Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mennyi videó fér a memóriakártyára?

Mennyi videó fér a memóriakártyára?

Hány óra, hány perc?

 

 

Mennyi videó fér a memóriakártyára az autós kamerámban, mekkorát vegyek?


Gyakori kérdés az autós kameráknál, mennyi videó fér az adott memóriakártyára.


A válasz: A bitrátától függ. A bitráta (bitrate) azt jelenti, hogy attól függően, milyen minőséget állítunk be a kamerán, hány megabit adatot állít elő, termel ki másodpercenként a kamera. Pl. 20 Megabit 2,5MB adatot jelent másodpercenként, azaz egy perc videó 150Mb-os file-t eredményez, ami óránként kb. 9GB adatot jelent. (Kerekített adatok, de nagyságrendileg megfelelnek az összehasonlításhoz.)

A nagyobb bitráta jobb minőséget, kisebb tömörítést jelent, ámde nagyobb helyigényt.


Ha nem tudjuk, hány megabites a videónk, használhatjuk a Mediainfo nevű, magyar nyelven is használható ingyenes programot, amely megadja a választ.  https://mediaarea.net/hu/MediaInfo

Töltsük le, telepítsük, indítsuk el a programot és húzzuk be a fő ablakba egy kameránk által készített videót, rögtön láthatjuk a részleteket.


Még egyszerűbb módszer, ha a Windows rendszerben, memóriakártyánkat csatlakoztatva számítógépünkhöz jobb gombbal kattintunk a videóra, majd a „Tulajdonságok” lehetőséget választjuk, és a „Részletek” lapot. Ott láthatjuk a bitrátát.


Ezután a bitráta ismeretében megnézhetjük, mekkora memóriakártyával hány óra videó rögzíthető, pl. az alábbi kalkulátorral:  https://dashcamtalk.com/recording-time-calculator/


A parkolási videók szinte minden kameránál a jóval helytakarékosabb Timelapse módban készülnek, esetleg csökkentett bitrátával, így ha erre vagyunk kíváncsiak, a parkolási videó bitrátájával kell számolni, nem a teljes sebességű menetfelvétel bitrate-tel.


Ha kínálatunkból szeretnél egy kamerát, írj nekünk és elküldjük neked a pontos felvételi értékeket, miből hány óra fér az adott memóriakártyára, vagy mekkorát kell vásárolnod a kívánt óraszámhoz.


Ha kameránk két vagy három csatornás, akkor ezeknek a kiegészítő csatornáknak az adatfolyama is hozzáadódik az első kamera adat mennyiségéhez, így a kalkulációnál ezt is figyelembe kell venni. A hátsó és a belső kamerák adatfolyama gyakran kisebb, mint az első, fő kamera által előállított adatmennyiség. 

VIOFO kamerák felvételi ideje a memóriakártya kapacitása és a beállított minőség függvényében, normál, vezetés közbeni üzemmódban. A parkoló módban ennek sokszorosa a felvételi idő. A feltüntetett idő a vezetési időre vonatkozik.

Viofo autós kamera felvételi idő tápblázat, mennyi időt tud rögzíteni a kamera

BlackVue kamerák esetén itt találod a felvételi időt a modellt kiválasztva.
 

Thinkware kamerák felvételi ideje, vezetési üzemmódban.

 

Ha arra is kíváncsi vagy, milyen márkát vegyél, olvasd el ezt a cikkünket is.

 

Minőségi és prémium menetrögzítő kínálatunkat itt találod.

Tartalomhoz tartozó címkék: fedélzeti kamera

Keresés