Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Légtisztítók és ionizátorok

Légtisztító berendezés: A levegőben szálló, számunkra káros szennyeződéseket kiszűrő eszközök otthoni és munkahelyi, irodai, iskolai, vendéglátóipari használatra, a pollenek, szagok, dohányfüst,  baktériumok és vírusok ellen is!

Rendezés:

Kétfunkciós, ózonizátor és ionizátor üzemmódokkal rendelkező fertőtlenítő készülék autós vagy háztartási használatra. Tölthető akkumulátorral, USB töltési lehetőséggel, kompakt méret, könnyű hordozhatóság.

Raktáron
29.990 Ft

Kettő az egyben, negatív ionos levegőtisztító autóba az allergének, szálló por, füst és vírusok ellen, amiről még telefonodat, műholdas navigációdat is töltheted az USB 2.1A funkciónak köszönhetően. Okos és hasznos autós töltő!

Raktáron
14.990 Ft

Légtisztító és ózongenerátor 5 az egyben készülék, pollenszűrővel (HEPA), UV fény sterilizálóval, ionizátorral. Tökéletes otthoni vagy irodai megoldás, melynek légtisztító funkciója mellettünk is működhet.

Raktáron
99.900 Ft

Elbűvölő dizájn, tiszta levegő! Ezt biztosítja az IONKINI™ Tree asztali levegőtisztító és frissítő készülék. Irodák, munkaasztalok hasznos kiegészítője, ajándékba is ideális választás.

Raktáron
14.990 Ft
Vortex VI-3500 - a legkorszerűbb, örvény technológiás utolérhetetlenül nagy teljesítményű karbantartásmentes légtisztító: 3.4 milliárd ion másodpercenként! Nincs szűrő cserélgetés! Környezetbarát és gazdaságos!
Előrendelhető
79.990 Ft

Légtisztító

A légtisztító készülékek feladata a káros szennyeződések eltávolítása a levegőből.

A készülékekben a gyártók különböző technológiákat alkalmaznak a vírusok, baktériumok, pollenek, cigarettafüst, szálló poratka ürülék, macskaszőr, parlagfű pollen eltávolítására és a légminőség javítására. 

 

 

A légtisztító hasznos lehet légúti tünetek esetén, náthás időszakban, de nyáron is, legfőképp ha klímát - légkondicionálót - is használunk. 

A légszennyezés, és szálló por jellemző időszaka az őszi, téli és kora tavaszi szezon, mikor sok szilárd tüzelésű fűtési rendszer üzemel, ontva a szilárd részecskéket a levegőbe. Ez az úgynevezett londoni típusú szmog. Asztmás tünetek esetén is hatalmas szolgálatot tehet egy megfelelő légtisztító berendezés!

A HEPA szűrő

Gyakori a HEPA szűrő, mely fokozatától függően különböző méretű szennyeződések kiszűrésére képes. Osztályozása betű és számkombinációval történik, mely megmutatja, hogy a 0,03 mikron átmérőjű részecskék mekkora részét képes kiszűrni a szűrő.

HEPA szűrő osztályok

 Megnevezés Átlagos szűrése
E10 >85%
E11 >95%
E12 >99,5%
H13 >99,95%
H14 >99,995%
U15 >99,9995%
U16 >99,99995%
U17 >99,999995%

 

UV-C lámpa

Az UV-C sugárzás elektromágnese sugárzás, mely az ultraibolya (ibolyántúli) színkép része. Csírátlanító hatása van, de az UV fény önmagában nem elegendő. UV-A 380-315 nm "fekete fény", UV-B 315-280 nanométeres hullámhossz a bőr leégéséért felelős,  UV-C 280-200 nanométeres hullámhossz rendelkezik csíraölő hatással, míg a UV-C-VUV 200-100 nm ózon képződést okoz.

Ionizátor:

Friss: 2020 augusztusi végén japán kutatók, kimutatták, bizonyították, hogy a COVID19 koronavírus semlegesíthető 0,05 - 0,1ppm ózonkoncentrációval, mely az emberre nem káros, tehát jelenlét esetén is alkalmazható.  Forrás MTI, cikk: infostart.hu 

Ezt, a megelőzéshez alkalmas ózongáz koncentrációt az  ionizátor készülék képes előállítani. 

Az ionizátor negatív töltések kiléptetésével negatív töltést visz a porszemekre, szálló részecskékre, melyek ettől kicsapódnak. 

Kifejlesztésük már az USA és Vietnám közötti háborúban megtörtént, ahol súlyos égési sérültek kezelésére használták, valamint a NASA űrhajók fedélzetén légtisztításra és a lebegő por eltávolítására.

A lebegő részecskék elektrosztatikus erőtér hatására felveszik a töltést és összetapadnak, majd kicsapódnak. Ezután már könnyedén letörölhetőek.

Ha még emlékszel a hagyományos, katódsugár-csöves, "vastag" TV képernyőkre, akkor találkoztál ezzel a hatással, hiszen azok akár egy nap alatt is hatalmas porréteget gyűjtöttek össze felületükön, köszönhetően az elektrosztatikus erőtérnek.

 

Aktívszén szűrő

Az aktív szén felülete hatalmas, így a szagmolekulák és egyéb szálló részecskék könnyedén találnak maguknak megtapadásra alkalmas felületet, így nem keringenek tovább a szoba légterében. Általában előszűrő védi a nagyobb porszemektől, hogy ne tömődjön el idő előtt.

 

Páratartalom

A helyiség páratartalmát csökkenő hatékony és csendes módszer a szellőztetés,  mely hatékonyan csökkenti a szoba levegőjének páratartalmát igény szerint. Növelni párásító segítségével lehet a levegő nedvességtartalmát, amelyek lehetnek szobanövények is. Az ablakokra utólag is szerelhető automatikus résszellőző. Azonban a  szellőztetés mellett ajánlott a légtisztítás, hiszen az apró port nem szűri ki a szellőzők védőhálója.

 

 

A szálló por aktuális mennyiségét ide kattintva nézheted meg.

 

A levegő tisztító berendezések használata

A baba, gyermek, felnőtt számára s fontos a tiszta levegő, legalább otthon és éjszaka, Azonban a felnőttek számára már arra is van megoldás, hogy magunkkal vigyük a légtisztítót mindenhová, a nyakunkban ékszerként hordva, amely ventilátor és szűrők nélkül működik, az ionok erejével!

 

Kínálatunkban az összes elektromos légtisztító készüléket használatra készen küldjük, mellékelve a használathoz szükséges tartozékok és tápkábelek csomagját.

 

Minden levegőtisztító berendezésünk, használja is bármely technológia vívmányait, hat a baktériumokat, vírusokat szállító részecskékre, partikulákra, mert ezek nem csak önmagukban szállnak, hanem porszemekre, pára részecskére tapadva, azok hátán juthatnak tüdőnkbe, átszelve a levegőt.

Baba mama környezetben, gyermekszobában, nappaliban különösen fontos a tiszta levegő. A legtöbb készülék rendelkezik éjszakai funkcióval, melyben nagyon halk, közel hajolva csak némi fehér zaj hallható, melyet a levegő súrlódása okoz.

A szolgáltatások száma, zajszint, max. keringetett levegő mennyisége, digitális kijelző, több fokozatú szűrők, hatékonyság, óra, időzítő, tisztítás, teljesítmény -  megannyi paraméter különbözhet. Ezért, ha nem tudsz választani, hívj minket vagy írj nekünk, és mondd el, mire szeretnéd és milyen helyen használni a készüléket, és segítünk a választásban! Rólunk: +3612200462 vagy info@detektorbolt.hu

A készülékek további részletei árak, a vásárlási információknál megtekinthetőek a terméklapon belül. A termék kosárba helyezés után megrendelhető. 


Kényelmi funkciók, mint kijelző világítás és távirányító, érzékelő, applikációs jelző nem esszenciális része az eszközöknek, de kényelmesebbé teszik azok használatát.

A beltéri teljes légtisztítás fontos része, hogy legyen állandó légcsere is kívülről, hiszen a filteres légtisztítók az elhasznált oxigént nem pótolják. Az egészség szükséges összetevője a megfelelő oxigénszint.

Néhány készülék képes az adatok, PM2,5 érték wifi hálózaton keresztüli továbbítására, mobil eszközre illetve telefonra. Ezek mindig jellemzően az első napokban érdekesek, de a következő időszakban, később már nem okoznak örömet a felhasználónak, annál több fejtörést, ha nehézkes a bejelentkezés a wifi routerbe.

 

Autós ionizátor, ózonizátor

 
Feladatuk az autóban utazva a beltérben lebegő szennyeződések, vírusok, baktériumok eltávolítása. A gépkocsi pollenszűrője, - ez maga a szűrőrendszer -  ha rendszeresen cserélik, jó minőségű szűrt levegőt biztosít a kabinban, de a klíma szárítja a levegőt, ha nincs rendre fertőtlenítve pl. egy ózongenerátorral, akkor baktériumokkal, gomba spórákkal is dúsíthatja a fülke légterét.
 
Ebben az esetben hibába kapcsolunk nagyobb szellőztetési fokozatra, a szálló részecske csak több lesz. Ha az ablakot húzzuk le, akkor a pollenszűrő filter esik ki, -így szívhatjuk a polleneket, dízel kormot. Ha az utas nem hord maszkot, szintén kérdések merülhetnek fel, milyen meglepetést lélegezhet ki közös légterünkbe. 
 
 
Az autós légtisztító ionizátor segít ezen problémák elkerülésében, negatív ionokkal elárasztva környezetünket.  A kisebb készülékek ionizátor funkciót és pl. USB töltő portot tartalmaznak, míg a nagyobbak akár ózon funkcióval is rendelkeznek az ion üzemmód mellett, így fertőtlenítésre is alkalmasak.
 

További hasznos információkat olvashatsz arról, mi a különbség az ionizátor, ózongenerátor és a levegő tisztító készülékek között cikkünkben.

Keresés