Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Az ózongenerátor élettartama, karbantartása

Ózongenerátor és ózonkazetta

Kínálatunk legjobb ózongenerátorait  itt találod!   >>>KATTINTS IDE A KÉSZÜLÉKEK MEGTEKINTÉSÉHEZ!<<<

Az ózongenerátor élettartama, karbantartása

Az egyik leggyakoribb kérdés a fertőtlenítő készülékeket érintő témákban, hogy meddig lesz jó a készülék, mikor kell ózonlapot cserélni? Minden kezeléshez új ózonlap kell? Szerencsére nem, az ózongenerátorok porcelán/kerámia lapja hosszú élettartamú.

 

A koronakisülés miatt használódik el, ami az alábbi képen ultraibolya színben látható. Így néz ki a készülék működés közben a sötétben:

Koronakisülés ózongenerátorban

 


Meddig lesz jó az ózongenerátor ózonlapja?

Sokszor volt kérdezik meg vásárlóink, mire számíthatnak, kell-e tartalék ózon lap, kazetta a generátorhoz rögtön vagy ráér a beszerzés

A rövid válasz, hogy ráér a tartalék beszerzése, hiszen a gyártók úgy méretezik az ózongenerátor egységeit, hogy átlagos felhasználás mellett minimum egy évig, de inkább tovább tökéletesen működjenek a készülékek.

A gyártók 1000 üzemórára tervezik az ózonlapokat, ami azt jelenti, hogy például egy O-Zone 10mg/h készülékkel akár 1000 alkalommal fertőtlenítheted lakásodat. Mindegy melyik készüléket választod, hosszú távon használhatod és felújíthatod, ha szükséges.

Konstrukció alapján háromféle ózonlap alapú ózongenerátor a leggyakoribb, az egyéb megoldások, mint pl. ózon csöves konstrukciók az élelmiszeripari felhasználásnál fordulnak elő inkább, vagy olyan esetekben, ahol a koncentrált ózon gázt csövön kell bejuttatni valahova. 

 

Kazettás konstrukció

A legegyszerűbb lehet a cserélhető ózon-kazetta rendszer, ahol ha elhasználódik az ózonlap, csak kikapcsoljuk, kihúzzuk - áramtalanítjuk a berendezést, majd hátára fordítva kivesszük a kazettát. Egyszerűbb, mint tonert cserélni egy lézernyomtatóban, nincs vele gond, megoldható egy perc alatt.


Ózonlap OZONEGENERATOR Silver 4000 készülékhez

Ózonlap ózonkazetta foglalatban

Cserélhető ózonlapos eszközök

A cserélhető ózonlappal felszerelt masinák amelyek már igénylik, hogy a burkolatot eltávolítsuk, és utána hozzáférhető az ózon lap, amit egy foglalatból kihúzva és az újat beillesztve cserélhetünk. Nem bonyolult művelet, de javasolt a szakszerviz igénybevétele.

 

Ózon egységes szerkezetek

A harmadik gyártói megoldás, ahol az ózon egység kompletten cserélhető, azaz az ózon lap a hozzá tartozó tápegységgel együtt kerül frissítésre, így pedig garantáltan jól fog működni az újjávarázsolt, nagy revízión átesett berendezés, hiszen az ózon előállításának sarkalatos pontja a tökéletes feszültség kontroll, amit a tápegység biztosít.

A csere a burkolat eltávolítását jelenti, majd a csere egység behelyezését és elektromos csatlakoztatását az időzítőhöz. Szakszerviz felkeresése javasolt.

 

Esszenciális egységek

 

Időzítő

Készülékekben mindenképpen megtalálható még az időzítő és a ventilátor egység. A kínálatunkba beválogatott ózongenerátorok időzítője megbízható, tápfeszültség nélkül is működő mechanikus - fogaskerekes rugós - konstrukciók, melyek hosszú élettartamúak.  Feladata, hogy a beállított kezelési idő után lekapcsolja a berendezést, időt biztosítva az ózon visszaalakulásához oxigénné. Áramszünet esetén is működnie kell, ezért így nem okoz meglepetést a felhasználás során. A forgókapcsolón van jelölés, így visszajelzés is, mennyire állítottuk be az eszközt.
 

Időzítő, működés visszajelző és biztosíték az ózongenerátoron

Mechanikus időzítő, visszajelző és kapcsoló

 

Ventilátor

További fő egység a csapágyazott ventilátor, mely ugyancsak hosszú élettartamú és szükség esetén cserélhető is a  megbízhatóság és gazdaságosság miatt. Feladata az ózon gáz továbbítása a készülékből a helyiségbe valamint a tápegység hűtésére való.  Készülékeink nagy teljesítményű ventilátorral felszereltek, amit a legalább két órás időzítő is mutat. Amennyiben egy készülék csak 60 percig időzíthető, a ventilátor teljesítmény valószínűleg korlátozza a hűtést, így az eszköz ózonlapja túlmelegedhet, tönkremehet.  Az általunk forgalmazott készülékek mindegyike megfelelő hűtéssel rendelkezik, valamint az ózonlapok közötti légrés is nagy, nem csupán 1-2 cm, így növelve a hőleadás hatásfokát.

 

Működés visszajelző lámpa

Általában egy nagy piros visszajelző lámpa található az ózongenerátorokon, mely távolról is láthatóan jelzi, ha üzemel a készülék. Így egy esetleges időzítő meghibásodás esetén is látható már a helyiség ajtajából is, hogy üzemel a készülék. Ebben az esetben a helyiségen kívüli áramtalanítás lehet a megoldás a lekapcsolásra, ha karnyújtásnyira a készülék hálózati csatlakozója, tápkábele, hogy kihúzzuk azt.

 

Biztosíték

A készülékek biztosítékot tartalmaznak, melyek néha üzemszerűen kioldanak. Ezek az üveg biztosítékok könnyen cserélhetőek és tartalék is mellékelve van a berendezésekhez. A mellékelt magyar nyelvű használati utasítás tartalmazza a csere menetét, de a nálunk vásárolt készülékekben ingyenesen elvégezzük azt szükség esetén.

A biztosíték szerepe az, hogy minden esetben biztonságosan üzemeltethessük az ózongenerátort.  Ha sűrűn előfordul a biztosíték kiégése, kioldása, fordulj hozzánk, vagy szakemberhez! 

 


Tápkábel

Csak sértetlen tápkábellel üzemeltessük az eszközt. Fontos, hogy a földelt, "számtógép csatlakozós" (IEC C13 - CEE7/7) vezetéket földelt konnektorba dugjuk. Ha nem földelt, CEE 7 csatlakozós a készülék, inkább válasszunk másik modellt. 

 

Kínálatunkban minden termék teljesítménye más, eltérő, ezért ha nem tudsz választani, keress minket, vásárlási tanácsokkal segítünk! 

Fontos kérdés, mekkora a legnagyobb helyiség, amit fertőtleníteni, sterilizálni akarsz, és mennyi idő alatt szeretnéd ezt megtenni vagy mennyi időd van rá.

Ezen paraméterek ismeretében pontos tanácsot tudunk adni, milyen ózongenerátort válassz ! Olvasd el cikkünket, "melyik a megfelelő ózongenerátor számomra?" ! 

 

Email: info@detektorbolt.hu - tel:+3612200462 - H&H Deal Hungary Kft. 1141 Budapest, Szugló u. 96.

 

A berendezések használata egyszerű, magyar nyelvű tájékoztató és számla, garanciajegy, minden készülékhez mellékelt, a csomaggal érkezik. 

 

 

GYIK

 

✅ Hol találok megbízható, tartós ózongenerátort?

Webáruházunkban ide kattintva megtalálod a saját magunk által is letesztelt legjobb készülékeinket. Valamennyi termékhez importőri garanciát biztosítunk.
 

✅ Milyen teljesítményű készüléket vegyek?

 
Otthoni, kisebb helyiségek, autó fertőtlenítésre kisebb, 3500-4000mg/h teljesítményűt - irodai, nagyobb helyiségek vagy ipari felhasználás esetén nagyobbat: 10g/h vagy 28g/h kapacitásút.
 

✅ Melyik márka az ajánlott, megbízható kategória?

 
O-Zone, Ozonegenerator, Ozonegenerator és IONKINI márkák - mi őket ajánljuk, masszív, extra hatásos, egyszerűen használható készülékek, megfelelő garanciális háttérrel.
 

Keresés