Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ózongenerátor használata

Ózongenerátor használata, az időtartam beállítása

Mennyi ideig működtessük az ózongenerátort?

Gyakori kérdés ózongenerátor - ozonegenerator témakörben, hogyan állítsuk be a készüléket, mennyi időre kapcsoljuk azt, majd mennyit várakozzunk a kezelés után.

Minden fertőtlenítő készülékhez magyar nyelvű használati utasítást mellékelünk, ami tartalmazza az adott területhez () tartozó kezelési időt, ami jellemzően 3m belmagassággal kalkulált működési időtartam.
 
 
Ózongenerátor használata, kezelési idő táblázat a beálltáshoz

A táblázatból jól látható, hogy az adott készülékkel 24m² területet 60 perc alatt,
39m²-t 100 perc alatt fertőtleníthetünk.

 


A lakás vagy fertőtlenítendő terület felosztása ózonkezeléshez

Vegyük figyelembe, hogy ajtókkal elválasztott helyiségeket külön-külön érdemes kezelni, így ha pl. ha a nappalink nincs 60 egybefüggő területen, akkor érdemes az O-Zone MMDI Haus ózongenerátort választani, mely 64-ig ajánlott.

Így nem lesz túl nagy teljesítményű a készülék a kisebb terekhez sem. A legtöbb átlagos otthon ózonkezelésekre történő felosztásához tökéletesen megfelel. 

Ha jelentősen alacsonyabb vagy magasabb helyiséget fertőtlenítünk, akkor ugyancsak a használati utasításhoz kell nyúlnunk, hiszen a táblázat tartalmazza a légköbméterre vonatkozó idő beállítási javaslatokat is, így csak annyi a teendőnk, hogy a helyiség méretét összeszorozzuk - szélesség x hosszúság x magasság -, így az eredeti adatokkal méterben számolva megkapjuk a szoba, terem térfogatát köbméterben (), és már meg is nézhetjük a hozzá tartozó kezelési időt. Ennyire egyszerű!

Ne felejtsd,  45 percet várni kell a térbe lépés előtt az ózonkezelés időtartam lejártát követően, hogy az aktív oxigén - ózon - le tudjon bomlani. Ezután már biztonsággal bemehetünk szellőztetni a kezelésen átesett, sterilizált területre.

Az ózon terelése ventilátorral - mire lehet jó?

Igazán nagy, vagy zegzugos terület kezelése alkalmával használhatunk háztartási ventilátort az ózongenerátoros kezelés során, segítve a légmozgást, hogy a helyiség minden pontjára eljusson az ózon a fertőtlenítés, szagtalanítás érdekében. Ventilátornak bármely háztartási légfúvó alkalmas.

Az ózongenerátorhoz tartozó használati utasítás mindig az adott készülék képességei fényében kalkulált kapacitást veszi figyelembe a fertőtlenítéshez szükséges koncentráció eléréséhez, így a táblázatok és útmutatók egyediek, nem univerzálisak. Ezt vedd mindig figyelembe!

Mi a helyzet az autó fertőtlenítéssel?

Gépkocsi ózonos fertőtlenítésére az ajánlott időtartam 15-30 perc az O-Zone MMDI Haus készülék esetében, miközben a gépkocsi ventilátorát a legmagasabb fokozatra állítjuk és belső keringetésre kapcsoljuk a szellőző rendszert. A klímát nem szükséges bekapcsolni.

 
 

O-Zone MMDI HAUS ózongenerátor időbeállítása a terület és térfogat függvényében

 

Terület (m2)

Légtér (m3)

Ózongenerátoron beállított idő (perc)

0 - 16

0 - 48

0 - 30

16 - 32

48 - 96

30 - 60

32 - 48

96 - 144

60 - 90

48 - 64

144 - 192

90 - 120

Titkos tippünk: Az kezelés annál hatékonyabb, minél kisebb a páratartalom. Szellőztess ki alaposan a használat előtt is, így csökkentve a páratartalmat! Ha nagyon hideg van a helyiségben, fűtsd fel egy olajradiátorral vagy elektromos melegítővel legalább 20°C-ra, hogy még hatékonyabban működjön készüléked a csökkent relatív páratartalomban!

A mobil és ipari készülékek egyik legfontosabb felhasználási területe a szagtalanítás. Az erős, kellemetlen szagokat már az első alkalommal eltüntetheti az ózongenerátor, ha megszüntetjük a forrását. Akár füst szag, égett olaj, vagy beivódott cigarettafüst szagról legyen szó, nem marad nyoma. A káros baktériumok és vírusok ellen is rendkívül hatékony a vegyszer nélüli fertőtlenítést végző ózongenerátorok alkalmazása, hatékonyságát japán kutatók is igazolták a koronavírusal szemben.

Ózonnal kezelt szagok rövid idő alatt eltűnnek, a szagok oxidálódnak, tiszta, friss levegő marad hátra, eső után illattal. 

A legjobbakat itt találod, kezelési táblázattal együtt, melyből kiderül, mennyi időre kell beállítanod : Ózongenerátor

Keresés