Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

LED izzó, Xenon szett és xenon izzók az autóhoz

LED lámpa, Xenon szett és xenon izzó az autóba! Utólagos, halogén izzó helyére beépíthető felső kategóriás CAN BUS kompatibilis xenonlámpa szettek és gyári xenonizzók, LED fényforrások fényszóróba, top minőségben, kedvező áron!  A xenonizzókat minden esetben érdemes párban cserélni a tökéletesen egyforma szín és fényerő elérése érdekében! Az általunk forgalmazott ledes izzók a gyári lámpatest és foglalat átalakítása nélkül beszerelhetőek, házilag is! 

Rendezés:

H7 LED izzó, mely átalakítás, fúrás és faragás nélkül beszerelhető a halogén helyére. 2db izzót tartalmazó készlet.

Raktáron, zavartalan kiszállítás
36.900 Ft

H4 LED izzó, mely barkácsolás nélkül beszerelhető a halogén helyére. 2db izzót tartalmazó készlet. A Sirius H4 LED izzó csereszabatos a hagyományos H4 izzókkal, így bármely ilyen foglalatú autó H4 fényszórójába illik! Kifinomult vetítési kép, precíz kialakítás jellemzi ezt a csúcsminőségű 6000K-s, azaz hidegfehér fényű izzót.  2 év jótállással.

Raktáron, zavartalan kiszállítás
49.900 Ft

D8S xenon izzó, a hasonló foglalattal szerelt gépkocsikhoz, motorkerékpárokhoz 5.500K színhőmérsékletben, kiemelt erősségű, 4.500Lm fényerővel. 

Raktáron, zavartalan kiszállítás
9.450 Ft

H11 foglalatú high-tech izzó készlet, ami roncsolásmentesen és eltávolíthatóan beszerelhető a halogén izzók helyére. Egy pár led izzót tartalmazó készlet.

Raktáron, zavartalan kiszállítás
28.900 Ft

Kiváló, prémium minőség, egy év teljes körű garancia! 55W teljesítményt mutató trafókkal - CAN-Bus kompatibilitás! A fedélzeti számítógép nem ad hibajelzést a legmodernebb autókban sem.

Raktáron, zavartalan kiszállítás
36.900 Ft

D1S XENON IZZÓ - gyárilag D1S foglalattal szerelt xenon lámpával rendelkező gépkocsikhoz. A kiégett D1S xenon izzó helyére tehető, minden D1S rendszerrel kompatibilis OEM alkatrész. 6000K színhőmérséklet (jégfehér).

Raktáron, zavartalan kiszállítás
7.990 Ft

D3S XENON IZZÓ - a D3S izzóval ellátott járművek fényszórójába! A meghibásodott xenon izzóval csereszabatos, minden D3S rendszerrel kompatibilis OEM alkatrész 6000K (jégfehér) színhőmérsékletben.

Előrendelhető
8.500 Ft

A Can-Bus modul akkor szükséges, a a gépkocsi kiégett izzót jelez a led izzó installálása után.

Raktáron, zavartalan kiszállítás
8.990 Ft

H1 LED izzó szett gépkocsiba, 2db izzóval

Raktáron, zavartalan kiszállítás
36.900 Ft

D4S XENON IZZÓ - a D4S izzóval ellátott járművek fényszórójába! A meghibásodott xenon izzóval csereszabatos, minden ilyen xenonizzóval szerelt rendszerrel kompatibilis OEM alkatrész. 6000 Kelvin színhőmérsékletben.

Előrendelhető
4.900 Ft
D2S xenonizzó gyári xenonnal felszerelt gépkocsikhoz.
Raktáron, zavartalan kiszállítás
4.900 Ft
H1 xenonizzó utólagos xenonnal felszerelt gépkocsikhoz, csereizzó, elektronika nélkül.
Raktáron, zavartalan kiszállítás
3.990 Ft
H7 xenon izzó gépkocsiba, minőségi, fém foglalattal. 
Raktáron, zavartalan kiszállítás
3.990 Ft

Gyakori kérdések

 

Milyen gyári xenon izzó lehet a gépkocsimban?

A gyárilag xenon rendszerrel felszerelt gépkocsikban általában előforduló izzók:

D1S, D2S, D3S, D4S, és D2R, D8S,

Amennyiben utólagos xenon szett van a gépkocsiban, jellemzően H1, H4, H7 foglalatú.

Ha nem tudja a pontos izzó foglalatot, írja meg nekünk gépkocsija típusát, évjáratát, motorjának méretét, mi kikeressük Önnek!

Miért javasolt párban cserélni a xenon izzókat?

Mivel a HID izzók élettartamuk vége felé veszítenek a fényerejükből, így párban érdemes cserélni őket. Ellenkező esetben eltérő lehet a fényerő és a szín is a két oldali fényszórón.

Hogy tudom megállapítani, hogy az xenon izzó vagy az elektronika hibásodott meg?

Jellemzően a HID izzó tönkremenetelét színének megváltozása jelzi. Ha bekapcsoláskor nem is villan fel az izzó, előfordulhat, hogy a gépkocsi fényszóró biztosítéka, vagy az elektronika hibásodott meg. A biztosíték ellenőrzése után a két oldal között az izzókat felcserélve kideríthetjük, mely alkatrész hibásodott meg.

Mi az a HID?

A HID a xenon rendszerek angol megnevezése, „High Intensity Discharge”, ami arra utal, hogy a fényt nagy energiájú elektromos kisülés hozza létre.

Mi a különbség a hagyományos halogén és a xenonlámpák (HID) között?

A hagyományos halogén égőkben a fényt egy izzószál hozza létre. A HID lámpákban a fényt egy elektromos ív hozza létre, melynek sokkal nagyobb a fényereje és a színhőmérséklete így fehérebb, kékesebb a színe.

Nem károsítja a lámpatestet vagy a foncsort a xenonlámpa működés közben?

A hagyományos halogén izzó 55 wattjával szemben a xenon izzó csupán 35 wattal üzemel, így a hőmérséklete is alacsonyabb, mint a halogén izzónak, ezért semmiféle károsodást nem okoz.

Mit jelent a „K”, a Kelvin szám?

A Kelvin szám az izzó színét jellemzi. A sárgás halogén 3000K körüli, a tiszta fehér fényű HID xenon 4300K, a kékes fehér 6000K. Minél nagyobb a K értéke, annál hidegebb, kékebb fényű a xenon „izzó”.

Erősebb a nagyobb Kelvin-számú izzó?

Nem. A legerősebb fénye a 4300K-es izzónknak van, ettől felfelé haladva az izzók fényereje csökken. A gyári xenon izzók jellemzően 4300K és 5000K között mozognak.

Melyikkel látok a legjobban?

A 4300K-es izzóval, mivel ez áll legközelebb a napfény színéhez, így az emberi szem ebben a tartományban a legérzékenyebb, illetve ezt nyeli el legkevésbé az aszfalt.

Milyen izzó ajánlott?

Mi a 4300K-es és 6000K-es izzót ajánljuk.

Miért nem jó a magasabb Kelvin számú izzó?

A magasabb kelvin számú izzó színhőmérséklete torzítja a színérzékelést, valamint az emberi szem nem elég érzékeny ezen a tartományon. A vizes aszfalt kékes árnyalata is jelentősen elnyeli az erős kék fényt.

Bonyolult művelet az utólagos xenon szett beszerelése?

A beszerelés az égő cseréjét jelenti, valamint az elektronika elhelyezését a motortérben. Különleges szaktudást nem igényel, de némi gyakorlatot igen.

Mindenképpen javasoljuk a hozzáértővel, autóvillamossági szakemberrel történő installálást! A szett a gépkocsi eredeti csatlakozóira épül

Mennyi időt vesz igénybe a beszerelés?

Autótípustól függ, de általában egy-másfél órát.

Hol végzik el a beszerelést?

A beszerelést bármely autóvillamossági műhely, vagy márkaszerviz végezheti.

Hogyan működik?

A hatalmas fényáramot egy elektromos ív adja a gázzal és egyéb fémsókkal töltött kvarcüveg gömbben. A xenon izzóban nincs izzószál, így a rázkódásra sem érzékeny.

Nem meríti le az akkumulátort, ha álló motornál bekapcsolva hagyjuk a xenonlámpát?

Nem, mivel kevesebb energiát fogyaszt, mint a halogén izzó, ezért jóval tovább használhatjuk álló motornál az akkumulátor lemerülésének veszélye nélkül.

Nem ég ki hamar a xenon izzó?

A xenon égő élettartama a halogén izzóénak többszöröse, a gyártó 3000 üzemórát ígér, míg egy átlagos halogén izzó élettartama kb. 400 üzemóra lehet.

Milyen hamar éri el a xenonlámpa maximális fényerejét?

Kb. 5 másodperc után a teljes fényerő 90%-a áll rendelkezésre, kb. egy perc után eléri teljes fényerejét.

Miért kék bekapcsoláskor a xenon fénye?

A bekapcsolás után az égő kvarcüveg gömbjében található fémsók elpárolgásáig bocsájt ki erősen kék fényt. Néhány másodperc után ezek elpárolognak, és az izzó fénye kifehéredik.

Mit tartalmaz az utólagos xenon készlet?

A megfelelő foglalatú égőket, az elektronikát, rögzítő elemek, kábelek, csavarok, beszerelési útmutató, garanciajegy. Mindent, ami a beszereléshez szükséges.

Visszafordítható az átalakítás?

Az eredeti halogén izzó néhány perc alatt visszahelyezhető.

Áttehetem a szettet a következő autómba?

Természetesen igen. Ha nem egyezik az izzó foglalata, csupán új izzót kell megvásárolni.

Ha néhány év alatt jópár prémium halogén izzót cserél, akár még többet is költhet világítására, mint egy xenon szettel, mely mindenképp magasabb minőséget képvisel, mind biztonságban, mind megjelenésben.

Xenon izzó  párezer forintért - igaz lehet?

A xenon feliratú izzószálas izzók csupán halogén és xenon gázt tartalmaznak. Fényük minimálisan, nem észrevehetően erősebb a csak halogén gázt tartalmazó izzókénál.

A valódi xenon izzó arról kapta nevét, hogy leginkább xenon gázt tartalmaz, de emellett számtalan fémhalogént, nemesfémet és egyéb ritka és mesterségesen előállított anyagot - izzószálat azonban nem! A valódi xenon izzó fénykibocsájtó tere "üres"! Ezért rendelkezik magas rázkódás, ütés, hő ellenállással.

A xenonizzóként megnevezett izzószálas halogén izzók kékre festésével érik el a fehérebb fényt, ami így azonban fényerő-csökkenést okoz. A valódi H.I.D. xenon izzó természetesen semmilyen színezést nem tartalmaz.

Mi az a Bi-xenon?

A bi-xenon azt jelenti, hogy a tompított fényszóró mellett a távolsági fény is xenon.

Külön izzóval van megoldva a távolsági és tompított világításom. Megoldható a bi-xenon rendszer?

Ha a távolsági fényt is xenonra szeretné váltani, két szettre van szükség. Ebben az esetben ajánljuk a fénykürt átkötését a ködlámpára, mivel a xenonnak néhány másodpercre van szüksége, hogy elérje teljes fényerejét.

Ködlámpába is tehetek xenont?

Igen, ugyanúgy, mint a tompított vagy távolsági fényszóróba, fizikailag kivitelezhető.

A gépkocsim computere figyeli, hogy kiégett-e az izzó. Nem okoz problémát a kisebb áramfelvétel?

Ebben az esetben a CAN bus kompatibilis szettre van szükség. Ilyen a kínálatunkban megtalálható D-Lumina szett.

Keresés