Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Automatikus mentés a fedélzeti kameráról?

Automatikus mentés a fedélzeti kameráról?

Autós kamera videók automatikus mentése wifin keresztül.

 

Automatikus letöltés az autós kameráról? Igen, a BlackVue tudja! 


A menetrögzítő kamera felvételei a nap végén automatikusan lementhetőek a számítógép adattárolójára, meghajtójára, így hosszú távon is visszanézhetőek, visszakereshetőek a felvételek, adatok.

 

Rendkívül hasznos funkció pl. ha vállalkozásunkban visszanézhetően szeretnénk rögzíteni gépkocsijaink útjait, rakodást, útvonalat, a rakomány, csomagok kezelését, kirakodását, berakodását. 

 

A 7-es és 9-es sorozatú BlackVue kamerák, pl DR900X Plus és DR750X Plus, stb. kamerának megadhatunk 3 wifi hálózatot névvel és jelszóval, melyhez automatikusan csatlakozik, ha az elérhető távolságba kerül.


Az automatikus csatlakozás után a Blackvue Downloader program wifi hálózatunkon keresztül a megadott meghajtóra és könyvtárba menti a felvételeket,  automatikusan vagy manuálisan indítva, ahogy a kamera elérhetővé válik.

 

A program futhat a háttérben, folyamatosan, így automatikusan letölti a videofájlokat és GPS adatokat, ahogy a kamera csatlakozik a wifi hálózathoz, pl. ahogy a jármű a telephelyre beér, vagy gépkocsink hazaér és kameránk bekerül a wi-fi hálózatunk hatósugarába.


A Blackvue Downloader egy olyan alkalmazás, amellyel helyileg letöltheti, majd a szabványos Blackvue alkalmazással megtekintheti a fedélzeti kamerák videóit.


Az automatikus működéshez a Windows tálcán végleg minimalizálva kell futnia a programnak, ha manuálisan szeretnénk a file lementést indítani, akkor elegendő, ha csak akkor indítjuk a programot. 


A program a háttérben letölti a videókat bármely telepített és csatlakoztatott Blackvue kameráról, amelyet előzőleg hozzáadtunk a programhoz. Ellenőrzi a helyi Wifi hálózathoz újonnan csatlakoztatott Blackvue kamerák jelenlétét a wifi hatósugarában, majd automatikusan letölti a videofájlokat, amikor azok elérhetővé válnak.


Több kamerát is kezel a program!

- Lehetővé teszi bizonyos fájlok letöltésének prioritási sorrendjének beállítását (például események vagy kézi aktiválás)


- A programban beállíthatjuk, hogy bizonyos file-okat soha ne írjon felül, pl. kézzel indított biztonsági felvételeket. Ezeknek a fájloknak a mérete nem kerül felhasználásra a  tárhely számítás során.


- A fájl letöltése a dátum fordított sorrendjében/a legfrissebb fájlokat tölti le először a program a kameráról, így a friss felvételek mentése elsőbbséget élvez a régi fájlokhoz képest.


A program a GPS adatokat is menti, pl. legnagyobb sebesség. A programmal kisméretű Kml (Google térkép adatfájl) hozható létre, így a térképadatok hosszútávon tárolhatóak.
A Google Maps fájl sebesség-, nyomvonal- és idő adatokat mutat.

 

A program letölthető a Microsoft szoftveráruházából, ide kattintva.

 

A programozó honlapja, ahonnan letölthető az ingyenes próbaverzió is.

 

 

Gyakran ismételt kérdések:


Kipróbálhatom?
Egy 7 napos teljes funkcionalitású próbaverzió áll rendelkezésre. 

Kompatibilitás ?
Minden felhőkompatibilis Blackvue kamerával kompatibilis, beleértve a Blackvue kamerák új modelljeinek teljes körű támogatását!


A kamerának meg kell adnia a helyi Wi-Fi hálózat nevét és jelszavát, hogy automatikusan csatlakozni tudjon a felhőhöz.Ezután kezdjünk neki a program beállításának.

Alapvető beállítás:
1. Telepítés a Windows Store-ból
2. Futtassa a Blackvue Downloader programot - nyomja meg az Add Dashcam gombot:

Adja meg a beállításokat; a legfontosabb a Dashcam Ip-címe és a Mentés könyvtár helye.

Az alapértelmezett beállításokat használja a rendszer, ha üresen hagyja a mezőket.
A kamerának meg kell adnia a helyi Wi-Fi hálózat nevét és jelszavát, hogy automatikusan csatlakozni tudjon.

Nem találom a DashCam IP-címét (mi ez a router dolog?)
Be kell lépnie a routerbe , megnézni a kamera IP címét (gyártója a Pittasoft, ezt kell keresni), és statikus, állandó IP címet adni  a kamerának.

Miután a kamera csatlakozik a wifi hálózathoz, meg kell találnia az IP-címét, és fix vagy "statikus" IP-címet kell beállítania a routerben.
Az IP cím megtalálásához használhatja ezt a programot is: IP Scanner

A kamera gyártóját kell keresnie: "Pittasoft". Statikus IP címet kell beállítania a megfelelő működéshez, ehhez informatikusa tud segítséget nyújtani, mert ez a beállítás az Ön routerétől függ, így az adott modell használati utasításában találja meg a beállítás módját. 
A beállítás után a Dashcam mindig ezt az IP-címet fogja használni, és a BVD - BlackVue Downloader mindig megtalálja. 

 

A kamera internet hozzáférését javasolt blokkolni  a routerben.

Ha nem használja a Blackvue kamerák Cloud funkcióit, akkor érdemes blokkolni az internet-hozzáférést.  Ez felgyorsítja az átvitelt (kevesebb SD-kártya hozzáférés ).

Hogyan kell ezt megtenni?
Alapvetően ez Routerenként változik Router - de a helyi hálózat routerén belül blokkolnia kell a kamerák IP-címét (fix/statikus) az internet-hozzáféréstől.

 

A fedélzeti kamerának fix IP-címre van szüksége.

Alapvetően a Dashcamnek mindig ugyanazzal az IP-címmel kell rendelkeznie, amikor csatlakozik a wifi hálózathoz.  Ezt a wifi vagy router beállításain belül kell elérnie.


A másolás során időtúllépés hiba lép fel: 


Ellenőrizze a Download Timeout (Secs) beállítását. A program ennyi időt vár, mielőtt úgy veszi, a kamera  elhagyta a wifi hatótávolságát. Javasolt beállítás 360 másodperc, vagy több.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: fedélzeti kamera

Keresés