Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ózongenerátor

Ózongenerátor: A legjobb ózongenerátorok, ionizátorok, légtisztítók és fertőtlenítők tárházát találod itt.

Rendezés:

Ózongenerátor, 2020 évi frissített modell, 3 év garanciával, extra minőségű elektromos tápegységgel. Vedd fel Te is a harcot könnyedén a szagok, gombák, penész és vírusok ellen!

Előrendelhető
54.900 Ft

Légtisztító és ózongenerátor 5 az egyben készülék, pollenszűrővel (HEPA), UV fény sterilizálóval, ionizátorral. Tökéletes otthoni vagy irodai megoldás, melynek légtisztító funkciója mellettünk is működhet.

Raktáron
99.900 Ft

A nagyágyú: professzionális ózongenerátor kolosszális ózonkibocsájtással, amivel rengeteg időt spórolhatunk meg a napi használat során! Vendéglátóipari, turisztikai, mezőgazdasági, ipari területekre is elsőrangú ózonfejlesztő.

Előrendelhető
199.900 Ft

Kétfunkciós, ózongenerátor és ionizátor üzemmódokkal rendelkező fertőtlenítő készülék autós vagy háztartási használatra. Tölthető akkumulátorral, USB töltési lehetőséggel, kompakt méret, könnyű hordozhatóság.

Raktáron
29.990 Ft

Kettő az egyben, negatív ionos levegőtisztító autóba az allergének, szálló por, füst és vírusok ellen, amiről még telefonodat, műholdas navigációdat is töltheted az USB 2.1A funkciónak köszönhetően.

Raktáron
9.990 Ft

2020 egyik legnépszerűbb háztartási és ipari fertőtlenítője!


Rendkívüli népszerűségét a koronavírus, pontosabban a COVID-19 világjárvány kitörése során nyerte el, köszönhetően szerfelett hatékony, gyors és gazdaságos fertőtlenítő képességének.

Az ezt a nagyszerű találmányt Siemens, a modern elektromos berendezések atyja szabadalmaztatta több mint 160 éve, nem új, hanem kipróbált technológia, rengeteg tapasztalat és tudás áll mögötte. Az újabb készülékek egyre fejlettebbek és biztonságosabbak.

A szagtalanító, fertőtlenítő berendezés működése a koronakisülés jelenségen alapul, ( aminek neve véletlenül hasonló a koronavírus nevéhez), amely egy elektromos mozzanat. Ez az a jelenség, amikor az elektromos potenciál az ózonlap két pontja között meghaladja az ionizációhoz szükséges feszültséget, a levegő vezetővé válik, s beindul az Otermelődés, azaz megszületik az ózon gáz a mechanizmusban.

A berendezés ózon lappal, ózon kazettával állítja elő az O3-t. Ez az egység hosszú idő után cserét igényelhet, így pótalkatrészként megvásárolható. Az ózon gáz létrehozható UV-C sugárzással is.


Ózon, a nagy varázsló

Az ózon kémiai képlete O3, azaz három oxigén atomot tartalmazó elemi anyag, mely instabil, egyensúlytalan és rögtön kiveti magából a harmadik oxigén atomot, hogy a stabil oxigénné, azaz O2-vé és egy oxidálni vágyó egyatomos oxigénné váljon. Ez az oxigén atom nagyon agresszíven keres magának párt, oxidálni valót, azaz egy másik molekulát vagy atomot. Ezt a hatást használjuk ki fertőtlenítésre az ózongenerátorok esetében, amelyek ezáltal a levegőből készítik el a fertőtlenítő gázt, ezért más összetevő már nem szükséges, csak az elektromos áram, aminek forrása lehet 230 volt vagy akku is.

Az ózon gáz a legkisebb, vírusoknál is kisebb méretű, maszkokon is áthatolni képes szag molekulákat is lerendezi, elintézi, semlegesíti és közömbösíti, legyen az a legerősebb, beázás, csőrepedés utáni dohos szag, vagy háziállatok almának, fekhelyének kipárolgása.

 

Fertőtlenítés ózongenerátorral

Az ózongenerátor a legjobb megoldás a profi és takarékos, környezetbarát fertőtlenítésre, hiszen segítségével komplett helyiségeket sterilizálhatunk, csírátlaníthatunk vegyszeres permetezés nélkül, megtisztítva azt a baktériumoktól, vírusoktól, penészgombától. Így a környezeti terhelés is lényegesen kisebb, mint rendszeresen vegyi anyagokat használva, hiszen a fertőtlenítés legtöbbször visszatérő, ismétlődő folyamatos igény.


A fertőtlenítő masina egyszeri beruházással hosszú időn keresztül letudhatjuk a beszerzési feladatokat - védőfelszerelésre (légzésvédő maszk, védőruha, overál, kesztyű) nincs szükség a használatához.  Amit be kell tartani, a kötelező szellőztetés a kezelési idő lejárta után, hogy ha kósza oxigén atomok maradnának is az ózon kezelés után, azok szabadon távozhassanak az ózon karanténból és megfelelő reakció partnert találhassanak maguknak a molekuláris Tinderen.

 

Ózongenerátor vírus, baktérium, gomba ellen? Mit csinál az ózongáz?

A biológiai molekulaszerkezetek roncsolásával, oxidálásával végzi kíméletlen de tiszta munkáját az ózongáz. A sejtmembránt alkotó zsírsavak és fehérjecukor lánc összetevőit reakcióba viszi, kémiai kötéseiket roncsolja, így a baktériumokat, gombákat, vírusokat működésképtelenné teszi, passziválja a megfelelő behatási idő és koncentráció mellett.  Ózongázzal történő ózonkezelés hatékony, nincs esélye a kórokozóknak!

 

Fertőtlenítés ózonnal vagy vegyszeres kezelés?

Az ózont előállító apparátusnak számtalan előnye van a folyékony vegyszeres fertőtlenítéshez képest. Ilyen előny például, hogy nem kell rendszeresen pótolni a vegyszert, elegendő néha az ózon kazettát vagy ózon lapot cserélni. Az ózon gáz behatol oda is, ahová folyadékot csak nehézkesen juttathatnánk, vagy nem tudnánk azt eltávolítani. Pl. kanapék, ágyak szövetébe, szekrények, bútorok mögé.

Az ózonos kezelés gyors, ismételhető, aktív részvételt nem igényel, csak le kell tenni a gépet, beállítani az időtartamot, ellenőrizni a biztonsági feltételeket - se növény, se ember, se háziállat ne legyen a kezelt területen, mert az ózon ártalmas az élőlényekre, ezzel éri el hatását a vírusok baktériumok esetében is.

 

Mi a különbség az ózongenerátor, az ionizátor és az ozonizátor között?

Ez a masina ózont állít elő, olyan helyiségekben és gépkocsikban használható, ahol ember, háziállat, dísznövény stb. a kezelés alatt nem tartózkodik. Használat után szellőztetni szükséges!

Ionizátor

Az ionizátor negatív ionokkal telíti a levegőt, ezzel az őserdők ion koncentrációját imitálva, eliminálva így a füstöt, szálló részecskéket, polleneket. Használata közben egy légtérben tartózkodhatunk vele. A multifunkciós ionizátor és ózonizátor készülékeknél figyelemmel kell lenni az üzemmódra ennek tekintetében. A negatív ionok hatása kedvező, a közérzet javulhat, a szálló részecskék száma nagymértékben csökkenhet, friss érzet alakul ki.

Ózonizátor

Az ózonizátor általában egy csövön keresztül is képes pl. vízbe adagolni az ózont, így pl. klór helyett használható fertőtlenítésre. Zömében az alacsonyabb teljesítményű ózongenerátort is így hívjuk, melyek nem komplett lakások, irodák, objektumok fertőtlenítésére szolgálnak, hanem pl. gépkocsi, autó, gardrób szekrény, cipők, hűtőszekrény fertőtlenítésére, szagtalanítására szolgálnak.

Légtisztító

A légtisztító készülék folyamatosan működtethető eszközök, melyek célja a belélegzett levegő megtisztítása HEPA, karbon szűrő (aktív szén szűrő), fotokatalitikus,  UV fény aktiválta légkezelővel, mely elpusztítja a levegőben szálló baktériumokat, vírusokat, penészgomba spórákat, szagtalanítja is a helyiséget. 

Ionizátor funkcióval kiegészítve semlegesíti a lebegő részecskéket. Porallergia (azaz a poratka levegőben szálló ürüléke által okozott poratka allergia) vagy pollenallergia, penész spóra allergia esetében kiváló választás lehet egy megfelelő légtisztító!

HEPA szűrővel felszerelve a lebegő részecskéket is megszűri a légtisztító. A légtisztító tökéletes alternatívája a légmosó berendezéseknek, azokkal ellentétben a páratartalmat nem emeli meg túlságosan. Ilyen például a a Home 360 légtisztító.

Helyiség fertőtlenítés - Hogyan kell használni?

Szobákat, nagyobb helyiségeket fertőtleníthetünk a gépezettel. Első lépésként olvasd el a használati utasítást, majd minden pontját betartva távolíts el mindent, ami szagot okoz: szemetet, koszt, romlott ételt, dohos, penészes tárgyakat, valamint az állatokat, növényeket, embereket is természetesen!

Zárd be az ablakokat, ajtókat, állítsd be a kívánt kezelési időtartamot majd haladéktalanul hagyd el a helyiséget!

Az eszközt biztonságosan, kemény felületen hagyd a helyiség közepén, semmiképp se takard le a szellőző rácsokat, hogy az ózon gáz szabadon tudjon áramolni! Mivel az ózon gáz nehezebb a levegőnél, ha tudod, helyezd magasabb pontra az ózongenerátort. A kezelési időtartam lejárta után várj legalább 45 percet, majd szellőztess ki alaposan, mielőtt ismét használatba veszed a helyiséget.  A készülékekhez is mellékelünk tájékoztató adatokat az ózonkezelés időtartamáról. 

Hol használható az ózon generátor?

Mindenhol! Az ózongenerátor kiváló eszköz szálláshelyek, szobák, családi házak, gépkocsik, lakóautók, sátrak, apartmanok, vendéglátó egységek, boltok, rendelők, irodák fertőtlenítésére! Használd ki a tudomány fejlődését, használd az ózont!

Klíma fertőtlenítés

Az autóklíma, vagy az otthon használt oldalfali split klíma, de a mobil klíma is csírátlanítható, fertőtleníthető az ózongenerátorral! Ha büdös a klíma, azt jelenti, baktériumok vagy gombák vertek tanyát a készülékben, ideje fertőtleníteni, nem csak az orrunkat, hanem egészségünket is védendő. Természetesen a klímát fizikailag is ki kell tisztítani a megfelelő hatás eléréséhez.

 

Gépkocsi utastér, raktér, klíma ózonos fertőtlenítés

Ebben az esetén bekapcsolt klímával, belső keringetésre állítva végezzük az ózon kezelést. A beállított idő lejárta után várjunk még 45 percet, majd nyissuk ki az ajtókat, ablakokat és így járassuk a szellőző ventilátort, hogy a zegzugos szellőztető rendszerből is ki tudjon ürülni minden maradvány.

 

Penész eltüntetése ózongenerátorral

A penészgomba, ha nem szalámin vagy kék sajtban találkozunk vele, nem szívese látott  vendég. Általában rossz szellőzésű helyiségekben, hőhidas felületen, hideg falakon, ablakokon alakul ki, ahol a harmatpont csökkenés miatt a levegőben található pára kicsapódik, ideális feltételeket teremtve a penésznek.

Azonban a szellőzés megoldásával, a hőmérséklet emelésével vagy külső szigeteléssel, így a fal melegebbé tételével megszabadulhatunk a jövőbeni penészesedéstől, de a meglévő penész ettől még nem tűnik el, spórái az egész lakásban mindenütt megtalálhatóak.

Az ózongenerátorral keresztes hadjáratot indíthatunk a gombák "magjai", a spórák után, valamint a túlélő penészgombák ellen, amik mélyen az ágymatracban, szekrények mögött, könyvespolcunk Révai lexikonjainak háta mögött várják a megfelelő körülményeket a kivirágzáshoz. 

Fertőtlenítés nélkül a penész nem pusztul el, csak várakozik a megfelelő szituációra a zabolátlan szaporodáshoz, spóráinak levegőbe eregetéséhez. Az ózon kezeli a kellemetlen szagokat is és az azokat okozó káros folyamatokat is.

 

Garanciával

A detektorbolt.hu importőrként kiemelt figyelmet fordít a garanciális ügyintézésre! Amellett, hogy csak a legjobb, válogatott minőségű termékeket forgalmazzuk, az esetlegesen felmerülő problémákat azonnal orvosoljuk, a termék elszállítását és visszaküldését segítjük, futárszolgálati kapcsolattal támogatjuk. A detektorbolt.hu importőr, kis és nagykereskedelmi képviselet, viszonteladó, szakértői márkabolt. Árak tekintetében a legjobb ajánlatra törekszünk amellett, hogy a legjobb és legmegbízhatóbb kipróbált minőséget nyújtsuk.

 

Hasznos linkek, és cikkek a témában:

Ózongenerátor készülék a koronavírus (COVID-19) ellen, virológus nézet : A HVG cikke (László Ferenc szerző) Dr. Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének virológus professzora nyilatkozatával, milyen hatással van az ózon a koronavírusra.

Idézet a fenti HVG cikkből: "pillanatszerűen hatástalanítja a vírust" . A teljes cikkhez kattints a fenti linkre.

 

Vásárlási feltételek az ÁSZF-ben találhatóak. A termékek megrendelhetőek regisztráció, belépés nélkül is. Ozonegenerator termék és alkatrész e mail -en keresztül vagy telefonos rendeléssel is megvásárolható,  vagy honlapunkon a kosárba helyezhető, megrendelhető. A készülékekről videó a termékeknél található.

Gyakran ismételt kérdések

 

GYIK

 

Mit jelent a sok szám a generátor mögött? 

Megmutatja, hogy az ózongenerátor hány mg (milligramm) ózon gázt állít elő óránként. Háztartási célra megfelel a 3500 mg/h - 4000 mg/h teljesítményű, ipari, kereskedelmi célra pedig például 28000mg/h kapacitású Chrome 28000 készülék javasolt. 

A valós ózon kibocsájtás házilag nehezen ellenőrizhető, így érdemes kritikával fogadni a túl könnyű és túl nagynak tűnő termelékenységet ígérő készülékeket. A Chrome 28000 28 gramm/h kibocsájtású készülék pl. 6,3 kg. A súly az ózon lapokon kívül leginkább a tápegység által determinált, ami igen fontos, mondhatni központi eleme az ózongenerátornak, hiszen a megfelelő feszültség beállításon múlik az optimális működés.

Hogy működik, mi a működési elve?

Koronakisülés, vagy csendes kisülés elvén működik, elektromos áram segítségével ózon gázt állít elő, melynek lebomlása során aktív oxigén keletkezik, ami elpusztítja a baktériumokat, penészgombát, vírusokat.

Mekkora teljesítményűt vegyek?

Attól függ, mekkora helyiséget szeretnél fertőtleníteni, autóhoz a legkisebb akkus készülék is megfelelő, míg szobákhoz a 3500-4000 mg-mos való, lakásokhoz, nagyobb terekhez pedig a 28000 mg/h javasolt kínálatunkból.

Az ár mitől függ?

A felhasznált anyagok, ózonlapok és tápegység minőségétől, az általános igényességtől, amivel a készüléket megtervezték, az alkatrészek minőségi szintjét előirányozták a gyártás folyamán. Kínálatunkban kiváló ózongenerátor árat a legjobb minőséggel párosítjuk!

Mire jó az ózon gáz?

Baktériumok, vírusok és penészgombák elpusztítására, fertőtlenítésre kellemetlen szagok eltávolítására, kutya vagy macska szag eltüntetésére csőtörés és beázás okozta károk felszámolására.

 

Keresés