Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

KKEP fix - VÉDA - TrafficSpot-jelző készülékek

2016. 05. 04. 00:23:32
KKEP fix - VÉDA - TrafficSpot-jelző készülékek

 

KKEP? VÉDA? TrafficSpot? Mik ezek?

 

Röviden: fix, nem mobil traffipaxok, melyek "akasztófa" alakú konzolokról, vagy autópályán fém kapukról lesnek ránk, mérik meg sebességünket. Ezek a fix helyekre telepített Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontok (KKEP-k) a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat részei. (A VÉDA rendszere magába foglalja a változtatható helyű, vagyis rendőrautóba elhelyezett, vagy az út szélén ideiglenesen felállított Cam-S1 sebességmérő lézereket is.) 

 
 
 

A fix TrafficSpot kamerák országosan 134 helyen 365 kamerával dogoznak, a sebességmérésen kívül a következőket figyelik (zárójelben a büntetési tételek!):

 

          - záróvonal átlépés (30.000,- Ft), 
          - a tilos jelzésen történő áthaladás (50.000,- Ft), 
          - a kötelező haladási irány megsértése (50.000,- Ft),
          - a behajtási tilalom megsértése (30.000,- Ft),
          - a leállósáv jogosulatlan használata (leállás: 40.000,-, haladás: 100.000,- Ft),
          - a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megszegése (60.000,- Ft),
          - az autóbusz forgalmi sáv jogosulatlan használata (20-30.000,- Ft) esetén is!
          

 

A TrafficSpot rendszer "K" sávú radarral méri az elhaladó járművek sebességét.

 

A TrafficSpot - VÉDA kapu biztos traffipax védelmi készülékek két csoportjaMivel ez a sebességmérő rendszer az úgynevezett "K" sávú radarsávon sugározva állapítja meg az elhaladó járművek sebességét, olyan detektort érdemes választani, melynek specifikációi között szerepel a "K-sáv" érzékelés. Ebben az esetben detektorunkba integrált radarérzékelő antenna hívatott a sebességmérő radarjelének fizikai detektálására. 

A másik megoldás valamilyen GPS-technológiájú védelmi detektor, mely a készülékben található frissíthető adatbázisból jelzi a fixen telepített traffipaxokat, azok koordinátái alapján. 

A GPS-technológiájú detektorok általában nagyobb távolságról képesek a detektálásra, s így a vezető figyelmeztetésére. Működésüket műholdak segítik, s mivel nem fizikailag kell érzékelniük a radarok jelét, ezért pl. a különféle forgalmi helyzetek nem is akadályozhatják a detektálás folyamatát. Cserébe drágábbak is a GPS-technológiát nélkülöző társaiknál.

 

 

GYIK

 

Mi történthet ha belefutok egy VÉDA kapuba?

30.000-től 300.000,- forintig terjedő büntetést kaphatsz, a gyorshajtás mértékétől függően, nem beszélve az egyéb, a kamerák által figyelt szabálytalanságok díjszabásáról, melyet cikkünk részletesen bemutat.
 

Hány VÉDA traffipax található Magyarországon?

 
Jelenleg 134 helyen les rád 365 darab kamera hazánk útjain.
 

Mivel védekezhetek ellenük?

 
Whistler radar detektorral vagy SPY+ traffipax jelzővel. Kínálatunkat megtalálod oldalunkon!
 

Mikor kapom meg a megrendelt készüléket?

 
Raktáron lévő termék esetén a szállítási idő 1-2 munkanap. Délelőtti rendelés esetén már másnap a kezedben lehet a termék!

Keresés