Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Az ózongenerátor élettartama, karbantartása

Ózongenerátor és ózonkazetta

Kínálatunk legjobb ózongenerátorait  itt találod!   >>>KATTINTS IDE A KÉSZÜLÉKEK MEGTEKINTÉSÉHEZ!<<<

Az ózongenerátor élettartama, karbantartása

Az egyik leggyakoribb kérdés a fertőtlenítő készülékeket érintő témákban, hogy meddig lesz jó a készülék, mikor kell ózonlapot cserélni? Minden kezeléshez új ózonlap kell? Szerencsére nem, az ózongenerátorok porcelán/kerámia lapja hosszú élettartamú.

 

A koronakisülés miatt használódik el, ami az alábbi képen ultraibolya színben látható. Így néz ki a készülék működés közben a sötétben:

Koronakisülés ózongenerátorban

 


Meddig lesz jó az ózongenerátor ózonlapja?

Sokszor volt kérdezik meg vásárlóink, mire számíthatnak, kell-e tartalék ózon lap, kazetta a generátorhoz rögtön vagy ráér a beszerzés

A rövid válasz, hogy ráér a tartalék beszerzése, hiszen a gyártók úgy méretezik az ózongenerátor egységeit, hogy átlagos felhasználás mellett minimum egy évig, de inkább tovább tökéletesen működjenek a készülékek.

A gyártók 1000 üzemórára tervezik az ózonlapokat, ami azt jelenti, hogy például egy O-Zone 10mg/h készülékkel akár 1000 alkalommal fertőtlenítheted lakásodat. Mindegy melyik készüléket választod, hosszú távon használhatod és felújíthatod, ha szükséges.

Konstrukció alapján háromféle ózonlap alapú ózongenerátor a leggyakoribb, az egyéb megoldások, mint pl. ózon csöves konstrukciók az élelmiszeripari felhasználásnál fordulnak elő inkább, vagy olyan esetekben, ahol a koncentrált ózon gázt csövön kell bejuttatni valahova. 

 

Kazettás konstrukció

A legegyszerűbb lehet a cserélhető ózon-kazetta rendszer, ahol ha elhasználódik az ózonlap, csak kikapcsoljuk, kihúzzuk - áramtalanítjuk a berendezést, majd hátára fordítva kivesszük a kazettát. Egyszerűbb, mint tonert cserélni egy lézernyomtatóban, nincs vele gond, megoldható egy perc alatt.


Ózonlap OZONEGENERATOR Silver 4000 készülékhez

Ózonlap ózonkazetta foglalatban

Cserélhető ózonlapos eszközök

A cserélhető ózonlappal felszerelt masinák amelyek már igénylik, hogy a burkolatot eltávolítsuk, és utána hozzáférhető az ózon lap, amit egy foglalatból kihúzva és az újat beillesztve cserélhetünk. Nem bonyolult művelet, de javasolt a szakszerviz igénybevétele.

 

Ózon egységes szerkezetek

A harmadik gyártói megoldás, ahol az ózon egység kompletten cserélhető, azaz az ózon lap a hozzá tartozó tápegységgel együtt kerül frissítésre, így pedig garantáltan jól fog működni az újjávarázsolt, nagy revízión átesett berendezés, hiszen az ózon előállításának sarkalatos pontja a tökéletes feszültség kontroll, amit a tápegység biztosít.

A csere a burkolat eltávolítását jelenti, majd a csere egység behelyezését és elektromos csatlakoztatását az időzítőhöz. Szakszerviz felkeresése javasolt.

 

Esszenciális egységek

 

Időzítő

Készülékekben mindenképpen megtalálható még az időzítő és a ventilátor egység. A kínálatunkba beválogatott ózongenerátorok időzítője megbízható, tápfeszültség nélkül is működő mechanikus - fogaskerekes rugós - konstrukciók, melyek hosszú élettartamúak.  Feladata, hogy a beállított kezelési idő után lekapcsolja a berendezést, időt biztosítva az ózon visszaalakulásához oxigénné. Áramszünet esetén is működnie kell, ezért így nem okoz meglepetést a felhasználás során. A forgókapcsolón van jelölés, így visszajelzés is, mennyire állítottuk be az eszközt.
 

Időzítő, működés visszajelző és biztosíték az ózongenerátoron

Mechanikus időzítő, visszajelző és kapcsoló

 

Ventilátor

További fő egység a csapágyazott ventilátor, mely ugyancsak hosszú élettartamú és szükség esetén cserélhető is a  megbízhatóság és gazdaságosság miatt. Feladata az ózon gáz továbbítása a készülékből a helyiségbe valamint a tápegység hűtésére való.  Készülékeink nagy teljesítményű ventilátorral felszereltek, amit a legalább két órás időzítő is mutat. Amennyiben egy készülék csak 60 percig időzíthető, a ventilátor teljesítmény valószínűleg korlátozza a hűtést, így az eszköz ózonlapja túlmelegedhet, tönkremehet.  Válassz készülékeink közül, melyek garantáltan megfelelő teljesítményű ventilátorral vannak ellátva!

 

Működés visszajelző lámpa

Általában egy nagy piros visszajelző lámpa található az ózongenerátorokon, mely távolról is láthatóan jelzi, ha üzemel a készülék. Így egy esetleges időzítő meghibásodás esetén is látható már a helyiség ajtajából is, hogy üzemel a készülék. Ebben az esetben a helyiségen kívüli áramtalanítás lehet a megoldás a lekapcsolásra, ha karnyújtásnyira a készülék hálózati csatlakozója, tápkábele, hogy kihúzzuk azt.

 

Biztosíték

A készülékek biztosítékot tartalmaznak, melyek néha üzemszerűen kioldanak. Ezek az üveg biztosítékok könnyen cserélhetőek és tartalék is mellékelve van a berendezésekhez. A mellékelt magyar nyelvű használati utasítás tartalmazza a csere menetét, de a nálunk vásárolt készülékekben ingyenesen elvégezzük azt szükség esetén.

A biztosíték szerepe az, hogy minden esetben biztonságosan üzemeltethessük az ózongenerátort.  Ha sűrűn előfordul a biztosíték kiégése, kioldása, fordulj hozzánk, vagy szakemberhez! 

 


Tápkábel

Csak sértetlen tápkábellel üzemeltessük az eszközt. Fontos, hogy a földelt, "számtógép csatlakozós" (IEC C13 - CEE7/7) vezetéket földelt konnektorba dugjuk. Ha nem földelt, CEE 7 csatlakozós a készülék, inkább válasszunk másik modellt. 

 

Kínálatunkban minden termék teljesítménye más, eltérő, ezért ha nem tudsz választani, keress minket, vásárlási tanácsokkal segítünk! 

Fontos kérdés, mekkora a legnagyobb helyiség, amit fertőtleníteni, sterilizálni akarsz, és mennyi idő alatt szeretnéd ezt megtenni vagy mennyi időd van rá.

Ezen paraméterek ismeretében pontos tanácsot tudunk adni, milyen ózongenerátort válassz!

Email: info@detektorbolt.hu - tel:+3612200462 - H&H Deal Hungary Kft. 1141 Budapest, Szugló u. 96.

 

A berendezések használata egyszerű, magyar nyelvű tájékoztató és számla, garanciajegy, minden készülékhez mellékelt, a csomaggal érkezik. 

 

 

GYIK

 

✅ Hol találok megbízható, tartós ózongenerátort?

Webáruházunkban ide kattintva megtalálod a saját magunk által is letesztelt legjobb készülékeinket. Valamennyi termékhez importőri garanciát biztosítunk.
 

✅ Milyen teljesítményű készüléket vegyek?

 
Otthoni, kisebb helyiségek, autó fertőtlenítésre kisebb, 3500-4000mg/h teljesítményűt - irodai, nagyobb helyiségek vagy ipari felhasználás esetén nagyobbat: 10g/h vagy 28g/h kapacitásút.
 

✅ Melyik márka az ajánlott, megbízható kategória?

 
O-Zone, Ozonegenerator és IONKINI márkák - mi őket ajánljuk, masszív, extra hatásos, egyszerűen használható készülékek, megfelelő garanciális háttérrel.
 

Keresés