkét gombot  nyomva tartjuk, bekapcsolás közben. Ha így kapcsoljuk be a készüléket, a  rendszer mint parkolószenzor, lézerérzékelő, lézerblokkoló is működni fog. 

Nyomja le hosszan a Menü (Next) gombot, míg a led sárgára vált. A „sárga menüben” nyomja meg a Menü (Next) gombot hétszer, majd nyomjon  Entert (ki/bekapcsoló gomb).
Belépett a szerviz üzemmódba a készülékkel. A led fehérre vált. Nyomja meg a Menü gombot kilencszer majd az Entert. Várja meg a hangjelzést.  
A led fehér. Nyomja meg ismételten a Menü gombot kilencszer majd az Entert. Várja meg a hangjelzést. A led fehér. Harmadszorra is nyomja meg a Menü gombot kilencszer majd az Enter. Várja meg a hangjelzést. A led fehér. Negyedszerre is nyomja meg kilencszer a Menü gombot majd az Entert. A készülék zöld fénnyel jelzi, hogy az üzemmódot aktiválta. Ettől kezdve csak a fent említett módon bekapcsolva használható a készülék összes lehetséges funkciója.

Méretek
Külső szenzor 30x14x57 mm ,
kábel hossz: 1 m + 4 m ,
Központi egység 100x22x50 mm , 
Tápkábel: 1 m (3.3 ft)
Control panel 56x27x6 mm kábel: 1,5 m
súly: külső érzékelő+kábel 57 g + 160 g , Központi egység + kábel 93 g + 40 g
Működési hőmérséklet: -20 °C to +60 °C, működési feszültség: 10 V tól 17  V-ig,
áramfelvétel:1500 mA, max. Hangerő:93 dB min SPL@10cm,Laser class:1M,
Laser hullámhossz:905 nm 
A gyártó a tulajdonságokat bejelentés nélkül megváltoztathatja.


Fény és hangjelzések

Bekapcsolás: Minden bekapcsolásnál egy 3 másodperc hosszú hangjelzés hallható és a led váltakozva pirosan/zölden villog, míg a rendszer teszteli és
ellenőrzi a szenzorokat.

Led zölden villog: normál működés, a led másodpercenként villog. 
Led pirosan villog és csipogó hang: parkoló szenzor funkió, akadály a fej előtt

Hibajelzés:

 

A led sárgára vált a kontroll szetten: a GPS jel megszűnt vagy 30km/h alatt halad. FIGYELEM: CSAK ÉRZÉKELŐ MÓDBAN MŰKÖDIK A KÉSZÜLÉK!
Led folyamatosan piros, 1 csipogás: alacsony feszültség, ellenőrizze az akkumulátort.
Led folyamatosan piros, 2 csipogás: kábel csatlakozó hiba, vagy fej hiba.
Led folyamatosan piros, 3 csipogás: fejhiba, szerviz szükséges: húzza ki a központi egységből az összes fejet, majd egyesével, külön, külön csatlakoztassa őket, hogy megtalálja a hibásat. Távolítsa el és vegye fel a kapcsolatot forgalmazójával.

Led folyamatosan piros, 4 csipogás: Központi egység hiba, vegye fel a kapcsolatot forgalmazójával.
Led folyamatosan piros, 5 csipogás: Központi egység hiba, vegye fel a kapcsolatot forgalmazójával és húzza ki a tápkábelt a központi egységből.
Led folyamatosan piros, 6 csipogás: Központi egység hiba, vegye fel a kapcsolatot forgalmazójával.
Led folyamatosan piros, 7 csipogás: hiba a szoftverfrissítés folyamán, próbálja meg újra, cseréljen pendriveot.
Led folyamatosan piros, 8 csipogás: hiba a szoftverfrissítés folyamán, próbálja meg újra.
Led folyamatosan piros, 9 csipogás: Központi egység hiba, vegye fel a kapcsolatot forgalmazójával.
Led folyamatosan piros, hangjelzés az első 5 másodpercben: Az automatikus szenzor ellenőrzés eltérést észlel. Hajtsa végre a gyári beállítások visszaállítását, ha új szenzor került a rendszerbe vagy eltávolítottak egyet. Ha nem, keresse meg a hibás szenzort. 
 

Ha Hi-Fi control panelt használ, akkor pontos hibaüzenetet kaphat a külső hangszórón keresztül. ALP Bluetooth modul használatával a telefonon pontos hibaüzenetet kap és a beállításokat is elvégezheti okostelefonjáról!

Tartalomhoz tartozó címkék: lézerblokkoló

Keresés