Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Autós éjjellátó - Night Vision a gépkocsiba utólag?

Autós éjjellátó utólag


Igen! Megérkezett a Lanmodo!

A sofőrök nagy része nem szeret éjszaka, rossz látási viszonyok között vezetni, hiszen a látótávolság csökken, aminek lehet oka a gyenge világítás, koszos szélvédő, ködös, esős időjárás vagy egészségügyi ok is. Ha nem látunk elég jól a sötétben, a Lanmodo éjjellátó autós kamera segíthet! 
 

Gyári vagy utólagos autós éjjellátó kamera?


Az autós éjjellátók eddig a német prémium márkák felső szegmensének extra listáján voltak megtalálhatóak, de 2020-ban megérkezett a
Lanmodo Night Vision autós éjjellátó rendszere! 

Az autós éjjellátó kamerákkal ellentétben itt a hangsúly nem azon van, hogy éjszakai felvételt tudjunk csinálni, majd azt visszanézzük szükség esetén, hanem hogy sötétben vezetve segítsük látásunk! A Lanmodo Night Vision nem hőkamera, hanem valódi autós éjjellátó!

A vezetést segítő extraként, illetve vezetéstámogató eszközként tekinthetünk rá, ami nagyon sok sofőrnek segíthet az éjszakai vezetésben!  Számtalan okból előfordulhat, hogy szürkületben, sötétben, éjjel vagy esős, ködös időben nem érezzük komfortosnak, biztonságosnak a vezetést.

Az éjjellátó autós eszközök eddig például az Audi, BMW, Mercedes vásárlói számára álltak rendelkezésre a gépkocsik extra listáján. Ezek igen drága és komplikált rendszerek, melyek utólag nem, vagy bonyolult folyamattal, igen drágán szerelhetőek be. A Lanmodo Night Vision érkezésével ez megváltozott, és szinte minden járműbe percek alatt telepíthetjük ezt a vezetéstámogató rendszert, megkönnyítve az éjszakai vezetést! Csak fel kell helyezi a műszerfalra, bedugni a szivargyújtóba és már indulhatunk is! Az éjjellátó több kocsiba is használható, könnyen áttehető egyikből másikba.


Autós éjjellátó utólagosan


Az éjjellátó működése

A régebbi autós éjjellátóknál megszokott aktív és passzív infravörös érzékelés helyett, ami fekete-fehér képet ad, a Lanmodo autóba szerelhető éjjellátó digitális képerősítést alkalmaz, így színes képet láthat a sofőr.

Az éjjellátó extra érzékeny SONY MCCD szenzora - a fényt elektromos jelekké alakító eszköz -  képes hasznosítani a látható tartományhoz közeli infra sugarakat is, amit az emberi szem már nem tud érzékelni.  36°-os látószöge a vezetéshez igazított képet közvetít az 1980x1080P felbontású kijelzőre.

A P annyit tesz, progresszív kép, azaz nem két fél képből (annak jele I - az angol "interlanced" kifejezésből) tevődik össze amit látunk, hanem teljes képek követik egymást másodpercenként 30-szor, azaz 30fps sebességgel, ami kiváló, gördülékeny képet biztosít.
 

Lanmodo Night Vision éjszakai használat közben

Éjszakai használat - jól látható különbség!


A készülék hatalmas előnye, hogy beszerelést nem igényel, azonnal használható ha elhelyeztük és a szivargyújtóhoz csatlakoztattuk. Az éjjellátó berendezés autós kameráknál szokatlan módon nem csak szivargyújtós kábellel érkezik, hanem OBD2 csatlakozó is jár hozzá, így áramellátását rejtve és a szivargyújtó aljzatot szabadon hagyva is üzembe helyezhető. 

A készülék remekül használható éjszakai vezetéshez, vagyon- vagy személyvédelemhez is, hiszen a gépkocsi lekapcsolt lámpái mellett is kiválóan hasznosítja a környezeti fényt, megfelelően láthatóvá téve a terepet! Az éjjellátó kamera minimális megvilágítási igénye 0,0001 lx (Lux).

Lanmodo autós éjjellátó esőben

Esőben is kiválóan hasznosítható a készülék.


Az autós éjjellátó berendezés optikája egy speciális csuklón helyezkedik el, így felszereléstől függetlenül tökéletesen beállítható a kamera szöge fel-le, jobba-balra irányban, valamint a horizont dőlése is állítható, így a sofőr vezetési pozíciójának leginkább megfelelő és kényelmes kamera kép állítható be.

Kétféle módon rögzíthetjük az autós éjjellátót, mindkettő percek alatt kivitelezhető, szakember bevonása nélkül is. A Lanmodo éjjellátó készletben megtalálható egy csúszásgátló talp, amivel a műszerfalra helyezhetjük a képernyőt, de választhatjuk a szélvédőre szerelést is a mellékelt tapadókorongos konzol felhasználásával. Videós tesztet az éjjellátóról itt találsz.

Lanmodo night vision éjjellátó éjszakai vezetéshez


Az autós éjjellátót mintaboltunkban is megnézheted, műszerfaladra próbálhatjuk vásárlás előtt, vagy online is megrendelheted itt: Autós éjjellátó


 

Keresés