Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ózongenerátorok használata, beálltása

Ózongenerátor használata, az időtartam beállítása
 

Mennyi ideig működtessük az ózongenerátort?

Gyakori kérdés ózongenerátor - angolul ozonegenerator - témakörben, hogyan állítsuk be a készüléket, mennyi időre kapcsoljuk azt, majd mennyit várakozzunk a kezelés után.
 
legjobbakat itt találod, kezelési táblázattal együtt, melyből kiderül, mennyi időre kell beállítanod az adott terület nagyságához igazítva az ózonkezelés hosszát.

Minden fertőtlenítő készülékhez magyar nyelvű használati utasítást mellékelünk, ami tartalmazza az adott területhez () tartozó kezelési időt, ami jellemzően 3m belmagassággal kalkulált működési időtartam.
 
 
 
Ózongenerátor használata, kezelési idő táblázat a beállításhoz a Silver 4000 használati utasításából.


A táblázatból jól látható, hogy az adott készülékkel 24m² területet 60 perc alatt,
39m²-t 100 perc alatt fertőtleníthetünk.A lakás vagy fertőtlenítendő terület felosztása ózonkezeléshez

Vegyük figyelembe, hogy ajtókkal elválasztott helyiségeket külön-külön érdemes kezelni, így ha pl. ha a nappalink nincs 60 egybefüggő területen, akkor érdemes pl.  az O-Zone MMDI Haus készüléket választani, mely 64-ig ajánlott.

Így nem lesz túl nagy teljesítményű a készülék a kisebb terekhez sem. A legtöbb átlagos otthon ózonkezelésekre történő felosztásához tökéletesen megfelel. 

Ha jelentősen alacsonyabb vagy magasabb helyiséget fertőtlenítünk, akkor ugyancsak a használati utasításhoz kell nyúlnunk, hiszen a táblázat tartalmazza a légköbméterre vonatkozó idő beállítási javaslatokat is, így csak annyi a teendőnk, hogy a helyiség méretét összeszorozzuk - szélesség x hosszúság x magasság -, így az eredeti adatokkal méterben számolva megkapjuk a szoba, terem térfogatát köbméterben (), és már meg is nézhetjük a hozzá tartozó kezelési időt. Ennyire egyszerű!

Ne felejtsd, 45 percet várni kell a térbe lépés előtt az ózonkezelés időtartam lejártát követően, hogy az aktív oxigén - ózon - le tudjon bomlani. Ezután már biztonsággal bemehetünk szellőztetni a kezelésen átesett, sterilizált területre. Nincs szükség sem maszkra, sem védőruhára, más felszerelésre, csak a használati utasítás betartására.
 

Az ózon terelése ventilátorral - mire lehet jó?

Igazán nagy, vagy zegzugos terület kezelése alkalmával használhatunk háztartási ventilátort az ózongenerátoros kezelés során, segítve a légmozgást, hogy a helyiség minden pontjára eljusson az ózon a fertőtlenítés, szagtalanítás érdekében. Ventilátornak bármely háztartási légfúvó alkalmas. Így mindenhová behatolhat a fertőtlenítő ózon.

Az ózongenerátorhoz tartozó használati utasítás mindig az adott készülék képességei fényében kalkulált kapacitást veszi figyelembe a fertőtlenítéshez szükséges koncentráció eléréséhez, így a táblázatok és útmutatók egyediek, nem univerzálisak. Ezt vedd mindig figyelembe!
 

Mi a helyzet az autó fertőtlenítéssel?

Gépkocsi ózonos fertőtlenítésére az ajánlott időtartam például  15-30 perc az O-Zone MMDI Haus készülék esetében, miközben a gépkocsi ventilátorát a legmagasabb fokozatra állítjuk és belső keringetésre kapcsoljuk a szellőző rendszert. A klímát nem szükséges bekapcsolni.
 

Titkos tippünk: Az kezelés annál hatékonyabb, minél kisebb a páratartalom. Szellőztess ki alaposan a használat előtt is, így csökkentve a páratartalmat! Ha nagyon hideg van a helyiségben, fűtsd fel egy olajradiátorral vagy elektromos melegítővel legalább 20°C-ra, hogy még hatékonyabban működhessen készüléked a csökkent relatív páratartalomban!

A mobil és ipari készülékek egyik legfontosabb felhasználási területe a szagtalanítás. Az erős, kellemetlen szagokat már az első alkalommal eltüntetheti az ózongenerátor, ha megszüntetjük a forrását. Akár füst szag, égett olaj, vagy beivódott cigarettafüst szagról legyen szó, nem marad nyoma. A káros baktériumok és vírusok ellen is rendkívül hatékony a vegyszer nélküli fertőtlenítést végző ózongenerátorok alkalmazása, hatékonyságát japán kutatók is igazolták a koronavírussal szemben.

Ózonnal kezelt szagok rövid idő alatt eltűnnek, a szagok oxidálódnak, tiszta, friss levegő marad hátra, eső után illattal. 

 

A készülék elhelyezése

Az ózon gáz nehezebb a levegőnél, így lefelé törekszik. Helyezd egy magasabb pontra, például egy stabil háztartási létra felső platformjára, így könnyebben eloszlik a kezelés alatt az aktív oxigén a helyiségben és hatékonyabb lehet.

Az ózongenerátor - biocid célra - a biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól szóló 316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet 24/A. § értelmében az országos tisztifőorvos által kiadott engedély alapján hozható forgalomba és használható fel. A gyártó és forgalmazó semmilyen módon nem utal arra, és elzárkózik attól, hogy az általa forgalmazott ózongenerátor készülékek a fenti követelménynek megfelelnek és nem ajánlja a készülékek biocid célra való használatát. A gyártó és forgalmazó ózongenerátort biocid célra nem hoz forgalomba, nem értékesít, kizárólag szagtalanítási célból kínálja termékeit, illetve semmilyen felelősségen nem vállal az ózon gáz és ózongenerátor készülék használatából vagy a szakszerűtlen, nem jogszabály szerinti alkalmazásból adódó bármilyen jellegű büntetésért, kárért vagy hátrányért. 

Előfordulhat, hogy a weboldalon található cikkek a megjelenésük időpontja miatt, a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerűek vagy tévesek. A cikkek csak általánosan fejtik ki az ózon gáz hatását és ózongenerátor használatát, amely a megfelelő engedéllyel rendelkező készülékek esetében lehet helytálló. A cikkek tartalmáért cégünk felelősséget nem vállal. Mindig tájékozódjon az aktuális jogi szabályokról!

További információt kérhetsz telefonon:
+3612200462
vagy írhatsz nekünk, e-mail: info@detektorbolt.hu
H&H Deal Hungary Kft.

Keresés