Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Új mobil traffipaxokat szerez be a rendőrség

Új mobil traffipaxokat szerez be a rendőrség

Egy speciális tulajdonsággal is rendelkezni fognak az új sebességmérők...

Negyven darab új traffipax érkezik - 2021

Az uniós közbeszerzési hirdetmények (TED) között jelent meg 2021 június 30-án a rendőrség ajánlatkérő felhívása, mely szerint 40db új közúti sebességmérő kerül beszerzésre - írja a Napi.hu. A projekttel mintegy 220db-ra duzzadhat a hazai utakon autósokra leselkedő mobil sebességmérők száma. 

A jelenleg állományban lévő 160db Cam-S1 és 19db Fáma3 típusú mobilis sebességmérő lézer mellé érkeznek az új jövevények. Illetve a tavalyi évben meglepetésre, az ősrégi, korábban a forgalomból már egyszer kivont Fáma2 műszerrel is készült drága felvétel, azonban az ódon műszer visszatérését hivatalosan nem erősítették meg soha.
 

Közúti sebességmérés Budapesten
Sebességellenőrzés mobil sebességmérő lézerrel az M3 budapesti bevezető szakaszán


Egy biztos, a hazai sebességmérő állomány öregedését újabb beszerzésekkel igyekszik ellenpontozni a hatóság. Folyamatosak az új eszköz vásárlások, ami nem csoda a tavalyi, több mint húszmilliárd forintos, gyorshajtási bírságokból származó bevételt ismerve.


Speciális kritérium az új sebességmérőknél

Az ajánlatkérés szerint az új sebességmérőknek mozgás közben is tudniuk kell dolgozni, melyből következően a készülékek nem csak álló helyzetben, hanem követő autókból, a forgalommal haladva is ellenőrzik majd az autósok sebességét, valamint az egyéb jogsértéseket is dokumentálják, sarcolják.

 

Fix, rögzített traffipaxok - velük mi a helyzet?

A mobil, hordozható sebességmérők mellett a fix traffikkal továbbra is számolnunk kell: aktuálisan 132 helyen elhelyezett 365 fix, radaros elven mérő sebességmérő (VÉDA) és 13 régebbi, Ramet típusú radaros sebességmérő ellen lehet védekezni.


Tudasd ezt a hírt ismerőseiddel is!
Nyomj a megosztásra:

Keresés