Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Milyen ózongenerátort vegyek?

Milyen ózongenerátort vegyek? Melyik ózongenerátor a legjobb választás? Itt a segítség a legjobb megtalálásához!

 

Milyen ózongenerátort vegyek?


A Detektorbolt kínálatában már válogatott eszközökkel találkozhatsz, így nagy meglepetés semmiképp sem érhet. De ha az internetet böngészve nem tudsz dűlőre jutni az ózongenerátorok átláthatatlan sűrűjében, itt a segítség, hogyan is válaszd ki a számodra legjobbat!

 

>>>Teljes ózongenerátor szortimentünket ide kattintva láthatod.<<<

 

Burkolat nélküli, fedetlen ózongenerátor


A pucér ózongenerátorok, azaz amikor egy tápegységet látsz, két kilógó dróttal és egy vagy két (esetleg több) kerámialappal, semmiképpen sem javasoltak.

Ezek eredetileg csere alkatrészek, komplett ózongenerátor felújításhoz. Önmagában nem működőképes és veszélyes is, mert sem burkolata, sem ventilátora nincs. Nem javasoljuk önálló vásárlásukat, maximum csere alkatrészként.

 

Gyanúsan nagy teljesítményű készülékek

Ugyancsak az előzőekben említett emeletes "mindent egybe" ózonmodulos megoldások fordulnak elő papíron igen nagy teljesítménnyel, ám mégsem acélos képességekkel. Árulkodó jel lehet a kérdőjeles beltartalomra, ha pl. egy 10.000mg vagy nagyobb teljesítményű ózongenerátor 2kg, vagy könnyebb, valamint az időzítő csak 60 perces, és külön ventilátort is ajánlanak hozzá. Egy tartós ipari készülék kínálatunkban pl. 4,3kg, 120 perces időzítővel. 

A csak 60 perces időzítőnek oka az, hogy a hűtés elégtelen, kicsi a beépített ventilátor teljesítménye és az ózonlapok túl közel vannak, melegítve egymást, így szerencsétlen esetben akár egy használat után is a kukában végezheti a készülék, valamint előfordulhat, hogy a papíron magas ózonkibocsájtást csak percekig tudja produkálni, azután túlmelegszik az ózonlap.  

Jó támpont a választáshoz, ha megnézzük, csere ózonlap kapható-e az adott készülékhez.  Olyat válasszunk, melyhez rendelkezésre áll ez a pótalkatrész, mely azt mutatja, cserélhető, nem igényel komplett készülék cserét, hiszen a porszívót sem cseréljük le egy újra, ha megtelt a porzsák.

 

Kukucskáljunk be a készülék résein, ha ilyet látunk, válasszunk másikat:

 

 

Mindent egyben tartalmazó ózongenerátor modul.

 

Az általunk nem ajánlott emeletes, mindent egyben megoldás, mely könnyen túlmelegedhet és legtöbbször csak egyben cserélhető, a trafóval együtt, mely gazdaságtalan és környezetszennyező megoldás.

 


Barkácsolt ózongenerátor


Másik gyakori és rémisztő megoldás, mikor egyes gyártók ezeket a pőre ózongenerátor alkatrészeket villamossági dobozokba, barkácsáruházban megvásárolható fröccsöntött kötődobozokba építik be egy számítógép ventilátor társaságában, mely biztosan nem képes a helyiségben szétteríteni az ózont, valamint az aktív oxigén bizonyosan hamar meg is eszi az alkatrészeit, ugyanis a jó ózongenerátor ismérve, hogy fel van készítve a saját maga által előállított ózongáz elviselésére is, megfelelő anyagokat alkalmazva erre.

Házilagos kivitelezésre utalhat, ha nem földelt, tehát három pólusú csatlakozóval szerelt a készülék, hanem csak egy kétágú csatlakozó villa lóg ki belőle. Ez csak abban az esetben lehet biztonságos, ha a készüléken a kettős szigetelés jele is megtalálható, ami két négyzet, egymáson belül. Enélkül nem ajánlott, mivel az ózongenerátor magasfeszültséggel dolgozik, azzal hajtja meg a kerámia lapokat az ózongáz generálásához, így precíz érintésvédelem szükséges, mely földelt csatlakozással érhető el megnyugtató módon.


Rack ózongenerátor


A rack ózongenerátor azt jelenti, hogy egy megfelelő dobozba, házba szerelt a készülék szabványos elektromos csatlakozással és érintésvédelemmel, biztosítékkal, kapcsolóval. Nem kell külön időzítő, ventilátor, tápkábel, mindent tartalmaz a megvásárolt berendezés, plug and play, csak be kell dugni és használható.

A korrekt ózongenerátor földelt házzal rendelkezik, ennek megfelelő csatlakozóval, és így földeléssel ellátott konnektorba kell csatlakoztatni, mint minden komoly berendezést, pl. hűtőszekrényt, mosógépet stb. A földelés feladata, hogy műszaki hiba esetén is megakadályozza hogy megrázzon minket az áram, inkább a föld felé távozzanak az elektronok, mint rajtunk keresztül szökjenek meg. 

Megbízható O-Zone MMDI HAUS rack készülék
Megbízható "rack" készülék: O-Zone MMDI HAUS

 

Milyen teljesítményű ózongenerátort vegyek? 


Először is fontos megjegyezni, hogy az ózongenerátorok esetében a teljesítményt az előállított ózon mennyisége mutatja, ami egy órára vonatkozó érték. Óránként meghatározott mennyiségű, történetesen grammban vagy milligrammban mért ózon gáz a mértékegysége. Sajnos előfordul az interneten inkorrekt érték feltüntetése, mely nem reális, vagy csak az első használat során képes a készülék biztostani az ígért mennyiséget. Ez a készülék tömegével leplezhető le legkönnyebben, ugyanis a jó tápegység és minőségi ózonlapok nem szuper könnyűek, hanem van bennük anyag. Az ózongenerátor súly kérdésre rögtön visszatérünk. A teljesítményre pedig a legfőbb ajánlás:

Ne túl nagyot, sem túl kicsit válassz. 

 

A kérdés, mire szeretnéd használni.

Az autó és egy átlagos lakás fertőtlenítésére 3000 - 3500 - 4000 mg teljesítményű készülék tökéletes. 

Vendéglőt, szállodát üzemeltetsz? Válaszd a 10000 mg-mos O-Zone készüléket. Edzőterem, öltöző, konyha fertőtlenítés a feladat? Esetleg vállalkozásszerűen szeretnél fertőtlenítést vállalni? A te készüléked a Chrome, vagy még jobb választás 2db közepes készülék, mely külön külön és együtt is dolgozhat.

 

Az ózongenerátor súlya


Kínálatunkban valódi ózon kibocsátási értékek szerepelnek, ez az interneten nem mindig van így, gyanakodj, ha egy nagy teljesítményű készülék súlya könnyű, mert egy valódi készülék 3-8 kg között mozog ebben a kategóriában.  

Ellenőrizd, hogy csakis földelt, három pólusú csatlakozóval ellátott készüléket vásárolj, mert a földelés az ózongenerátor esetében nagyon fontos. Ez alól kivétel az akkumulátoros mobil ozonizátor, hiszen biztonságos, alacsony feszültséggel üzemel.

 

Az ózongenerátor alapvető részegysége az időzítő

A háztartási kapacitású fertőtlenítő készülékek megbízható mechanikus időzítővel vannak felszerelve, ami biztosítja a készülék biztonságos használatát műszaki véna és szakértelem nélkül is. A professzionális nagy energiájú berendezések mechanikus digitális vezérléssel rendelkeznek.

A digitális vezérlő használata feltételez egy minimális hozzáértést és természetesen a használati utasítás előzetes áttekintését.

A mechanikus időzítőt csak tekerd a kívánt ózonkezelés időtartamához, és már be is kapcsolhatod a berendezést.

 

Hátulról is érdemes megnézni

Az Ozonegenerator ózongenerátor hátulja, csatlakozó, védőrács, figyelmeztető felirat

Jól látható a földelt csatlakozó

 

Tápegység

A tápegység - trafó  biztosítja megfelelő ózon generálást és biztonságos használatot. A megfelelő magas feszültséget álltja elő a korona kisüléshez. A készülék szíve, aminek kiváló minősége elvárt, hiszen befolyásolja a teljesítményt, élettartamot és megbízhatóságot, biztonságos használatot is. 

 

Az ózongenerátor - biocid célra - a biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól szóló 316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet 24/A. § értelmében az országos tisztifőorvos által kiadott engedély alapján hozható forgalomba és használható fel. A gyártó és forgalmazó semmilyen módon nem utal arra, és elzárkózik attól, hogy az általa forgalmazott ózongenerátor készülékek a fenti követelménynek megfelelnek és nem ajánlja a készülékek biocid célra való használatát. A gyártó és forgalmazó ózongenerátort biocid célra nem hoz forgalomba, nem értékesít, kizárólag szagtalanítási célból kínálja termékeit, illetve semmilyen felelősségen nem vállal az ózon gáz és ózongenerátor készülék használatából vagy a szakszerűtlen, nem jogszabály szerinti alkalmazásból adódó bármilyen jellegű büntetésért, kárért vagy hátrányért. 

Előfordulhat, hogy a weboldalon található cikkek a megjelenésük időpontja miatt, a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerűek vagy tévesek. A cikkek csak általánosan fejtik ki az ózon gáz hatását és ózongenerátor használatát, amely a megfelelő engedéllyel rendelkező készülékek esetében lehet helytálló. A cikkek tartalmáért cégünk felelősséget nem vállal. Mindig tájékozódjon az aktuális jogi szabályokról!

 

További fontos tudnivalók: 

Ózongenerátorral a penész ellen

Az ózonlap élettartama

Keresés