Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mozgásérzékelős autós kamera

Mozgásérzékelős autós kamera a tolvajok ellen

Mozgásérzékelős autós kamera: parkoló autós kamera a tolvajok és rongálók ellen!

A menetrögzítő kamera nem csak a forgalomban lehet segítségünkre, rögzítve a többi résztvevő mozgását és az eseményeket, hanem parkolás közben is szolgálhatja biztonságunkat, akárcsak az autóriasztó.

Sok autótulajdonos keres megoldást autója távfelügyeletére, hiszen megnyugtató tudni, jelzést kap, ha mozgolódás van az autó körül, esetleg lökés éri a gépkocsit.

Mozgásérzékelős, parkoló üzemmódos fedélzeti menetrögzítő kínálatunkat ide kattintva találod, a képességeket, funkciókat pedig alább olvashatod.

 

Ha már meghúzták parkolás közben az autódat, tudhatod mennyire bosszantó, hogy esélyed sincs kideríteni, ki volt a felelős. Így hiába fordulsz a biztosítókhoz vagy a hatósághoz, a sérülést saját pénztárcádból kell megjavíttatnod, napokat, heteket áldozva a karosszéria és fényezés javítására.

A parkoló üzemmód a menetrögzítő kamerában ezt a kockázatot nagymértékben csökkenti! Első-hátsó széles látószögű dual kamera rendszer felszerelésével jó eséllyel kiderül, ki volt a bűnös, ki tartozik anyagi felelősséggel a kárért. BlackVue kamerák esetében pedig rögtön automatikus  értesítést kaphatsz az eseményről mobiltelefonodon, így ha az autó elérhető távolságban van, rögtön ott teremhetsz.  Kiválaszthatod, hogy a kamerán a felvételre figyelmeztető led világítson vagy sem a parkolás időtartama alatt.

Sokan biztonsági kamerának is használják a menetrögzítőt, hiszen az autó előtt (a nagy látószög révén) és mögött a kert vagy a garázs is felvételre kerül, ha mozgás van. 

Nincs több cserbenhagyás parkolás során, a vandálok,károkozók dokumentálását a fedélzeti kamera elvégzi, a biztosító, rendőrség, bíróság a felvételt bizonyítékként elfogadja!Dísztárcsa lopás esetén is használható a kamerafelvétel, hiszen át kell menni a gépkocsi egyik oldaláról a másikra, így elöl vagy hátul látható lesz az elkövető. Parkolószenzor lopás, ködlámpa lopás esetén szintén. A tolvajok egyébként is jellemzően körbejárják az autót, mielőtt akcióba lendülnek.Élőkép és rögzítés, csendes riasztás


Autós kameráink közül a BlackVue készülékek képesek értesítést küldeni okostelefonunkra, mintegy csendes riasztásként, ha bármilyen figyelemre méltó esemény történik. Élőben megtekinthetjük a kamera képét vagy visszanézhetjük a rögzített felvételt, ellenőrizve az esetet. Megválaszthatjuk a szenzorok érzékenységét, kiszűrve a felesleges riasztásokat és kiválaszthatjuk, hogy a mozgásérzékelő és/vagy az ütközésérzékelő figyelje a külvilágot.

Mozgásérzékelős autós kamera
A BlackVue kamerák, ha szeretnéd értesítést küldenek telefonodra, amikor mozgást látnak járművednél

 

A menetrögzítőink felbontása kiemelkedő,  a kamera full hd, qhd vagy akár 4K, így a videó (vagy a videóból kifényképezett fotó videó) top minőségű, a felbontás maximális.

Wifi hálózaton vagy mobil internettel bárhonnan és bármikor

A távriasztás feltétele, hogy az autó otthonunk, munkahelyünk vagy mobiltelefonunk wifi hálózatának hatósugarában legyen a kamera, mely ekkor automatikusan csatlakozik a wifi hálózatra, vagy 4G LTE modullal legyen kapcsolva a kamerára, azzal legyen ellátva, mely esetében nem szükséges WiFi elérés, csak egy adatforgalomra képes sim kártya, melyet az LTE modulba kell helyezni.

Élő wifi vagy 4G internetkapcsolat esetén a BlackVue felhőbe bejelentkezve az esemény felvétele azonnal felkerül biztonsági mentésként a felhőbe, így a kártya kivétele vagy ellopása esetén is rendelkezésre áll minden bizonyíték.

 

A képernyő az okostelefonunk kijelzője

A kamera képét telefonos alkalmazáson keresztül nézhetjük meg Android és iOS rendszerű telefonunkon, valamint a mentett videókat is megtekinthetjük. Az aktuális pozíciót térkép mutatja meg az applikációban, így a valódi távfelügyelet is megvalósul. A videókból könnyedén fotó is készíthető a telefon segítségével.
 

Mozgásérzékelő és ütésérzékelő G-szenzor

A kamera esemény érzékelése esetén, ha a mozgásérzékelő jelez vagy a G szenzor ütést, ütközést érzékel, automatikusan menti a felvételt és kívánság esetén azonnal feltölti a felhőbe, így biztonsági másolatot készít, nem csak a memóriakártyán lesz meg a felvétel, hanem a BlackVue adott kamerához kapcsolódó felhő tárhelyén is.

 

A mozgásérzékelés fedélzeti kamera esetében azt jelenti, hogy a kamera parkolás közben, takarékos üzemmódban figyel, és ha a kép változik, pl. elsétál valaki az autó előtt vagy elhalad egy jármű, azt észleli és rögzíti. A  képi mozgásszenzor érzékenysége több fokozatban állítható, így pl. a falevelek mozgása nem aktiválja a felvételt vagy riasztást feleslegesen. Az ütközésérzékelő G szenzor (gyorsulásmérő) szintén több fokozatban kalibrálható, igényeinknek megfelelően beállítható.

Az LTE modulhoz használható adatkártya, melyet az előfizetésünk mellé kérhetünk a mobilszolgáltatóktól, így nem szükséges új telefonszám a SIM-kártyához. Használhatunk előfizetés nélküli, feltöltőkártyás sim kártyát is. Az élőkép, élő stream adatforgalma 4,5MB percenként, ami alacsony, hiszen csak az események ellenőrzésére szolgál, így nem kell folyamatosan áramolnia az adatnak, csak ha aktívan nézzük az élő eseményeket. A mentett felvételek megtekintésének adatigénye a kamera beállításától függ, mivel 4 fokozatban választhatjuk meg a tömörítés mértékét, a képminőséget. Erről bővebb információt az LTE modul oldalán találhatsz.

Mozgásérzékelős autós kameráink közül parkolási figyelő üzemmódhoz a WiFi- és LTE-kompatibilis BlackVue 750X vagy a BlackVue 900X 4K sorozat kameráit ajánljuk, egy vagy két kamerás kivitelben, vagy a 4G GSM modult is beépítve készült mindent egyben tartalmazó BlackVue750 LTE autós kamerát, melybe sim kártyát helyezhetsz, ezzel biztosítva a távoli elérést ott is, ahol a kamera nem éri el a beállított wifi hálózatokat. Csak egy adat sim kártyára van szükséged, nano sim méretben, pont olyanra, mint amilyet egy 4G kompatibilis tabletbe vagy laptopba kell helyezni. 

A wifi autós kamera és az alkalmazás beállításához részletes útmutatást adunk, a beszerelésben és beüzemelésben is tudunk segíteni. A BlackVue készülékek applikációja letölthető a telefon alkalmazásáruházából BlackVue néven. Ezen csúcsminőségű kamerák esetében a kijelző telefonunk képernyője, így sokkal jobb minőségű, mint a beépített, apró lcd kijelzők más kamerákban. Ez alól talán csak a Lanmodo Vast Pro éjjellátó széles 1080p képernyője a kivétel.

 

Hátsó kamera - Dual fedélzeti kamera előnye parkoláskor

 

A hátsó kamera a parkolás során is hasznos, hiszen a gépkocsi mögött történő eseményeket, mozgolódást is rögzíti. A hátsó menetrögzítő elhelyezése egyszerű, akár házilag is megvalósítható, a kis méretű kamera rögzítése jellemzően a hátsó szélvédőre történik, belülről. A hátulra tehető kamera mini méretű, így elrejthető de felvételre figyelmeztető led is kapcsolható rajta igény szerint. Elöl a tükör mellett elhelyezett kamera egy vékony digitális kábel segítségével csatlakozik a hátsó kamerához. 

 

A mozgásérzékelés nem minden

 

Számos márka kamerája képes a mozgás érzékelésére, de kifinomult beállításra és távjelzésre, telefonos jelzés küldésére wifin vagy GSM hálózaton keresztül csak a legjobbak képesek, mint pl. a BlackVue.  Példa a többi kamera márkára: Mio Mivue dash cam, Xiomi 1080p, Truecam Pro, Lamax, Navitel. 

 

A BlackVue kamerák abban az esetben is jelzik, ha parkolás során felvétel készült, amennyiben nem csatlakozik wifi hálózatra vagy LTE modulllal az internetre. Ha esemény történt, reggel az autóba beülve és elindulva a kamera közli fény és hangjelzéssel, valamiért felvétel készült az éjszaka, ha szükségét érezzük, nézzük meg a felvételt modbiltelefonunkon.

 

Beépített éjszakai mód

Termékeink éjjeli üzemmóddal rendelkeznek, mely javítja a képminőséget a sötétben, így részletgazdagabb és világosabb képet nézhetünk vissza, az események részletei jobban láthatóak. A kamerák csak beltérben használnak infra sugárzó IR ledet, mivel annak hatótávolsága kicsi, csak beltérben érvényesül. A szélvédőn kifelé néző kamerák esetében optikailag és szoftveresen kell megoldania a kamerának sötét környezet kihívását. 

A sötét környezetben való képrögzítés bajnoka a Lanmodo, a felbontás, szolgáltatások és távjelzés csúcsa pedig a BlackVue.
 

Az autós kamera akár a katalizátor lopás ellen is hasznos lehet! : cikk a katalizátorlopásról.

 

További érdekes információk és cikkek a témában itt.


Rólunk: A detektorbolt a legjobb minőségű fedélzeti kamerákat kereste meg, számos teszt és tapasztalat után vettük kínálatunkba az elérhető készülékeket. Célunk a legjobb minőségű eszközök biztosítása elérhető áron, technikai támogatással, igény esetén beszereléssel.


További információ:
E-mail: info@detektorbolt.hu
Tel.: +3612200462
H&H Deal Hungary Kft.

A kamerákat a kosár gomb megnyomásával vásárolhatod meg, miután kiválasztottad a készüléket. Az eszközt személyesen is átveheted vagy a GLS futárszolgálattal küldjük el neked utánvéttel vagy bankkártyás fizetéssel, előre utalással. Ezt a rendelés során választhatod ki. Rendelésed természetesen emailben vagy telefonon is leadhatod.

Tartalomhoz tartozó címkék: fedélzeti kamera

Keresés