Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A fedélzeti kamera felszerelése a szélvédőre sztatikus fóliával

A fedélzeti kamera felszerelése a szélvédőre sztatikus fóliával

Hogyan tegyem fel a szélvédőre az autós kamerám?

Az autós kamera felszerelése házilag nagyon egyszerű, ha csak első kameráról van szó! Néhány mozdulat, és működésbe is léphet a menetrögzítő! A kellékek: kamera, ablaktisztító, pamut törlőrongy, sztatikus fólia.

Elektrosztatikus fólia autós kamera felszereléséhez

Az autós kamerák felhelyezésére, rögzítésére a legújabb módszer a sztatikus fólia, vagy teljes nevén elektrosztatikus fólia. Ez az átlátszó, műanyag alapú lap ragasztó nélkül, a fizikai törvényeket kihasználva tapad fel a szélvédőre, melyről egyszerűen eltávolítható és vissza is helyezhető, úgy mint egy tapadókorongos tartó. A sztatikus fóliára kell felhelyezés után felragasztani a kamera erős ragasztós konzolját, mely így nem a szélvédőnkhöz fog minden erejével ragaszkodni, hanem a sztatikus fóliánkhoz, így levehető és visszarakható a kamera, anélkül, hogy nyomot hagyna a szélvédőn! 
 

Nézd meg videónkat a fedélzeti kamera felszereléséről elektrosztatikus fólia használatával:

Kinek jó a sztatikus fólia?

Ideális megoldás lehet bérelt autókhoz, céges autóhoz, vagy olyan esetben, ha aggódunk, hogy a ragasztó nyomot hagyhat a szélvédőn. Persze ettől nem kell félni, a jobb minőségű kamerák ragasztója nem hagy maradandó nyomot, ám eltávolításuk emberes feladat, egy damilt vagy erős cérnát áthurkolva a konzol alatt szakítható meg a kapcsolat a konzol és a szélvédő között, a konzol sérülésének veszélye nélkül. Ha valamilyen okból kifolyólag többször is szeretnénk áthelyezni, feltenni és levenni a kameránkat konzollal együtt, akkor a sztatikus fólia a megoldás, de a jármű eladásakor is jól jöhet ha így tettük fel készülékünket az üvegre.


Elektrosztatikus fólia autós kamerához


Tapadókorong vagy kétoldalas ragasztó és sztatikus fólia?

A legstabilabb autós kamera rögzítést a ragasztó adja, a tapadókorong kevésbé megbízható talán, bizonyos idő után a levegő beszivároghat a tapadókorong alá, a konzol így leeshet, csökkent rögzítőerősséggel egy baleset során elmozdulhat a szélvédőről ha nem tökéletes a vákuum, így inkább a ragasztott (akár sztatikus fóliára) rögzítést részesítsük előnyben.

A kábelek elvezetése is nagyon könnyű, a hosszú szivargyújtós (vagy USB-s) tápkábel könnyedén betuszkolható a kárpit mögé, a kárpit és a szélvédő találkozásánál, majd az "A" oszlop mellett szépen levezethető, illetve az utasülés lábrészénél, a kesztyűtartó alatt a mellékelt kábel klipszekkel rögzíthető.

A profi installáció így tehát kivitelezhető otthon is, ha van időnk amit rászánnánk a folyamatra és nem igényeljük hogy leparkolás után is működjön kameránk (parkoló mód). Hátsó kamerával is rendelkező rendszer esetében azonban már célszerűbb, ha szakműhelyt veszünk igénybe a kábelezési többletmunka okán. Ennek előnye, hogy a parkoló módhoz szükséges direkt bekötést is egy füst alatt elvégeztethetjük a szakemberrel.

 

Legjobb fedélzeti menetrögzítőinket itt tekintheted meg.

Keresés