Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Beszélő lézerblokkoló

Beszélő lézerblokkoló, AL Priority Hifi

 

A beszélő lézerblokkoló

Az Antilaser Priority lézerblokkoló alapesetben a gyári kontroll szettel felszerelve hang és fényjelzést ad. A hangjelzés pontosítva azt jelenti, hogy a sípoló hang az érzékelt lézernek megfelelő dallamban szólal meg. Ez persze a hétköznapi használatban lényegtelen, hiszen a legfontosabb tudnivaló, ha megszólal a készülék traffipax riasztása, lassítsunk és kapcsoljuk ki a blokkolót. 

Ha az úgynevezett "pro" módot bekapcsoljuk a blokkoló programozó felületén, akkor nem dallamot hallhatunk, hanem pontosan akkor fog megszólalni a hang, mikor a lézersugarat érzékeli a szenzor. Ha folyamatosan ránk irányul a lézer egybefüggő sípolást hallhatunk, ha csak néha-néha éri a sugár a blokkoló fejet, akkor annak megfelelően szaggatott hangot hallhatunk.

 

Az ALP Hifi szett

Az AL Priority Hi-Fi kontroll szett egy kiegészítő, ami tisztán érthetően, magyar beszédhanggal értesíti az autó vezetőjét az aktuális riasztásról a saját hangszóróján keresztül. 

A hifi kontroll szett olyan, mint a normál kezelő panel, de található rajta egy mini (3,5mm) jack kivezetés, melyhez csatlakozik a hangszóró.

Beszélő radar blokkoló

Ha már meglévő rendszerünket egészítjük ki HiFi kontroll szettel, akkor le kell töltenünk a frissítési felületről a HiFi kontroll szett firmware-jét és a választott hangcsomagot, ami lehet női vagy férfi hang is. A lézerblokkoló frissítésről itt olvashatsz.


Rendszerüzenetek

Bekapcsolás után az ALP beszédben tájékoztat, ha parkoló üzemmódba, érzékelő üzemmódba vagy aktív védelmi üzemmódba lép. Így rápillantás nélkül is egyértelmű, mit fog csinálni a traffipaxvédelmünk pl. sebességmérés esetén. 

Természetesen a LED-visszajelzés is megmarad, így a színek továbbra is segítenek a jármű vezetőnek! A zöld a parkolóradar, a sárga a lézer érzékelő, a kék az aktív traffipaxvédelmi metódust jelöli. 
 

AL Priority beszélő lézerblokkoló


Profilok

A működési profilok azt jelentik, hogy egy gombnyomással válthatunk három különböző beállítás, "setup" között, melyek hasonlóak, vagy teljesen különbözőek is lehetnek. Beállíthatunk csak érzékelő eljárást vagy aktív módot különböző időkorláttal, eltérő fényerejű ledekkel, alacsony vagy magas hangerővel. A profilok használatához szükséges a HiFi szett vagy a BT-modul. A blokkoló profilok beállításáról itt olvashatsz.


Hangriasztás

Sebességmérés érzékelésekor magyar nyelven küld figyelmeztetést az ALP a helyzetről, pontosan megmondja, milyen lézerrel mérnek minket. A hangerő halk és hangos között több fokozatban beállítható számítógépen keresztül és anélkül is, a kezelő szettel is.


Választható hangcsomagok

Kiválaszthatjuk, hogy magyar, angol vagy német nyelven, férfi vagy női hangon szeretnénk hallani a riasztást és a rendszer üzeneteket. Itt meghallgathatjuk a női hangos riasztást, itt pedig a férfi hangos riasztást a Soundcloud oldalon keresztül.


Hangos navigáció a menüben

A menübe belépve hanggal navigál minket az ALP, hogy éppen mit állítunk és milyen üzemmódba. A menüről és beállítási lehetőségekről bővebben az AL Priority használati utasításban olvashatsz.


Rendszer figyelmeztetések, hibák

Ha frissítjük a szoftvert vagy a beállításokat, a blokkolónk visszaigazolja a művelet sikerességét vagy ellenkező esetben arra kér, ismételjük meg a folyamatot. Hiba esetén értesít, hol érzékeli a problémát, segítve a leggyorsabb megoldást.

A Hifi kontrol szett az ALP Bluetooth modullal együtt is használható. Ebben az esetben, ha nem a telefonos alkalmazáson keresztül használjuk a készüléket, mert pl. lemerült a telefonunk, az ALP automatikusan átvált a Hifi kezelőre.

Tartalomhoz tartozó címkék: lézerblokkoló

Keresés