Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Légtisztítók és ionizátorok

Légtisztító berendezés: A levegőben szálló, számunkra káros szennyeződéseket kiszűrő eszközök otthoni és munkahelyi, irodai, iskolai, vendéglátóipari használatra, a pollenek, szagok, dohányfüst,  baktériumok és vírusok ellen is!

Rendezés:

Kétfunkciós, ózonizátor és levegő minőség javító ionizátor üzemmódokkal rendelkező fertőtlenítő készülék autós vagy háztartási használatra. Tölthető akkumulátorral, USB töltési lehetőséggel, kompakt méret, könnyű hordozhatóság.

Raktáron
29.990 Ft

Vortex VI-3500 - a legkorszerűbb, örvény technológiás utolérhetetlenül nagy teljesítményű karbantartásmentes légtisztító: 3.4 milliárd ion másodpercenként! Nincs szűrő cserélgetés! Környezetbarát és gazdaságos!

Raktáron
79.990 Ft

Divatos és hasznos nyakban hordható légtisztító, szinte divatékszer, mely negatív ionizáció eszközével az őserdők és vízesések ion koncentrációját hozza létre, egy kellemes levegőjű aurát teremtve meg viselője közvetlen környezetében. Dizájnos kinézet, varázslatos működés!

Raktáron
14.990 Ft

Kettő az egyben, negatív ionos levegőtisztító autóba az allergének, szálló por, füst és vírusok ellen, amiről még telefonodat, műholdas navigációdat is töltheted az USB 2.1A funkciónak köszönhetően. Okos és hasznos autós töltő!

Raktáron
14.990 Ft

Légtisztító és ózongenerátor 5 az egyben készülék, pollenszűrővel (HEPA), UV fény sterilizálóval, ionizátorral. Tökéletes otthoni vagy irodai megoldás, melynek légtisztító funkciója mellettünk is működhet.

Raktáron
99.900 Ft

Baktérium és vírusölő germicid lámpa, fertőtlenítés az UV-C és az ózon együttes erejével. Távirányítós kivitel, késleltetett indítás opció.

Raktáron
39.990 Ft
Páramentesítő az optimális páratartalom beállításához 2 évgaranciával! Sinclair CFO-16P
Előrendelhető
69.900 Ft
Szűrőcsomag szett Home 360 légtisztítóhoz
Raktáron
12.900 Ft

USB mini légtisztító számítógéphez, laptophoz, járművedhez. Csak bedugod autód, laptopod, notebook-od vagy asztali számítógéped USB csatlakozójába, és élvezed a termelődő anionok pozitív, levegőminőség javító hatását!

Előrendelhető
9.990 Ft

Elbűvölő dizájn, tiszta levegő! Ezt biztosítja az IONKINI™ Tree asztali levegőtisztító és frissítő készülék. Irodák, munkaasztalok hasznos kiegészítője, ajándékba is ideális választás.

Előrendelhető
14.990 Ft

Légtisztító

A légtisztító készülékek feladata a káros szennyeződések eltávolítása a levegőből.

A készülékekben a gyártók különböző technológiákat alkalmaznak a vírusok, baktériumok, pollenek, cigarettafüst, szálló poratka ürülék, macskaszőr, parlagfű pollen eltávolítására és a légminőség javítására. 

 

A légtisztító hasznos lehet légúti tünetek esetén, náthás időszakban, de nyáron is, legfőképp ha klímát - légkondicionálót - is használunk.  Napjainkban a koronavírus terjedése miatt különösen nagy segítség lehet egy levegőszűrő, amelyik képes a vírusokat és baktériumokat szállító részecskék rostálására.

 

A légszennyezés, és szálló por jellemző időszaka az őszi, téli és kora tavaszi szezon, mikor sok szilárd tüzelésű fűtési rendszer üzemel, ontva a szilárd részecskéket a levegőbe. Ez az úgynevezett londoni típusú szmog. Asztmás tünetek esetén is hatalmas szolgálatot tehet egy megfelelő légtisztító berendezés!

 

A HEPA szűrő

Gyakori a HEPA szűrő, mely fokozatától függően különböző méretű szennyeződések kiszűrésére képes. Osztályozása betű és számkombinációval történik, mely megmutatja, hogy a 0,03 mikron átmérőjű részecskék mekkora részét képes kiszűrni a szűrő.

HEPA szűrő osztályok

 Megnevezés Átlagos szűrése
E10 >85%
E11 >95%
E12 >99,5%
H13 >99,95%
H14 >99,995%
U15 >99,9995%
U16 >99,99995%
U17 >99,999995%

 

UV-C lámpa, Germicid lámpa

Az UV-C sugárzás elektromágnese sugárzás, mely az ultraibolya (ibolyántúli) színkép része. Csírátlanító hatása van, de az UV fény önmagában nem elegendő. UV-A 380-315 nm "fekete fény", UV-B 315-280 nanométeres hullámhossz a bőr leégéséért felelős,  UV-C 280-200 nanométeres hullámhossz rendelkezik csíraölő hatással, míg a UV-C-VUV 200-100 nm ózon képződést okoz. Ezen fertőtlenítő lámpák hagyományos neve a germicid lámpa, mely 

 

Ionizátor

Az ionizátor negatív töltések kiléptetésével negatív töltést visz a porszemekre, szálló részecskékre, melyek ettől kicsapódnak, összetapadnak és lehullanak a földre vagy a közeli felületekre.

Számos teszt és tapasztalat szerint kiválóan működik az elmélet a valóságban is, a legapróbb porszemcsék is gyönyörűen kirakódnak és egy nedves ronggyal letörölhető réteget alkotnak a Vortex VI-3500 készülék porgyűjtő felületén. A negatív ionok dúsítása a levegőben az őserdők és vízesések ionszintjével rendelkező légkört teremt.

 

Az ionizátorok tudományos kifejlesztése és megtervezése, létrehozása USA és Vietnam közötti háborúban megtörtént (1965-1973), ahol súlyos égési sérültek kezelésére használták, valamint a NASA űrhajók fedélzetén légtisztításra és a lebegő por eltávolítására alkalmazták és alkalmazzák, mint ahogy egyre több légkondicionáló készülék is tartalmaz apró ionizátorokat, melyek légtisztításra nem, de negatív ion dúsításra alkalmasak.

A lebegő részecskék elektrosztatikus erőtér hatására felveszik a töltést és összetapadnak, kicsapódnak, lehullanak a földre vagy közeli pozitív töltésű felületre tapadnak. Ezután már könnyedén letörölhetőek egy nedves mikroszálas ronggyal.

Ha még emlékszel a hagyományos, katódsugár-csöves, "vastag" TV képernyőkre, akkor találkoztál ezzel a hatással, hiszen azok akár egy nap alatt is hatalmas porréteget gyűjtöttek össze felületükön, köszönhetően az elektrosztatikus erőtérnek.

Az ionizátorok óriási előnye a szűrős készülékekkel szemben, hogy nem kell cserélgetni a szűrőket, ezzel pénzt megtakarítva. Szemét sem keletkezik, védhetjük a környezetet és a pénztárcánkat is, de elsősorban az egészségünket!

 

Friss: 2020 augusztusi végén japán kutatók, kimutatták, bizonyították, hogy a SARS-2 COVID-19 koronavírus semlegesíthető 0,05 - 0,1ppm ózonkoncentrációval, mely az emberre nem káros, tehát jelenlét esetén is alkalmazható.  Forrás MTI, cikk: infostart.hu 

Ezt, a megelőzéshez alkalmas ózongáz koncentrációt egyes ionizátor készülék képes előállítani. 

 

Aktívszén szűrő

Az aktív szén felülete hatalmas, így a szagmolekulák és egyéb szálló részecskék könnyedén találnak maguknak megtapadásra alkalmas felületet, így nem keringenek tovább a szoba légterében. Általában előszűrő védi a nagyobb porszemektől, hogy ne tömődjön el idő előtt.

 

Páratartalom

A helyiség páratartalmát csökkenő hatékony és csendes módszer a szellőztetés,  mely hatékonyan csökkenti a szoba levegőjének páratartalmát igény szerint. Növelni párásító segítségével lehet a levegő nedvességtartalmát, amelyek lehetnek szobanövények is. Az ablakokra utólag is szerelhető automatikus résszellőző. Azonban a  szellőztetés mellett ajánlott a légtisztítás, hiszen az apró port nem szűri ki a szellőzők védőhálója.

 

A szálló por aktuális mennyiségét ide kattintva nézheted meg.

 

A levegő tisztító berendezések használata

A baba, gyermek, felnőtt számára s fontos a tiszta levegő, legalább otthon és éjszaka, Azonban a felnőttek számára már arra is van megoldás, hogy magunkkal vigyük a légtisztítót mindenhová, a nyakunkban ékszerként hordva, amely ventilátor és szűrők nélkül működik, az ionok erejével!

 

Kínálatunkban az összes elektromos légtisztító készüléket használatra készen küldjük, mellékelve a használathoz szükséges tartozékok és tápkábelek csomagját.

 

Minden levegőtisztító berendezésünk, használja is bármely technológia vívmányait, hat a baktériumokat, vírusokat szállító részecskékre, partikulákra, mert ezek nem csak önmagukban szállnak, hanem porszemekre, pára részecskére tapadva, azok hátán juthatnak tüdőnkbe, átszelve a levegőt.

 

Baba mama környezetben, gyermekszobában, nappaliban különösen fontos a tiszta levegő. A legtöbb készülék rendelkezik éjszakai funkcióval, melyben nagyon halk, közel hajolva csak némi fehér zaj hallható, melyet a levegő súrlódása okoz.

 

A szolgáltatások száma, funkció,  zajszint, max. keringetett levegő mennyisége, digitális kijelző, több fokozatú szűrők, hatékonyság, óra, időzítő, tisztítás, teljesítmény -  megannyi paraméter különbözhet. Ezért, ha nem tudsz választani, hívj minket vagy írj nekünk, és mondd el, mire szeretnéd és milyen helyen használni a készüléket, és segítünk a választásban!

 

Rólunk: Cégünk elhivatott a legjobb ár-érték arányú légtisztítók felkutatásában és értékesítésében a vásárlók legnagyobb megelégedettségére.

A készülékek további részletei árak, a vásárlási információknál megtekinthetőek a terméklapon belül. A termék kosárba helyezés után megrendelhető. 


Kényelmi funkciók, mint kijelző világítás és távirányító, érzékelő, applikációs jelző nem esszenciális része az eszközöknek, de kényelmesebbé teszik azok használatát.

A beltéri teljes légtisztítás fontos része, hogy legyen állandó légcsere is kívülről, hiszen a filteres légtisztítók az elhasznált oxigént nem pótolják. Az egészség szükséges összetevője a megfelelő oxigénszint.

Néhány készülék képes az adatok, PM2,5 érték wifi hálózaton keresztüli továbbítására, mobil eszközre illetve telefonra. Ezek mindig jellemzően az első napokban érdekesek, de a következő időszakban, később már nem okoznak örömet a felhasználónak, annál több fejtörést, ha nehézkes a bejelentkezés a wifi routerbe.

 

Autós ionizátor, ózonizátor légtisztító

 
Feladatuk az autóban utazva a beltérben lebegő szennyeződések, vírusok, baktériumok eltávolítása. A gépkocsi pollenszűrője, - ez maga a szűrőrendszer -  ha rendszeresen cserélik, jó minőségű szűrt levegőt biztosít a kabinban, de a klíma szárítja a levegőt, ha nincs rendre fertőtlenítve pl. egy ózongenerátorral, akkor baktériumokkal, gomba spórákkal is dúsíthatja a fülke légterét.
 
Ebben az esetben hibába kapcsolunk nagyobb szellőztetési fokozatra, a szálló részecske csak több lesz. Ha az ablakot húzzuk le, akkor a pollenszűrő filter esik ki, - így szívhatjuk a polleneket, dízel kormot. Ha az utas nem hord maszkot, szintén kérdések merülhetnek fel, milyen meglepetést lélegezhet ki közös légterünkbe. 
 
 
Az autós légtisztító ionizátor segít ezen problémák elkerülésében, negatív ionokkal elárasztva környezetünket.  A kisebb készülékek ionizátor funkciót és pl. USB töltő portot tartalmaznak, míg a nagyobbak akár ózon funkcióval is rendelkeznek az ion üzemmód mellett, így fertőtlenítésre is alkalmasak.
 

További hasznos információkat olvashatsz arról, mi a különbség az ionizátor, ózongenerátor és a levegő tisztító készülékek között cikkünkben.

 

A filteres légtisztítók, pl. a Xiaomi mi air purifier szűrőcserét igényel, míg az ionizátoros Vortex légtisztító nem. Ez egy fontos szempont lehet a vásárlásnál, hiszen üzemeltetése sokkal olcsóbb és környezetkímélőbb.

 

A levegőminőség kezelésében, beállításában olyan további hasznos készülékek is használhatóak, mint a párásítók és párátlanító berendezések.

 

 

Gyakori kérdések:

Mi az a CADR? 

Clean air delivery rate, azaz tiszta levegő szállítási teljesítmény. Ez a szám minél magasabb, annál jobb. Persze a szállított levegő mennyiségét is összehasonlíthatjuk, ami általában m3/órában van megadva. Sok készülék ilyen adattal ellátott.

 

Mi az a PM2,5?

Particulate Matter, azaz szálló részecske. A 2,5 arra utal, hogy a lebegő részecske mérete alapján a kicsi, 2,5 mikrométer alatti tartományba tartozik, ami azt jelenti, a hajszál vastagságánál százszor kisebb!  Ezek a leg veszélyesebbek az egészségre nézve, mert akadálytalanul juthat kellemetlen mélységbe a tüdőben, asztmára hajlamosítva vagy más problémát okozva hosszú távon.

 

Mi az a PM10? 

A szálló por, melynek mérete 10 mikrométernél alacsonyabb. Ez az ülepedő porral ellentétben, mely néhány óra eltelte után leülepszik a levegőből, ez lebeg, mint egy aeroszol.  Némileg kedvezőbb, mint a PM2,5 terhelés, mivel kiürül a tüdőből, ellentétben a 2,5 mikrométer alattiakkal, melyen nem, vagy nehezen ürülnek ki a tüdőből.

 

További információ, tanácsadás vásárlás és tájékoztatás:

email: info@detektorbolt.hu

tel:+3612200462 

H&H Deal Hungary Kft. 1141 Budapest, Szugló u. 96.  Minden jog fenntartva.

Keresés