Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ózongenerátor

Ózongenerátor a leghatékonyabb fertőtlenítő készülék a penészgomba, szagok, baktériumok és vírusok ellen. 2021 legjobb befektetése! Fertőtlenítés aktív oxigénnel vegyszer nélkül! Háztartási és ipari méretben, garanciával.

Milyen ózongenerátort válasszak

Rendezés:

Kétfunkciós, ózonizátor és levegő minőség javító ionizátor üzemmódokkal rendelkező fertőtlenítő készülék autós vagy háztartási használatra. Tölthető akkumulátorral, USB töltési lehetőséggel, kompakt méret, könnyű hordozhatóság.

Raktáron
29.990 Ft

Ózongenerátor, 2020 évi frissített modell, extra minőségű elektromos tápegységgel. Vedd fel Te is a harcot könnyedén a szagok, gombák, penész és vírusok ellen!

Raktáron
54.900 Ft

2021-es otthoni modell, kiegyensúlyozott teljesítmény, kis méret, nagy hatékonyság! Kompakt, könnyen hordozható, egyszerűen tárolható fertőtlenítő készülék optimális ózonkibocsátó hatásfokkal! Autó, üzlet, szoba légtisztításához is ideális megoldás, hatékony a vírusok, gombák, baktériumok ellen. Főkapcsolóval és HOLD funkcióval!

Raktáron
59.900 Ft

Ózongenerátor 10g/h teljesítménnyel, azaz óránként 10.000mg ózontermelő képességgel. Nagyobb területek, helyiségek vírus- és gombaölő fertőtlenítésére vagy autók utasterének, klímájának gyorsabb ózonkezeléséhez ajánljuk. Ipari és otthoni hasznosításra egyaránt tökéletes készülék, széles spektrumú használhatóságának köszönhetően. 

Raktáron
89.900 Ft

Kompakt, ám nagyobb teljesítményű szobai, háztartási és közületi készülék 180 perces időzítővel, közel 170nm-hez, 7g/h teljesítménnyel, 3 év garanciával.

Raktáron
84.900 Ft

Légtisztító és ózongenerátor 5 az egyben készülék, pollenszűrővel (HEPA), UV fény sterilizálóval, ionizátorral. Tökéletes otthoni vagy irodai megoldás, melynek légtisztító funkciója mellettünk is működhet.

Raktáron
99.900 Ft

Teljesítményéhez képest kisméretű professzionális készülék, mely vállalkozások és közületek részére - legyen az orvosi vagy állatorvosi rendelő, edzőterem, öltöző, iroda, üzlet vagy műhely - is alkalmas fertőtlenítésre és szagtalanításra 244-ig (672m3-ig).

Raktáron
129.900 Ft

A nagyágyú: professzionális ózongenerátor kolosszális ózonkibocsájtással, amivel rengeteg időt spórolhatunk meg a napi használat során! Vendéglátóipari, turisztikai, mezőgazdasági, ipari területekre is elsőrangú ózonfejlesztő.

Raktáron
199.900 Ft

Baktérium és vírusölő germicid lámpa, fertőtlenítés az UV-C és az ózon együttes erejével. Távirányítós kivitel, késleltetett indítás opció.

Raktáron
39.990 Ft

5g-os ózonlap alkatrész az O-Zone Industrial készülékhez. Amikor a csere aktuális, két darab ózonlap vásárlása javallott készüléked 10g/h-s teljesítményéhez.

Raktáron
9.990 Ft

Ózonkazetta Silver 4000 H készülékhez. Pótalkatrész.

Raktáron
9.990 Ft
Csere ózonlap MMDI Haus készülékhez, ha esedékessé válik.
Raktáron
6.990 Ft
7g-os ózonlap a Chrome 28000 készülékhez, csere esetére.
Raktáron
13.900 Ft

Eszközfertőtlenítő doboz UV-C LED technológiával, munkaeszközök, okostelefon, kulcsok, szájmaszk stb. UV-C fénnyel történő hatékony fertőtlenítéséhez. Vírus- és baktériumölő tulajdonságokkal.

Raktáron
18.900 Ft

Ózonos fertőtlenítés után ha ellenőriznéd a helyiség levegőjének ózonszintjét, ez az ózondetektor készülék amit keresel. Alkalmas páratartalom és hőmérséklet mérésére is. 

Raktáron
59.990 Ft
HOME 360 légtisztító csere ózonlap készlet, az elhasználódott ózonlapok cseréjéhez. Az egységcsomag 2db ózonlapot tartalmaz.
Raktáron
13.800 Ft

12V-230V átalakító, INVERTER, mellyel az ózongenerátort a kocsiban is használhatjuk, hálózati áram használata nélkül! Csak be kell dugni a gépkocsi szivargyújtó csatlakozóba és rendelkezésre áll a 230V-os konnektor! 24V-os változatban is!

Raktáron
19.990 Ft
Ózonkazetta Blue 7000 ózongenerátorhoz. Pótalkatrész.
Raktáron
13.900 Ft

Fertőtlenítés ózongenerátorral

Az ózongenerátor a legjobb megoldás a profi és takarékos, környezetbarát fertőtlenítésre, hiszen egy olyan rendszer, aminek segítségével komplett helyiségeket sterilizálhatunk, csírátlaníthatunk vegyszeres permetezés nélkül, megtisztítva azt a baktériumoktól, vírusoktól, penészgombától. Így a környezeti terhelés is lényegesen kisebb, mint rendszeresen vegyi anyagokat használva, hiszen a fertőtlenítés legtöbbször visszatérő, ismétlődő folyamatos igény marad mindenhol, ahol fontos a tisztítás, tisztaság.

A fertőtlenítő berendezés egyszeri beruházással hosszú időn keresztül letudhatjuk a beszerzési feladatokat - védőfelszerelésre (légzésvédő maszk, védőruha, overall, kesztyű) nincs szükség a használatához.  

 

Amit be kell tartani, a kötelező szellőztetés a kezelési idő lejárta után, hogy ha kósza oxigén atomok maradnának is az ózon kezelés után, azok szabadon távozhassanak az ózon karanténból és megfelelő reakció partnert találhassanak maguknak a molekulák között. Várj 45 percet - legkevesebb 30 perc a gyártói előírás, mely az abszolút biztonság miatt bővítendő háromnegyed órára -, mielőtt visszatérsz a helyiségbe, majd szellőztess ki alaposan.

 

Segítség a készülék kiválasztásához

Az alábbi táblázat segítségével könnyedén kiválasztható a megfelelő berendezés terület vagy térfogat alapján. Ha átlagos a belmagasság, nézd meg hány négyztméteres a helyiség amit kezelni szeretnél, ha nagy a belmagasság számold ki a helyiség terfogatát és azt vedd figyelembe! A térfogatot a helyiség szélességének, hosszúságának és magasságának szorzatából kaphatod meg, méterben számolva.

Segítség a megfelelő készülék kiválasztásához ózonkibocsájtás és teljesítmény alapján

 

 

Vírus, baktérium, gomba ellen? Hogyan fertőtlenít az ózongáz?

A biológiai molekulaszerkezetek roncsolásával, oxidálásával végzi kíméletlen, de tiszta kórokozó elleni munkáját az ózongáz. A sejtmembránt alkotó zsírsavak és fehérjecukor lánc összetevőit reakcióba viszi, kémiai kötéseiket roncsolja, így a baktériumokat, vírusokat, gombákat, működésképtelenné teszi, passziválja a megfelelő behatási idő és koncentráció mellett. Az ózongázzal történő ózonkezelés hatékony, nincs esélye a kórokozóknak!
 

Fertőtlenítés ózonnal vagy vegyszeres kezelés?

Az ózont előállító apparátusnak számtalan előnye van a folyékony vegyszeres fertőtlenítéshez képest, hátránya gyakorlatilag nincs. Ilyen előny például, hogy nem kell rendszeresen pótolni a vegyszert, elegendő néha az ózon kazettát vagy ózon lapot cserélni. Az ózon gáz behatol oda is, ahová folyadékot csak nehézkesen juttathatnánk, vagy nem tudnánk azt eltávolítani. Pl. kanapék, ágyak szövetébe, szekrények, bútorok mögé, ily módon ott is kifejti hatását, ahol más anyag nem tudná.

Az ózon bizonyos körülmények között akár 600 - 3000-szer is hatékonyabb, mint a klór - felhasználási területtől függően-, fertőtlenítő ereje jóval nagyobb!


Az ózonos kezelés gyors, ismételhető, amely aktív részvételt nem igényel, csak le kell tenni a gépet, beállítani az időtartamot, ellenőrizni a biztonsági feltételeket - se növény, se ember, se háziállat ne legyen a kezelt területen, a kezelés ideje alatt, mert az ózon ártalmas az élőlényekre, ezzel éri el hatását a vírusok, baktériumok esetében is és természetesen az ágyi poloska sem kedveli.

 

Az ózongenerátorok élettartama, tartalék kazetta, ózonlap

Az egyik leggyakoribb kérdés a fertőtlenítő készülékeket érintő témákban, hogy meddig lesz jó a készülék, mikor kell ózonlapot cserélni? Minden kezeléshez új ózonlap kell? Szerencsére nem, az eszközök fémkerámia lapja hosszú élettartamú. Rengeteg kezelés van benne, mielőtt cserélni kellene.


Sokszor kérdezik meg vásárlóink, mire számíthatnak, kell-e több tartalék ózon lap, ózonos kazetta a generátorhoz rögtön vagy lehet hogy ráér a beszerzés?


A rövid válasz, hogy ráér a további tartalék beszerzése, hiszen a gyártók úgy méretezik a készülékek ózonlap egységeit, hogy átlagos felhasználás mellett minimum egy évig, de inkább tovább tökéletesen működjenek.


A gyártók cca. 1000 - 3000 üzemórára méretezik az ózonlapokat, ami azt jelenti, hogy például egy O-Zone 10mg/h készülékkel akár 3000 alkalommal fertőtlenítheted lakásodat.
Mindegy melyik készüléket választod, hosszú távon használhatod és szervizelheted, ha szükséges.  A forgalmazott készülékekhez várhatóan folyamatosan és hosszú távon tudjuk biztosítani a az ózonlapokat és ózon kazettákat.

 

Mi a teendő ha kimerül a  kapacitása?

A készülékek ózonlapjai nagyon sok üzemórára tervezett darabok. Előirányzott élettartamuk akár 3000 munkaóra is lehet, mely elegendő lehet pl.  6000 gépkocsi fertőtlenítésre is, ami több mint 15 éven keresztül lenne elegendő, ha minden egyes nap fertőtleníted az autód.

 

Karbantartás

Az ózonlap tisztítható is, porszívós, ecsetes portalanítás után tiszta alkohollal áttörölve a teljesítmény megnő, ha előtte poros közegben használtuk a berendezést. A szálló por hosszabb használat után lerakódhat, ami csökkentheti az ózon képződést, de ez tisztítással orvosolható. 

 

Mennyi időre állítsam az ózongenerátor időzítőjét?

A minden egyes ipari vagy otthoni ózongenerátorhoz mellékelt táblázat a megfelelő ózonkoncentráció eléréséhez szükséges időtartamot is tartalmazza a használati útmutatóval együtt. Ha nem tudod milyen magas a helység, válaszd az átlagos magasságra kalkulált időtartamot, mely 3 méter belmagasságra vonatkozik. Bővebb információt a használatról itt találsz.

 

Mi az ózongenerátorok veszélye?

Veszélyes készülék? Nem. Csupán be kell tartani a használati utasítást, mely minden készülékhez jár, magyar nyelven. 

Nem veszélyesebb készülék, mint bármely háztartási eszköz. Működés visszajelző fénnyel rendelkeznek a berendezések, amelyek akár az időzítő meghibásodása esetén is már a helyiségbe benézve figyelmeztethetnek, ha a készülék nem állt le.

Nincs szükség védőmaszk használatára sem védőruhára, kesztyűre. A védő maszk egyébként sem értelmezhető az ózon tekintetében,  hiszen oxigénről van szó, ha azt kirekesztjük, akkor levegőt sem engedhetünk be.

A két fontos szabály, mely betartva biztonságos az ózongenerátoros fertőtlenítés:

1. Ne legyen élőlény a kezelt területen. Kivéve ha az nem kívánatos, pl. ágyi poloska.

2. A beállított ózonkezelési idő után várj 45 percet, mielőtt visszatérsz a helyiségbe, majd szellőztess ki.  Ha nincs lehetőséged szellőztetésre, várj legalább egy órát.

Minden esetben a legfontosabb, hogy tartsuk be a használati utasítást, így biztonságosan fertőtleníthetünk! 

Cégünk mintaboltjában is napi szinten használjuk a készülékeket, munkatársaink és vásárlóink legnagyobb biztonsága és megelégedettsége érdekében, ezzel tapasztalatot gyűjtve a legjobb  színvonalú tanácsadáshoz mely jártasságon és rutinon alapszik. 

 

Ózonos fertőtlenítés 

Az ózon kémiai képlete O3, azaz három oxigén atomot tartalmazó elemi anyag, mely instabil, egyensúlytalan és rögtön kiveti magából a harmadik oxigén atomot, hogy a stabil oxigénné, azaz O2-vé és egy oxidálni vágyó egyatomos oxigénné váljon. Ez az oxigén atom nagyon agresszíven keres magának párt, oxidálni valót, azaz egy másik molekulát vagy atomot.

Ezt a hatást használjuk ki fertőtlenítésre készülékeink esetében, amelyek ezáltal a levegőből készítik el a fertőtlenítő gázt, ezért más összetevő már nem szükséges, csak az elektromos áram, aminek forrása lehet 230 volt vagy gépkocsi akku is inverter segítségével.

Eltünteti a kellemetlen szagokat

Az ózon gáz a legkisebb, vírusoknál is kisebb méretű, a maszkokon is áthatolni képes a kellemetlen szag okát képező szag molekulákat is, semlegesíti és közömbösíti, legyen az a legerősebb, akár beázás, csőrepedés utáni dohos szag, vagy háziállatok almának, fekhelyének kellemetlen kipárolgása, akár egy intézmény nyilvános wc-je.

A vegyszermentes teljes fertőtlenítés megtisztítja a felületeket a káros patogénektől, szinte teljesen, maximális mértékben. Rendkívül nagy hatékonyságát mutatja az is, hogy a mentőszolgálat a legfertőzőbb betegek szállítása után is ózonkezelést használ a mentőautókban.

 

Szagtalanítás

A szagtalanítás az egyik legjobb és legfontosabb felhasználási módja a készülékeknek, mely azonnal megmutatja az ózon hatékonyságát. Kíméletlenül eltüntet minden szagot. 

 

Helyiség fertőtlenítés - Hogyan kell használni?

Szobákat, nagyobb helyiségeket fertőtleníthetünk a gépezettel. Első lépésként olvasd el a használati utasítást, majd minden pontját betartva távolíts el mindent, ami szagot okoz: szemetet, koszt, romlott ételt, dohos, penészes tárgyakat, valamint az állatokat, növényeket, embereket is természetesen!


Zárd be az ablakokat, ajtókat, állítsd be a kívánt kezelési időtartamot majd haladéktalanul hagyd el a helyiséget!


Az eszközt biztonságosan, kemény felületen hagyd a helyiség közepén, semmiképp se takard le a szellőző rácsokat, hogy az ózon gáz szabadon tudjon áramolni! Mivel az ózon gáz nehezebb a levegőnél, ha tudod, helyezd magasabb pontra a készüléket, pl. egy stabil háztartási létrára. 

Ha zsúfolt helyiségben használjuk a készüléket, egy hétköznapi háztartási ventilátorral segíthetjük a gáz eloszlását és hatékonyabb munkáját, ha azt a szoba egy távolabbi pontjára elhelyezzük és bekapcsoljuk a kezelés idejére.


A kezelési időtartam lejárta után várj legalább 45 percet, majd szellőztess ki alaposan, beengedve a friss levegőt, mielőtt ismét használatba veszed a helyiséget.  A készülékekhez is mellékelünk tájékoztató adatokat az ózonkezelés időtartamáról. 


Hol használható?

Egy erős, kiváló eszköz szálláshelyek, szobák, családi házak, gépkocsik, lakóautók, sátrak, apartmanok, vendéglátó egységek, boltok, orvosi rendelők, várók, irodák rövid idő alatt végezhető fertőtlenítésére! Óvodák, bölcsődék, iskolák, egyetemek, cégek, önkormányzatok, megszámlálhatatlan helyen és intézményben használják készülékeinket. Használd ki a tudomány fejlődését, használd az ózont. 

 

Akár 3 év garanciával és 30 nap pénz-visszafizetési garanciával

Cégünk mint importőr kiemelt figyelmet fordít a vásárlási és garanciális ügyintézésre! Amellett, hogy csak a legjobb, válogatott minőségű berendezést forgalmazzuk, az esetlegesen felmerülő problémákat azonnal orvosoljuk. Mivel csak megbízható és bevált készülékeket forgalmazunk, így a 14 napos elállás jogát kiterjesztettük 30 napra a pénz visszafizetési garancia által!

 

FrissítésJapán kutatók hatékonynak találták az ózon gázt a koronavírussal szemben.

Japán kutatók 2020 augusztus 26.-án közölték kutatási eredményeiket, mely szerint az alacsony ózonkoncentráció semlegesítheti a koronavírus részecskéit, mely egy lehetséges módszer a kórházak számára a vizsgálati helyiségek és várók fertőtlenítésére.

Alacsony koncentrációban az ózon képes hatástalanítani a koronavírus-részecskéket – mutatták ki kísérletekben japán kutatók. Az ózongáz kórházi helyiségek fertőtlenítésének módja is lehet. (Megjegyzés: Magyarországon már régóta alkalmazza az Országos Mentőszolgálat a mentőautók és a benne található felszerelések fertőtlenítésére az ózont.)

A Fujita Egészségügyi Egyetem tudósai a sajtótájékoztatón elmondták, bizonyították, hogy az emberre ártalmatlannak tartott 0,05–0,1 ppm koncentrációjú ózongáz semlegesíti a vírust.

A kísérlet során ózongenerátort  használtak zárt kísérleti kamrában koronavírus mintával. Ennek során a használt vírus fertőzőképessége több mint 90 százalékkal csökkent, ha 10 órán át alacsony ózon szintnek volt kitéve. 

"Az új koronavírus terjedése csökkenthető folyamatos, alacsony koncentrációjú ózonkezeléssel, még olyan környezetben is, ahol emberek tartózkodnak, ilyen típusú rendszert használva" - mondta Takayuki Murata vezető kutató.

"Különösen hatékonynak találtuk magas páratartalmú körülmények között."

Az ózonról, az oxigénmolekulák egyik típusáról ismert, hogy számos kórokozót inaktivál, és a korábbi kísérletek azt mutatták, hogy a magas, 1-6 ppm közötti koncentráció hatékony volt a koronavírus ellen.

A Georgia Egyetem Műszaki Intézetében egy nemrégiben készült tanulmány is kimutatta, hogy az ózon hatékony lehet a ruhák, védő szemüvegek és egyéb orvosi védőfelszerelések fertőtlenítésben.

 

Hasznos cikk a témában:

Készülék a vírusok ellen, a virológus nézet: A HVG cikke (László Ferenc szerző) Dr. Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének virológus professzora nyilatkozatával, milyen hatással van az ózon a koronavírusra.

Idézet a fenti HVG cikkből: "pillanatszerűen hatástalanítja a vírust" . 

 

További információ és tanácsadás: email: info@detektorbolt.hu - tel:+3612200462 - H&H Deal Hungary Kft. 1141 Budapest, Szugló u. 96.

 

Megrendeléshez helyezd a terméket a kosárba, vagy nézd meg a részletes adatait a termékoldalon belül, a "részletek" gombra kattintva.

 

Készülékeink átvehetőek GLS futárszolgálaton keresztül érintésmentes kézbesítéssel, vagy mintaboltunkban személyesen is megvásárolhatóak. Rendelés esetén választható előre utalás vagy kártyás fizetés is.

 

 

Gyakran ismételt kérdések

GYIK

Mit jelent a sok szám a generátor mögött?

Megmutatja, hogy a készülékek hány mg (milligramm) ózon gázt állít elő óránként. Háztartási célra megfelel a 3500 mg/h - 10000 mg/h teljesítményű, ipari, kereskedelmi célra pedig például 28000mg/h kapacitású Chrome 28000 készülék javasolt. A valós ózon kibocsájtás házilag nehezen ellenőrizhető, így érdemes kritikával fogadni a túl könnyű és túl nagynak tűnő termelékenységet ígérő készülékeket. A Chrome 28000 28 gramm/h kibocsájtású készülék pl. 6,3 kg. A súly az ózon lapokon kívül leginkább a tápegység által determinált, ami igen fontos, mondhatni központi eleme az ózongenerátornak, hiszen a megfelelő feszültség beállításon múlik az optimális működés.

Hogy működik, mi a működési elve?

Koronakisülés, vagy csendes kisülés elvén működik, elektromos áram segítségével ózon gázt állít elő, melynek lebomlása során aktív oxigén keletkezik, ami elpusztítja a baktériumokat, penészgombát, vírusokat.

Mekkora teljesítményűt vegyek?

Attól függ, mekkora helyiséget szeretnél fertőtleníteni, szekrényekhez, tárolókhoz a legkisebb akkus is megfelelő, autóhoz, szobákhoz a 3500-4000 mg-mos való, lakásokhoz, nagyobb terekhez pedig a 10000 vagy 28000 mg/h javasolt kínálatunkból.

Az ár mitől függ?

A felhasznált anyagok, ózonlapok és tápegység minőségétől, az általános igényességtől, amivel a készüléket megtervezték, az alkatrészek minőségi szintjét előirányozták a gyártás folyamán. Kínálatunkban a kiváló ózongenerátor árat a legjobb minőséggel párosítjuk!

Mire jó az ózon gáz?

Baktériumok, vírusok és penészgombák elpusztítására, fertőtlenítésre kellemetlen szagok eltávolítására, kutya vagy macska szag eltüntetésére csőtörés és beázás okozta károk felszámolására.

Keresés