Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ózongenerátor

A leghatékonyabb fertőtlenítő gépek a penészgomba, szagok és vírusok ellen. 2020 legjobb befektetése! Fertőtlenítés oxigénnel! Háztartási és ipari méretben. Hasznos:

Milyen ózongenerátort válasszak

Rendezés:

Kétfunkciós, ózonizátor és ionizátor üzemmódokkal rendelkező fertőtlenítő készülék autós vagy háztartási használatra. Tölthető akkumulátorral, USB töltési lehetőséggel, kompakt méret, könnyű hordozhatóság.

Raktáron
29.990 Ft

2020-as modell, kiegyensúlyozott teljesítmény, kis méret, nagy hatékonyság! Kompakt, könnyen hordozható, egyszerűen tárolható fertőtlenítő készülék optimális ózonkibocsátó hatásfokkal! Autó, üzlet, szoba légtisztításához is ideális megoldás, hatékony a vírusok, gombák, baktériumok ellen.

Raktáron
59.900 Ft

A nagyágyú: professzionális ózongenerátor kolosszális ózonkibocsájtással, amivel rengeteg időt spórolhatunk meg a napi használat során! Vendéglátóipari, turisztikai, mezőgazdasági, ipari területekre is elsőrangú ózonfejlesztő.

Raktáron
199.900 Ft

Légtisztító és ózongenerátor 5 az egyben készülék, pollenszűrővel (HEPA), UV fény sterilizálóval, ionizátorral. Tökéletes otthoni vagy irodai megoldás, melynek légtisztító funkciója mellettünk is működhet.

Raktáron
99.900 Ft

Ózongenerátor, 2020 évi frissített modell, extra minőségű elektromos tápegységgel. Vedd fel Te is a harcot könnyedén a szagok, gombák, penész és vírusok ellen!

Raktáron
54.900 Ft

Kompakt, ám nagyobb teljesítményű háztartási készülék 180 perces időzítővel, közel 170nm-hez.

Raktáron
84.900 Ft

Ózongenerátor 10g/h teljesítménnyel, azaz óránként 10.000mg ózontermelő képességgel. Nagyobb területek, helyiségek vírus- és gombaölő fertőtlenítésére vagy autók utasterének, klímájának gyorsabb ózonkezeléséhez ajánljuk. Ipari és otthoni hasznosításra egyaránt tökéletes készülék, széles spektrumú használhatóságának köszönhetően.

Előrendelhető
84.900 Ft

Porcelán kerámia ózonlap Silver 4000 H készülékhez. Pótalkatrész.

Raktáron
9.990 Ft
Csere ózonlap MMDI Haus készülékhez, ha esedékessé válik.
Raktáron
6.990 Ft
7g-os ózonlap a Chrome 28000 készülékhez, csere esetére.
Raktáron
13.900 Ft

 

Gyors és hatékony fertőtlenítés vegyszer és folyadékos áztatás nélkül! Hatékonyabb, mint az UV-C lámpás fertőtlenítés, hiszen mindenhol hatékony, ahová az ózon behatol, nincs árnyékolás!

Ezt a rendkívül nagyszerű találmányt Siemens, a modern elektromos berendezések atyja szabadalmaztatta több mint 160 éve, nem új, hanem kipróbált technológia, rengeteg tapasztalat és tudás áll mögötte. Az újabb készülékek egyre fejlettebbek és biztonságosabbak.

A szagtalanító, fertőtlenítő berendezés működése a koronakisülés jelenségen alapul (aminek neve véletlenül hasonló a koronavírus nevéhez), amely egy elektromos mozzanat. Ez az a jelenség, amikor az elektromos potenciál az ózonlap két pontja között meghaladja az ionizációhoz szükséges feszültséget, a levegő vezetővé válik, s beindul az Otermelődés, azaz megszületik az ózon gáz a mechanizmusban.

A berendezés ózon lappal, ózon kazettával állítja elő az O3-t, azaz ózont. Ez az egység hosszú idő után cserét igényelhet, így pótalkatrészként megvásárolható. Az ózon gáz létrehozható UV-C sugárzással is.


Az ózongáz hatása, ózon, oxigén és a fertőtlenítés 

Az ózon kémiai képlete O3, azaz három oxigén atomot tartalmazó elemi anyag, mely instabil, egyensúlytalan és rögtön kiveti magából a harmadik oxigén atomot, hogy a stabil oxigénné, azaz O2-vé és egy oxidálni vágyó egyatomos oxigénné váljon. Ez az oxigén atom nagyon agresszíven keres magának párt, oxidálni valót, azaz egy másik molekulát vagy atomot. Ezt a hatást használjuk ki fertőtlenítésre készülékeink esetében, amelyek ezáltal a levegőből készítik el a fertőtlenítő gázt, ezért más összetevő már nem szükséges, csak az elektromos áram, aminek forrása lehet 230 volt vagy akku is.

Az ózon gáz a legkisebb, vírusoknál is kisebb méretű, maszkokon is áthatolni képes a kellemetlen szagokat okozó szag molekulákat is lerendezi, elintézi, semlegesíti és közömbösíti, legyen az a legerősebb, beázás, csőrepedés utáni dohos szag, vagy háziállatok almának, fekhelyének kipárolgása.

 

Fertőtlenítés ozonegenerator készülékkel

Az ozonegenerator a legjobb megoldás a profi és takarékos, környezetbarát fertőtlenítésre, hiszen egy olyan rendszer, aminek segítségével komplett helyiségeket sterilizálhatunk, csírátlaníthatunk vegyszeres permetezés nélkül, megtisztítva azt a baktériumoktól, vírusoktól, penészgombától. Így a környezeti terhelés is lényegesen kisebb, mint rendszeresen vegyi anyagokat használva, hiszen a fertőtlenítés legtöbbször visszatérő, ismétlődő folyamatos igény marad mindenhol, ahol fontos a tisztítás, tisztaság.


A fertőtlenítő masina egyszeri beruházással hosszú időn keresztül letudhatjuk a beszerzési feladatokat - védőfelszerelésre (légzésvédő maszk, védőruha, overáll, kesztyű) nincs szükség a használatához.  Amit be kell tartani, a kötelező szellőztetés a kezelési idő lejárta után, hogy ha kósza oxigén atomok maradnának is az ózon kezelés után, azok szabadon távozhassanak az ózon karanténból és megfelelő reakció partnert találhassanak maguknak a molekulák között.

 

Ózonlap

A csere lapok kérdése gyakran felmerül. Mennyi az élettartama, mi a teendő ha kimerül a kapacitása.

A készülékek ózon lapjai nagyon sok üzemórára tervezett darabok. Előirányzott élettartamuk akár 1000 munkaóra, mely elegendő lehet pl.  2000 gépkocsi fertőtlenítésre is, ami több mint 5 éven keresztül lenne elegendő, ha minden egyes nap fertőtleníted az autód, ha két naponta, akkor már 10 év az  ózonlap élettartam. 

A cserélhető, mobil ózon kazetta rekesszel rendelkező készüléknél csak ki kell húzni a régi egységet, és beilleszteni az újat, míg a fix modulos konstrukcióknál le kell venni a burkolatot és úgy cserélhető az alkatrész. A cserélhető kazettás modelleknél ide kattintva nézheted meg a műveletet.

Az ózonlap tisztítható is, ha elégtelen a teljesítmény, porszívós, ecsetes portalanítás után tiszta, pl. orvosi alkohollal áttörölve a teljesítmény megnő, ha előtte poros közegben használtuk a berendezést. A szálló por hosszabb használat után lerakódhat, ami csökkentheti az ózon képződést, de ez tisztítással orvosolható. 

 

Vírus, baktérium, gomba ellen? Mit csinál az ózongáz?

A biológiai molekulaszerkezetek roncsolásával, oxidálásával végzi kíméletlen, de tiszta kórokozó elleni munkáját az ózongáz. A sejtmembránt alkotó zsírsavak és fehérjecukor lánc összetevőit reakcióba viszi, kémiai kötéseiket roncsolja, így a baktériumokat, gombákat, vírusokat működésképtelenné teszi, passziválja a megfelelő behatási idő és koncentráció mellett. Az ózongázzal történő ózonkezelés hatékony, nincs esélye a kórokozóknak!

 

Fertőtlenítés ózonnal vagy vegyszeres kezelés?

Az ózont előállító apparátusnak számtalan előnye van a folyékony vegyszeres fertőtlenítéshez képest, hátránya gyakorlatilag nincs. Ilyen előny például, hogy nem kell rendszeresen pótolni a vegyszert, elegendő néha az ózon kazettát vagy ózon lapot cserélni. Az ózon gáz behatol oda is, ahová folyadékot csak nehézkesen juttathatnánk, vagy nem tudnánk azt eltávolítani. Pl. kanapék, ágyak szövetébe, szekrények, bútorok mögé.

Az ózonos kezelés gyors, ismételhető, amely aktív részvételt nem igényel, csak le kell tenni a gépet, beállítani az időtartamot, ellenőrizni a biztonsági feltételeket - se növény, se ember, se háziállat ne legyen a kezelt területen, a kezelés ideje alatt, mert az ózon ártalmas az élőlényekre, ezzel éri el hatását a vírusok, baktériumok esetében is.

 

Szagtalanítás

A szagtalanítás az egyik legjobb és legfontosabb felhasználási módja készülékeinknek, mely azonnal megmutatja az ózon hatékonyságát.

 

Helyiség fertőtlenítés - Hogyan kell használni?

Szobákat, nagyobb helyiségeket fertőtleníthetünk a gépezettel. Első lépésként olvasd el a használati utasítást, majd minden pontját betartva távolíts el mindent, ami szagot okoz: szemetet, koszt, romlott ételt, dohos, penészes tárgyakat, valamint az állatokat, növényeket, embereket is természetesen!

Zárd be az ablakokat, ajtókat, állítsd be a kívánt kezelési időtartamot majd haladéktalanul hagyd el a helyiséget!

Az eszközt biztonságosan, kemény felületen hagyd a helyiség közepén, semmiképp se takard le a szellőző rácsokat, hogy az ózon gáz szabadon tudjon áramolni! Mivel az ózon gáz nehezebb a levegőnél, ha tudod, helyezd magasabb pontra a készüléket.

A kezelési időtartam lejárta után várj legalább 45 percet, majd szellőztess ki alaposan, mielőtt ismét használatba veszed a helyiséget.  A készülékekhez is mellékelünk tájékoztató adatokat az ózonkezelés időtartamáról. 

 

Hol használható?

Mindenhol! Egy erős, kiváló eszköz szálláshelyek, szobák, családi házak, gépkocsik, lakóautók, sátrak, apartmanok, vendéglátó egységek, boltok, rendelők, irodák rövid idő alatt végezhető fertőtlenítésére! Használd ki a tudomány fejlődését, használd az ózont!

 

Klíma fertőtlenítés

Az autóklíma, vagy az otthon használt oldalfali split klíma, de a mobil klíma is csírátlanítható, fertőtleníthető ózonnal!

Ha kellemetlen szagú a klíma, azt jelenti, baktériumok vagy gombák vertek tanyát a készülékben, ideje fertőtleníteni, nem csak az orrunkat, hanem egészségünket is hatékony védendő. Szüntessük meg a szagokat!

Természetesen a klímát fizikailag is ki kell tisztítani a megfelelő hatás eléréséhez, enélkül csak rövid távú hatást érhetünk el. Tisztítsuk meg a kivehető szűrőket, ha lehet szereljük ki a mókuskereket - a ventilátort - a légkondicionálóból és lépjünk fel a szennyeződések, szagok, baktériumok ellen itt is.

 

Gépkocsi utastér, raktér, klíma ózonos fertőtlenítés - a három autós terület

Ebben az esetén bekapcsolt klímával, belső keringetésre állítva végezzük az ózon kezelést. A beállított idejű fertőtlenítés lejárta után várjunk még a lebomlás miatt 45 percet, majd nyissuk ki az ajtókat, ablakokat és így járassuk a szellőző ventilátort, hogy a zegzugos szellőztető rendszerből is a levegő által ki tudjon ürülni minden maradvány, miután elűzte a kellemetlen szagokat.Az ózongenerátorok élettartama

Az egyik leggyakoribb kérdés a fertőtlenítő készülékeket érintő témákban, hogy meddig lesz jó a készülék, mikor kell ózonlapot cserélni? Minden kezeléshez új ózonlap kell? Szerencsére nem, az eszközök kerámia lapja hosszú élettartamú. Rengeteg kezelés van benne.

Sokszor kérdezik meg vásárlóink, mire számíthatnak, kell-e több tartalék ózon lap, ózonos kazetta a generátorhoz rögtön vagy lehet hogy ráér a beszerzés?

A rövid válasz, hogy ráér a további tartalék beszerzése, hiszen a gyártók úgy méretezik a készülékek ózonlap egységeit, hogy átlagos felhasználás mellett minimum egy évig, de inkább tovább tökéletesen működjenek.

A gyártók cca. 1000 üzemórára méretezik az ózonlapokat, ami azt jelenti, hogy például egy O-Zone 10mg/h készülékkel akár 1000 alkalommal fertőtlenítheted lakásodat. Mindegy melyik készüléket választod, hosszú távon használhatod és felújíthatod, ha szükséges.


Konstrukció alapján háromféle is megkülönböztethető, az ózonlap alapú a leggyakoribb, más, egyéb megoldások, mint pl. ózon csöves konstrukciós termék az élelmiszeripari felhasználásnál fordul elő inkább, oda való, vagy olyan esetekben, ahol a koncentrált ózon gázt csövön kell bejuttatni valahova a közeg fertőtlenítésére vagy kellemetlen vírusok ellen. 

 

Kazettás konstrukció

A legegyszerűbb a cserélhető ózon-kazetta rendszer, ahol ha elhasználódik az ózonlap, csak kikapcsoljuk, kihúzzuk - áramtalanítjuk a berendezést, majd hátára fordítva kivesszük a kazettát, mely volt helyére bekerül a friss. Egyszerűbb, mint tonert cserélni egy lézernyomtatóban. 
 

Cserélhető ózonlapos eszközök

A cserélhető ózonlappal felszerelt masinák azok, amelyek már igénylik, hogy a burkolatot eltávolítsuk, és utána hozzáférhető az ózon lap, amit egy foglalatból kihúzva és az újat beillesztve cserélhetünk. Nem bonyolult művelet, de javasolt a szakszerviz igénybevétele.


Ózon egységes szerkezetek

A harmadik gyártói megoldás, ahol az ózon egység kompletten cserélhető, azaz az ózon lap a hozzá tartozó tápegységgel együtt kerül frissítésre, így garantáltan jól fog működni az újjávarázsolt, nagy revízión átesett légtisztító, hiszen az ózon előállításának sarkalatos pontja a tökéletes feszültség kontroll, amit pedig a tápegység biztosít.

A csere a burkolat eltávolítását jelenti, majd a csere egység behelyezését és elektromos csatlakoztatását az időzítőhöz. Hozzáértő szerviz felkeresése javasolt a szakszerűség miatt, garanciával.

 

Mennyi ideig használd az ózongenerátort?


Az, hogy mennyi ideig járassuk az ózongenerátort, minden készülékünk használati útmutatójában megtalálható. Az ózonkezelés időtartama a térfogattól függ, ezért meg kell néznünk hány négyzetméter és milyen magas a szoba vagy helység, és már ki is választhatjuk a nekünk ideális időtartamot, így elérve a megfelelő, fertőtlenítéshez, szagtalanításhoz szükséges töménységet.

A minden egyes ózongenerátorhoz mellékelt táblázat a megfelelő ózonkoncentráció eléréséhez szükséges időtartamot tartalmazza. Ha nem tudod milyen magas a helység, válaszd az átlagos magasságra kalkulált időtartamot.

 

Garanciával

A Detektorbolt.hu importőrként kiemelt figyelmet fordít a vásárlási és garanciális ügyintézésre! Amellett, hogy csak a legjobb, válogatott minőségű berendezést forgalmazzuk, az esetlegesen felmerülő problémákat azonnal orvosoljuk, a termék elszállítását és visszaküldését segítjük, futárszolgálati kapcsolattal támogatjuk.

Cégünk kis- és nagykereskedelmi képviselet, viszonteladó, szakértői márkabolt. Árak tekintetében a legjobb ajánlatra törekszünk amellett, hogy a legjobb és legmegbízhatóbb kipróbált minőséget nyújtsuk.

 

Az Ozonegenerator gyártó népszerű modelljei mellett más kiváló gyártók termékeit is képviseljük, mint az O-Zone vagy az IONKINI, ezeket egész Magyarországon kiszállítjuk, használatukat technikai segítséggel támogatjuk. A magyarországi futárszolgálatos házhoz szállítás mellet a mintaboltunkban is megvásárolhatóak a termékek Budapesten, a Szugló u. 96. szám alatt.

 

Hasznos cikk a témában:

Az ózonlap élettartama

Ózongenerátorral a penész ellen

Készülék a koronavírus ellen, a virológus nézet: A HVG cikke (László Ferenc szerző) Dr. Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének virológus professzora nyilatkozatával, milyen hatással van az ózon a koronavírusra.

Idézet a fenti HVG cikkből: "pillanatszerűen hatástalanítja a vírust" . 

 

Friss hír:

"Alacsony koncentrációban az ózon képes hatástalanítani a koronavírus-részecskéket - mutatták ki kísérleteikben japán kutatók.  A szer kórházi helyiségek fertőtlenítésének módja lehet.
A Fujita Egészségtudományi Egyetem kutatói keddi sajtóértekezletükön közölték, hogy kísérleteikben bizonyították, az ózongáz 0,05-01 ppm koncentrációban, amely nem káros az emberi egészségre, képes megölni a vírust."  Idézet az alábbi portfolio.hu  (MTI alapján) cikkből: 

Egészségkárosítás nélkül is hatékony az ózon a koronavírus ellen

 

A japán kutatás alapján az ionizátorok különösen hasznosak lehetnek a koronavírus fertőzések megelőzésében, hiszen azok emberi jelenlét mellet is használhatóak!

 

Vásárlási feltételek az ÁSZF-ben találhatóak. A termékek megrendelhetőek regisztráció, belépés nélkül is. A készülékek e-mail-en keresztül vagy telefonos rendeléssel is megvásárolhatók, vagy honlapunkon a kosárba helyezhetők, megrendelhetőek. A készülékekről videó a termékeknél található. Magyar nyelvű használati útmutató minden készülékhez mellékelve.
Mail - info@detektorbolt.hu

 

Gyakran ismételt kérdések

GYIK

Mit jelent a sok szám a generátor mögött?

Megmutatja, hogy a készülékek hány mg (milligramm) ózon gázt állít elő óránként. Háztartási célra megfelel a 3500 mg/h - 10000 mg/h teljesítményű, ipari, kereskedelmi célra pedig például 28000mg/h kapacitású Chrome 28000 készülék javasolt. A valós ózon kibocsájtás házilag nehezen ellenőrizhető, így érdemes kritikával fogadni a túl könnyű és túl nagynak tűnő termelékenységet ígérő készülékeket. A Chrome 28000 28 gramm/h kibocsájtású készülék pl. 6,3 kg. A súly az ózon lapokon kívül leginkább a tápegység által determinált, ami igen fontos, mondhatni központi eleme az ózongenerátornak, hiszen a megfelelő feszültség beállításon múlik az optimális működés.

Hogy működik, mi a működési elve?

Koronakisülés, vagy csendes kisülés elvén működik, elektromos áram segítségével ózon gázt állít elő, melynek lebomlása során aktív oxigén keletkezik, ami elpusztítja a baktériumokat, penészgombát, vírusokat.

Mekkora teljesítményűt vegyek?

Attól függ, mekkora helyiséget szeretnél fertőtleníteni, szekrényekhez, tárolókhoz a legkisebb akkus is megfelelő, autóhoz, szobákhoz a 3500-4000 mg-mos való, lakásokhoz, nagyobb terekhez pedig a 10000 vagy 28000 mg/h javasolt kínálatunkból.

Az ár mitől függ?

A felhasznált anyagok, ózonlapok és tápegység minőségétől, az általános igényességtől, amivel a készüléket megtervezték, az alkatrészek minőségi szintjét előirányozták a gyártás folyamán. Kínálatunkban a kiváló ózongenerátor árat a legjobb minőséggel párosítjuk!

Mire jó az ózon gáz?

Baktériumok, vírusok és penészgombák elpusztítására, fertőtlenítésre kellemetlen szagok eltávolítására, kutya vagy macska szag eltüntetésére csőtörés és beázás okozta károk felszámolására.

Keresés