Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sugárzásmérő Geiger-Müller számláló és elektroszmog detektor

Ár:
84.900 Ft (66.850 Ft + ÁFA)

Sugárzásmérő műszer, Geiger-Müller számláló és elektromos térerő, mágneses térerősség mérő detektor, hordozható, mobil kivitelben. Nagy LCD kijelzővel radioaktiv sugárzás, atomsugárzás mérésére, jelzésére, adatrögzítő és adatexport funkcióval.

Gyártó: Egyéb
Cikkszám: gm-3001
Elérhetőség: Raktáron, zavartalan kiszállítás
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2022. október 05.
Szállítási díj: Ingyenes
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Gamma sugárzás -γ-  és Béta sugárzás - β - sugárzás detektor, Geiger Müller számláló készülék a környezetünkben előforduló radioaktivitás és nukleáris sugárzás nyomainak érzékelésére.

A veszélyes gamma sugárzás mértékének megállapítására, a nagy energiájú béta sugárzás felismerésére, adatrögzítő funkcióval, beállítható időintervallummal, adatexport funkcióval!

Beállítható riasztással! A radioaktív sugárzásmérő pillanatnyi és halmozott értéket is mér. A sugárterhelésről, annak átlagos mértékéről hasznos információkat itt olvashat.

További funkciója az elektromos térerősség (V/m - Volt/méter) és mágneses erőtér mérése (µT, mikroTesla), amivel elektromos készülékek, mikrohullámú sütők, számítógépek, mobiltelefonok és más elektronikus berendezések által kibocsájtott elektromágneses hullámok erőssége vizsgálható, tesztelhető.

Hőmérséklet és páratartalom szenzorral.

Adatexport lehetőséggel, mely számítógépre exportálható, mind a radioaktivitás szintje mind az elektromágneses sugárzás szintje.


Mobil, hordozható kialakítású készülék, beépített tölthető akkumulátorral. A készülék riaszt veszélyes sugárzási szinten. (Beállítható.) Töltése USB töltőn keresztül végezhető, bármely konnektorba dugható telefontöltő segítségével vagy powerbankon keresztül, ha hálózati feszültség nem áll rendelkezésre. Számítógépről való töltés nem javasolt, mert jellemzően csupán 0,5A áramerősségű USB portok találhatóak a számítógépeken.

 

A természetes forrásból származó úgynevezett "ionizáló" sugárzás mindenhol megtalálható, kozmikus, az űrből érkező vagy földi is lehet. Pl. nagy magasságban, az utasszállító repülőgépeken jelentős sugárterhelést kaphatunk a tengerentúli utak során, mely sugárzás a Napból és a világűrből származik.

A földi eredetű sugárzás a radioaktív elemek bomlásából származik, ilyen pl. az Urán. Táplálékunk is sugárzik, mivel az állatok és növények is felveszik a környezetben található radioaktív részecskéket. Az atomfegyver kísérletek és erőmű balasetet jelentősen növelték az elmúlt évszázadban a légköri sugárzás szintjét.


A termékeket 1 év hivatalos garanciával és magyar nyelvű használati útmutatóval szállítjuk GLS Futárszolgálattal.

 

 

γ sugár mérés igen
β sugár mérés igen
Elektromos térerősség igen
Mágneses térerősség igen
Frissítési idő 3sec
Dózis válasz <± 20% (1μsv / h-99,99msv / h)
Energia válasz <± 30% (48KeV-1.3MeV)
Relatív hiba <± 15%
Hőmérséklet mérési tartomány -15°C - 110°C
Halmozott dózisegyenérték  HP (10) 0,0μsv-99,99mSv millsievert (1 mSv = 10−3 Sv = 0,001 Sv)
Dózisegyenérték HP (10) 0,1 μSv / H-9,99 mSV / H

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményed!

Keresés