Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

AL PRIORITY ALP BLACK TX szenzor

Ár:
179.900 Ft (141.654 Ft + ÁFA)

AL Priority - ALP Black TX szenzor a védelem extrém magas szintjéhez.

Gyártó: AL Priority
Cikkszám: ALP-BLACK
Elérhetőség: Raktáron, zavartalan kiszállítás
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. május 28.
Szállítási díj: 1.000 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

AL Priority TX szenzor

Mi a különbség a TX és a normál ALP érzékelő között, és mikor van rá szükség? 

Mi van egy normál (RX) ALP érzékelő belsejében?


Mielőtt mélyen elmerülnénk az ALP TX érzékelő rejtelmeibe, fontos tudni, hogyan épül fel egy hagyományos ALP érzékelő. A érzékelők mindegyikében egy adó és négy vevő dióda van. Az adó- és vevődiódák feladata pontosan az, amit nevük sugall – fogadni a lézerimpulzusokat a rendőrségi lézertől, majd visszaküldeni a megfelelő lézerimpulzusokat.

Egy normál ALP érzékelőben az adó dióda vízszintes helyzetben van – ez azt jelenti, hogy nagyobb védelmet nyújt széltében, mint függőlegesen, a lézernyaláb fekvő téglalap alakú.

Az AL Priority egy nagyon okos, "smart" lézerzavaró rendszer. Ahelyett, hogy minden típusú lézeres mérésre ugyanúgy reagálna, az ALP felismeri, hogy melyik rendőrségi LIDAR (lézer) célozza meg, és "röptében", azaz azonnal módosítja a válasz generálásának módját.

Ha a felhasználónak három hagyományos ALP-érzékelője van, és egy változó pulzusszámú (VPR) lézer, például a DragonEye célozza meg, az ALP működése a következő:

Az ALP érzékeli, hogy egy VPR pisztoly célba vette az autót, és letiltja a középső érzékelő adó diáját és csak vételi módba kapcsolja azt a maximális érzékenységhez.
Mivel az interferenciát, zavaró jeleket csökkenti az adó letiltása a középső szenzor közelében, az ALP valós időben képes növelni az érzékenységet, hogy érzékelje a sebességmérő készülék  minden egyes impulzusát.


Mivel a középső ALP szenzor az érzékelési funkciók 100%-át adja, a két külső érzékelő felváltva sugároz vissza a a mérőkészülék felé. Felváltva adnak jeleket, hogy megelőzzék a lézerdiódák túlmelegedését, így a válasz sebessége kétszeresére nő a túlmelegedés kockázata nélkül.


A TX érzékelő olyan érzékelő, amelynek három adódiódája van, de nincs vevődiódája. Ez azt jelenti, hogy a TX érzékelőt nem használható legalább egy normál érzékelő nélkül, mivel magában nem látja a rálőtt lézerimpulzusokat.

Az ALP érzékeli, ha egy VPR lézeres sebességmérő célba vette az autót, és letiltja az adási képességet a két külső érzékelőn, csak vételi módba kapcsolja őket.
Mivel az interferenciát csökkenti, ha letiltja az adót az érzékelő fejeken, így az ALP rendszer valós időben képes növelni az érzékenységet, a sebességmérő minden egyes impulzusát érzékelve.


Mivel a két külső érzékelő valósítja meg az összes érzékelést, a TX érzékelő (mindig középre szerelve) az egyetlen fej, amely válaszol a mérőkészüléknek. A TX fej három adó diódája váltakozva biztosítja a maximális lefedettséget és a túlmelegedés nélküli maximálisan gyors válaszidőt.


A TX érzékelő előnyei


A TX érzékelő két normál szenzorral, érzékelővel történő használatának számos előnye van:

A vételi érzékenység megduplázódik


Megnövekedett adási teljesítmény érhető el - a TX érzékelőnek három adódiódája van, ahelyett, hogy csak két dióda sugározna egy három érzékelős normál fejekkel felszerelt rendszerben - VPR lézer esetében - így három lézerdióda válaszolhat, miközben az érzékelés maximális lehet a szélső érzékelő állapotban lévő fejeken.)


Megnövelt függőleges lefedettség (a TX érzékelőnek vízszintesen és függőlegesen elhelyezett adódiódái is vannak, míg egy hagyományos ALP érzékelőnek csak vízszintes tájolású diódája van.)


TX érzékelő hátrányai

Bár a TX érzékelő nagyszerű kiegészítő eszköz, egy dologra oda kell figyelni:

A TX érzékelőt a talajtól legalább 50cm magasságban kell felszerelni. Mivel a TX érzékelőben van egy függőleges irányú adó dióda is, ha az érzékelőt túl közel helyezik el a talajhoz, akkor a saját lézere által okozott interferenciát észlelik a szélső szenzorok. Ha nincs lehetőség ilyen magasságba szerelni a TX fejet, akkor használjuk inkább a hagyományos ALP fejet, megelőzve a visszaverődésből adódó problémákat.

 

ALP Black szenzor dobozA képen 3db ALP Black szenzor doboza látható.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményed!

Keresés