Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ózongenerátor, ionizátor, ózonizátor? Mi a különbség közöttük?

2020. 07. 20. 13:11:06

Ózongenerátor, ionizátor ,légtisztító

Ózongenerátor vagy ionizátor? Mi a különbség?
 

Minden ilyen eszköz a levegő közvetítésével vagy átalakításával hat környezetünkre vagy ránk. De nem egy formán, lényeges az eltérés abban, mit mire érdemes használni!

A legfontosabb kérdés, mire szeretnénk használni az ózongenerátort, ionizátort, légszűrőt, légtisztítót.

A megoldandó helyzet vagy megelőzendő probléma eldönthetjük mire is van konkrétan szükségünk. Mit szeretnénk? Fertőtlenítés? Penészmentesítés a feladat? Szagtalanítás? A készüléked az ózongenerátor!

Allergiás vagy? Poros a levegő, nagy a szmog? Nem érzed frissnek, energikusnak a levegőt? A készüléked az Ionkini X ionizátor!

Autós légtisztító, légszűrő lenne hasznos a számodra? Sokat vezetsz és kímélnéd a tüdőd a szálló részecskéktől, pollen terheléstől, portól és káros lebegő szemcséktől? Az autós ionizátorra van szükséged!

 

Mi a különbség az ózongenerátor, az ionizátor és az ozonizátor között?

Az ózongenerátor fertőtlenítésre használható, ózont állít elő, olyan helyiségekben és gépkocsikban használható, ahol ember, háziállat, dísznövény stb. a kezelés alatt nem tartózkodik, hiszen Téged sem kímélne az aktív oxigén. Használat után várj minimum 30 percet és az ózon átalakul, lebomlik, visszaalakul kétatomos oxigén részecskévé a három atomos aktív oxigénből.

Az ózongenerátor kerámialapokkal, porcelán lemezekkel vagy ózon cső segítségével álltja elő az aktív oxigént az ózonos fertőtlenítéshez. Radikális eszköz nagy hatásfokkal, szagtalanít, fertőtlenít, penész eltávolításban segít, virucid, fugicid a megfelelő eljárást betartva.


Ionizátor

Ha az erdei séta során friss, "ózondús" levegőt emlegetni gyakori szokás, de szerencsére valójában inkább ion dús a levegő, hiszen az ózon nem lenne egészségünkre váló.

Szagát lézernyomtatók, fénymásolók közelében érezhetjük, ahol a nagyfeszültségű koronaszál tölti fel a szelén hengert a nyomtatáshoz, így minimális ózon keletkezik. Ennek jellegzetes szaga van, amire az emberi orr nagyon érzékeny, hiszen évmilliók alatt megtanulta, hogy ha ózon szag van, jön a vihar!Ózongenerátor és  ionizátoros légtisztító

IONKINI Y autós ionizátor két ózongenerátor között


Az ionizátor negatív ionokkal telíti a levegőt, ezzel az őserdők ion koncentrációját imitálva, eliminálva így a füstöt, szálló részecskéket, polleneket. Használata közben egy légtérben tartózkodhatunk vele. A multifunkciós ionizátor és ózonizátor készülékeknél figyelemmel kell lenni az üzemmódra ennek tekintetében. A negatív ionok hatása kedvező, a közérzet javulhat, a szálló részecskék száma nagymértékben csökkenhet, friss érzet alakul ki.

Az ionizált részecskék kicsapódnak a levegőből és lehullanak a padlóra így könnyen feltörölhetőek, felporszívózhatóak, sokkal jobb helyzetet teremtve, mintha belélegeztük volna őket. A szilárd részecskéktől mentes, tiszta levegő fantasztikus élmény, mint reggel kisétálni a tengerpartra és szippantani egy nagyot a tiszta levegőből. Mutatós és hatékony légtisztító ionizátor pl. az Ionkini TREE.

 

A legjobb tipp

Ha nagyobb területre, akár 74 nm-re keresel légtisztító készüléket, a legjobb választás a Vortex VI-3500 ionizációs légtisztító, mely szűrőcsere nélkül üzemel, így rendkívül gazdaságos és környezetbarát, valamint hihetetlenül apró, 0,01 mikronos részecskéket is ki tud választani a levegőből. Rendkívül jó tapasztalatokkal ajánljuk a berendezést. Csendes, mivel nincs mozgó alkatrész. A levegőt az ionszél mozgatja.

 

Ózonizátor

Az ózonizátor általában egy csövön keresztül is képes akár vízbe is adagolni az ózont, így pl. klór helyett használható fertőtlenítésre itt is.

Zömében az alacsonyabb teljesítményű ózongáz gázgenerátorokat is így hívjuk, melyek nem komplett lakások, irodák, objektumok fertőtlenítésére szolgálnak, hanem gépkocsi, autó, gardrób szekrény, cipők, hűtőszekrény fertőtlenítésére, szagtalanítására. Erre kitűnő példa az Ionkini X kétfunkciós készüléke.

 

Légtisztító berendezés

A légtisztító készülék folyamatosan működtethető eszközök, melyek célja a belélegzett levegő megtisztítása HEPA, karbon szűrő (aktív szén szűrő), fotokataltikus, UV fény aktiválta légkezelővel, mely elpusztítja a levegőben szálló baktériumokat, vírusokat, penészgomba spórákat, szagtalanítja is a helyiséget. 

Ionizátor funkcióval kiegészítve semlegesíti a lebegő részecskéket. Porallergia (azaz a poratka levegőben szálló ürüléke által okozott poratka allergia) vagy pollenallergia, penész spóra allergia esetében kiváló választás lehet egy megfelelő légtisztító!

HEPA szűrővel felszerelve a lebegő részecskéket is megszűri a légtisztító. A légtisztító tökéletes alternatívája a légmosó berendezéseknek, azokkal ellentétben a páratartalmat nem emeli meg túlságosan. Ilyen például a Home 360 légtisztító.

 

>>>Ózongenerátorainkat  és a hozzájuk való pót ózonlapok és kazetták regimentjét ide kattintva nézheted meg.<<<

 

>>>A légtisztító és ionizátor készülékek között itt válogathaszt<<<

Ha nem vagy biztos a dolgodban, csak hívj minket vagy küldj e-mailt, és segítünk a választásban! email: info@detektorbolt.hu tel:+3612200462 H&H Deal Hungary Kft. 1141 Budapest, Szugló u. 96.

Keresés