Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

UVC Lámpa Germicid High Performance 60W ÓZONMENTES

Ár:
49.900 Ft (39.291 Ft + ÁFA)

UV-C lámpa, ózonmentes kivitelben, baktériumok és vírusok, gombákkal szemben hatásos, antiszeptikus fertőtlenítés. Távirányítós kivitel, késleltetett indítás opció.

Gyártó: Egyéb
Cikkszám: uvc-ozonfree-60w
Elérhetőség: Raktáron, zavartalan kiszállítás
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2023. október 03.
Szállítási díj: Ingyenes
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

UVC lámpa

Felületfertőtlenítés az UVC sugárzás erejével! Az UV-C sugárzás ellen feltételezhetően semmilyen mikroorganizmus, kórokozó nem képes ellenálló képességet kialakítani, így tökéletes fertőtlenítő megoldás.  60W teljesítménnyel az átlagos 38W helyett, így ipari használatra is alkalmas!

 

Az NNK honlapjáról idézve:

"Az UV-C fény (200 és 280 nm közötti hullámhossz) megfelelő teljesítménnyel és behatási idővel alkalmazva hatásos baktérium-, gomba és vírusölő tulajdonsággal bír. Nemzetközi adatok alapján a jelen járványt okozó SARS-Cov-2 vírus a vizsgálatok alapján igen érzékenynek tűnik UV-C sugárzásra.

Jelen járványhelyzetben is alkalmazhatóak a germicid lámpák felület- és légfertőtlenítésre egészségügyi és szociális intézmények, illetve gyermekintézmények helyiségeiben, valamint üzlethelyiségekben, mozi-, színház- és várótermekben a biztonsági előírások betartásával"

A korszerű, kisnyomású UVC lámpák által létrehozott sugárzás áthatol a különleges kvarcüvegen, majd a felületeken erőteljes sterilizálást végez. A látható fény csak töredéke az UV sugárzásnak, mely szemmel nem látható, de ezt ne is keressük, a helyiségben tartózkodni tilos, ha üzemel a lámpa.
Se a bőrünket, se szemünket ne érje sugárzás, még visszavert formában sem. A készüléken ezért van késleltetett indítás, mely 10 másodpercet biztosít a helyiség elhagyására az UV-fény bekapcsolása előtt. További segítség ebben a készülékhez mellékelt távirányító, mellyel az indítást is menedzselhetjük, de a fertőtlenítő folyamatot bármikor azonnal le is kapcsolhatjuk, ha a program lejárta előtt a helyiségben lenne dolgunk.
A sugárzás működés közben a felületeket fertőtleníti, az anyag belsejébe nem hatol be.UVC lámpa időzítővel
15, 30 és 60 perces programot is választhatunk a helyiség méretének megfelelően,
melyet led és lámpák igazolnak vissza


Germicid lámpa ózon nélkül

A készülék nem termel ózont. Az ózontermelés, hogy egy germicid lámpa termel-e ózont, agyártás során dől el, attól függ, milyen hullámhosszon üzemel az izzó. 

253,7 nanométer hullámhossz alatt az UV-C sugárzás ózongenerátorként is működik, ózont állít elő az oxigén atomokból, vagyis aktív oxigént, mely csírátlanít.  A feladattól függ, hogy melyik változat a célszerűbb, hatékonyabb.

Az ózonmentes 253,7 nanométer feletti hullámhosszú UVC lámpa használható úgy is, ha a szomszéd helyiségben ott tartózkodunk, nem fog az ózon átszivárogni a küszöb alatt sem. Az ózonos lámpák előnye pedig, hogy az ózongáz oda is be tud jutni, ahová a fénysugár már nem, pl. bútorok mögé is.

A keletkező ózon tehát segít az esetleges árnyékban maradó helyek fertőtlenítésében, bár a falakról és plafonról visszaverődő germicid lámpa sugárzás szinte mindenhol elvégzi munkáját - ne felejtsd, a nem látható sugárzás sokkal erősebb, mint a látható.

Fontos, hogy nem szabad bemenni a helyiségbe a kezelés alatt. Csak akkor indítsuk el a lámpát, ha senki sem tartózkodik a helyiségben rajtunk kívül, és a lámpa türelmi ideje alatt jöjjünk ki az indítás után. Erre 10 másodpercünk van, mely elegendő.
 

A lámpatest tartós, ultraibolya sugárzás álló fekete fémszerkezet, amely beltéri használatra való.


A fertőtlenítő lámpa működése

Fertőtlenítő kezeléskor az UV-C lámpa legjobb helye a szoba, iroda, üzlet, rendelő, műhely stb. közepén van - innen tud bevilágítani minél nagyobb teret készülékünk. Az UV-fertőtlenítés idejét a helyiség méretéhez arányosan kell beállítanunk, melyben segítséget a kezelési időtáblázat nyújt.  


Fertőtlenítő UC-C lámpa időkezelési táblázat:

Terület (m2)

Idő (perc)

0 - 20 15
21 - 40 30
41 - 60 60


Az ózonmentes germicid lámpás kezelés után azonnal visszatérhetünk a helyiségbe, nincs szükség szellőztetésre.

 

Az UV-C lámpa használatának előnyei:

1. Az UV  fertőtlenítő hatása elpusztítja a baktériumokat és vírusokat, gombákat néhány percen belül. Hatékony a levegőben szálló és a felületen várakozó kórokozók ellen. 

2. Hordozható, bárhol használható lehet, otthon, irodában, munkahelyen, rendelőben, felhasználási területe széles. Választhatunk 15 vagy 30 perces, vagy akár egy óra időtartamú programot is a terület nagyságához igazodva.


3. Hatékony a tuberkulózis, az MRSA, a H1N1, Covid-19 és valamennyi más aeroszolos terjedésű és légúti megbetegedést okozó vírus, baktérium elpusztításában.


4. Elpusztítja a kórházakban, iskolákban, élelmiszer-ipari üzemekben és irodákban található baktériumok, gombák, vírusok 99,9%-át.


5. Csökkenti az asztmára hajlamosító környezeti tényezők kialakulásának esélyét. 

6. Fertőtleníti a levegőt és a felületeket.

7.  Környezetbarát, nem hagy hátra vegyi anyagokat, mint pl. a klóros fertőtlenítés.


UVC lámpa távirányítóval, időzítővel
Távirányítóval is indítható a fertőtlenítés


Az UV-C rövid hullámhosszú vagy germicid sugárzás, ami 100-280nm közti tartományban található. Az UV-C az egyik legerősebb sterilizáló, fertőtlenítő, baktériumölő elektromágneses sugárzás.

A "germicid", azaz baktériumölő kifejezés arra utal, hogy a kórokozók DNS-ét a megfelelő hullámhosszú UV sugárzás roncsolja, így a DNS lemásolhatatlanná válik, a kórokozó nem szaporodhat tovább. Önmagában nem pusztítja el ezeket, de a kellő számú, több DNS-sérüléstől szaporodás-képtelenné válnak. Megfelelő használat és odafigyelés mellett egy rendkívül hatékony eszközt tudhatunk magunkénak a vírusok, baktériumok, penész elleni harcban.

Rólunk, emberekről se feledkezzünk meg, hisz az emberi szervezetre, a bőrre és a szemre is nagy veszélyt hordoz, kifejezetten káros az UV-C fény, így SOHA ne tartózkodjunk a helyiségben működő lámpa mellett! Ezért van a készülékben késleltetett indítási funkció, mely nélkül nem is tudjuk elindítani a fertőtlenítést.

 

Biztonságos fertőtlenítés ultraibolya fénnyel

Amire oda kell figyelni, hogy az uv c lámpa használata biztonságos legyen:  Ne tartózkodj a helyiségben ha üzemel a fertőtlenítő, hogy ne jusson visszavert uv sugárzás sem a szemedbe vagy a bőrödre. Ezt betartva tökéletesen biztonságos a  készülék használata.

Állítsd be, hogy 30 vagy 60 perces kezelést szeretnél, majd  hagyd el a szobát, helyiséget. Tudni kell tenni, hogy már a közönséges ablaküvegen keresztül sem káros az uv sugárzás, mert elnyeli azt, ezért nem tudunk pl. lebarnulni sem ablaküvegen keresztül.

 

Tartós, gazdaságos

A lámpa stabil fém szerkezetű vázzal ellátott, melyet nem károsít az UV sugárzás, így tartós lehet az extra hosszú 8000 üzemóra élettartamú izzó mellett is.

Az izzó szükség esetén cserélhető. 

 

A készüléket 12 hónap hivatalos forgalmazói garanciával és magyar nyelvű használati útmutatóval szállítjuk.


További vásárlási információ kérés az eszközök, termékek esetében:
Email: info@detektorbolt.hu
Tel.: +3612200462
H&H Deal Hungary Kft. - 1141 Budapest, Szugló u. 96. - Minden jog fenntartva  
Adatkezelési tájékoztató a kapcsolat menüpontban található.
A kosár az oldal tetején található.
 

Tulajdonságok, műszaki adatok:

Teljesítmény 60W/50Hz
Feszültség 220V
Fertőtlenítő technológia UVC
Távirányító elem (tartozék) 12V 23A
Késleltetett indítás Igen
Késleltetés ideje 10mp
UV intenzitás 170 μW/cm²
Fénycsövek száma 1, dupla csöves
UV-C kompakt fénycső várható élettartam 8000 üzemóra
Asztali használat is Igen
Padlóra, talajra, parkettára, kőre helyezhető igen
Fali, mennyezeti, falra szerelt használat Nem
Időzítő igen, 15, 30, 60 perc
Táviránytó igen
Izzó foglalat típusa 2G11

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményed!

Keresés