Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Páramentesítő

Ár:
69.900 Ft (55.039 Ft + ÁFA)
Páramentesítő az optimális páratartalom beállításához 2 évgaranciával! Sinclair CFO-16P
Cikkszám: Sinclair
Elérhetőség: Előrendelhető
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Várható szállítás: 2021. július 29.
Szállítási díj: 1.000 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A páramentesítő kiválasztása nem könnyű feladat. Ehhez a nehéz döntéshez szeretnénk pár érdekes és fontos információt megadni, hogy rátalálj a legjobb párátlanító berendezésre!

A kinti időjárás nagymértékben befolyásolja a benti páratartalmat. Ha esik, a páratartalom megnő. A Sinclair páramentesítő tetszetős, gyors és biztos megoldás, ha támad a penész vagy túl magas a páratartalom! Csak dugd be a konnektorba, nyomd meg a gombot, és már néhány perc múlva érezheted a megkönnyebbülést, elkezd csökkenni a páratartalom. 

Olyan funkció, funkciók a készülék részét képezik amely segítségével szinte minden esetben megtaláljuk a megfelelő beállítást és a készülék segíteni tud szinte azonnal a páraszabályozásban! 

A páramentesítő nem párásít, mint egy párásító, hanem csökkenti a páratartalmat, az elektromos, digitális vezérlésen beállított értéket megcélozva. 
 


Páramentesítő készülék

 

A páramentesítő kezelése egyszerű és egyértelmű, melyet a használati utasítás is segít! 

Páramentesítő kezelő gombjai és jelentésük, funkciójuk

A gombok jelentése a páramentesítőn

 

Ventilátor sebesség: Átlagos szoba méret esetén a normál fokozaton használd a készüléket - a ventilátor ikon három lapáttal. Nagy méretű helyiség esetében nyomd meg a gombot és a hat lapátot ábrázoló ikont válaszd. Ekkor a páramentesítő ventilátora nagyobb fokozatra kapcsol.

Relatív páratartalom beállítása: az RH (Relative Humidity)  beállítása meghatározza, hogy a helyiség hőmérsékletéhez képest a maximális páratartalmat mennyire szeretnénk lecsökkenteni. Az ideális szerintünk 40% és 60% között van. Ha nem tudsz választani, állítsd 50%-ra!

Leolvasztás és víztartály jelző: A páramentesítő készülék úgy működik, mint egy hőszivattyús klímaberendezés, így bizonyos körülmények között jégréteg alakulhat ki a hőcserélőn, amit a készülék érzékel, és automatikusan kezel. Ekkor néhány percig nem vonja el a párát a helyiségből, majd a leolvasztás után folytatja munkáját.

A víztartály jelzés figyelmeztet, öntsd ki a vizet a tankból, tele van. Aggódnod nem kell, hogy kifolyik a felesleg, a készülék automatikusan leáll és megvárja míg kiüríted tartályát. 

Fontos tudni, hogy a páramentesítőt bekötheted a csatornába is egy vékony csövön keresztül, így többé nem kell kiöntened a tartályból a vizet, a készülék folyamatosan működhet. 

Üzemmód gomb: kiválaszthatod, hogy a párátlanító milyen üzemmódban dolgozzon.

Párátlanítás - A készülék a beállított páratartalmat tartja, ha a beállított alá csökken, leállítja a párátlanítást, ha ismét fölé emelkedik, újraindítja azt. Penész probléma és megelőzés céljából ezt használd.

Turbó - Gyors párátlanítás a komfort növelésére.

Szárítás - Ruhaszárításhoz ideális program, ha télen kiteregeted a mosást, válaszd ezt a funkciót.

Állandó párátlanítás - A készülék folyamatos üzemben csökkenti a páratartalmat annak mértékétől függetlenül. 

 

A készülék hordozható, mobil gép. Kapacitás 16 liter naponta, automata stop funkcióval, ha megtelik a tartály, leáll annak kiürítéséig.

 

Milyen páratartalom jó?

A levegő optimális páratartalma 40% és 60% között van. E fölött a penész azonnal szaporodásnak indul, alatta pedig kiszárad az emberek nyálkahártyája. Párásítani jóval egyszerűbb, mint párátlanítani, hiszen a párásításhoz akár ki is teregethetjük a kimosott ruhát, és máris emeltük a relatív páratartalmat.

A párátlanítás jóval nehézkesebb, hiszen hiába szellőztetünk ki, a páratartalom ismét megemelkedik, ha a szellőzés nem folyamatos. Csökkenthetjük a növények átköltöztetésével, hiszen ezek rengeteget párologtatnak, vagy a szabad vízfelületek lefedésével (pl. akvárium fedésével.).


Egyszerű és egyértelmű kezelés, letisztult vezérlés és könnyen üríthető tartály:

 

Páramentesítő készülék gombjai és kivehető tarálya

 

A páramentesítők különböző típusai:
 

Kémiai párátlanító, vagy tablettás páramentesítők. 

Ezek a műanyag tartályok, melyek hatalmas kalcium-klorid tablettákat tartalmaznak, tapasztalataink szerint nem működnek hatékonyan.

A kalcium klorid ugyan nagyon jó víz megkötő tulajdonságokkal rendelkezik, de az összegyűjtött pára, víz mennyisége köszönőviszonyban sincs a párátlanító berendezések teljesítményéhez képest. Egyetlen terület, ahol jogosultsága lehet, ha egy légmentesen lezárt dobozban szeretnénk csökkenteni a páratartalmat.

De vigyázzunk, ne mozgassuk azt a dobozt, mert a kilöttyenő telített sóoldat nem szárad meg, feltörölni is csak kitartó és kemény munkával lehet. Óvatosan kezeld tablettás légszárítókat és ne várj tőlük csodát!


Kompresszoros páramentesítő

Hatékony megoldás a levegő páratartalmának csökkentésére, mely úgy működik, hogy a párátlanító lehűti hőcserélőjét, melyen a levegőt átforgatva a pára kicsapódik, akárcsak télen egy hideg ablaküvegen. Mivel a kompresszor hőt termel, így a szobában nem lesz hidegebb, csak a páratartalom csökken. Persze ez nyáron kellemesebb hőérzetet is eredményez, hiszen egy száraz meleg jobban viselhető, mint egy párás, "dunszt" jellegű őserdei klíma.

Páramentesítő készülékünk halk, de meg kell jegyezni, hogy a megfelelő mennyiségű levegő forgatása jár némi surrogással, így alváshoz nem komfortos használni a készülékeket, célszerű azt reggel elindítani, és este leállítani, így az egészséges páratartalom és az éjszakai nyugalom is elérhető. 


Mikor fontos a párátlanítás? 

Penész esetén mindenképpen ajánlott a páratartalom csökkentése. A penész 75% relatív páratartalom felett jó eséllyel azonnal elkezd szaporodni.

Penészmentesítés esetén célozzuk meg a 40% és 60% közötti  relatív páratartalmat, mely már nem serkenti a gombát és nekünk is ideális tartomány a baktériumok és vírusok elkerülése szempontjából, hiszen ez az a tartomány, ahol az influenzától kezdve a tüdőgyulladást okozó baktérium fajokig - Streptococcus - nem komfortos a páratartalom, ahogy az adenovírusok számára sem.  

Így a 40-60 százalékos relatív páratartalom csökkenti a vírusos és bakteriális fertőzések kockázatát, valamint a pára kontroll jó hatással van a meglévő légzőszervi betegségekre is. Természetesen ha valakinek már van egy krónikus légzőszervi betegsége, célszerű a kezelőorvos véleményét kikérni a megfelelő páratartalomról, ami aztán beállítható a háztartásban. Ilyen esetekben megfontolandó légtisztító, légszűrő készülék használata is a páramentesítő mellett.


Szellőztetés és a pára

A szellőztetésre fordíts különösen nagy figyelmet! Ha a vizes helyiségekben, mint a fürdőszoba, wc, konyha nincsen szellőző, garantált a penész megjelenése! Ha problémás a helyiség, hagyjuk nyitva az ajtaját használaton kívül.

A távozó levegőt pótolni is kell, így légbeeresztő szellőzőkre is szükség van a helyiségben, vagy a lakás távolabbi pontján. Ebben az esetben alakíts ki szellőzőt az ajtókon, pl. az ajtólap meg rövidítésével vagy hagyd mindig nyitva az ajtót, hogy a levegő akadálytalanul áramolhasson és ezzel a párát is kivigye a szellőzőn át a szabadba.

A páratartalom és az asztma összefüggése: A tapasztalatok szerint a túl magas, 60% feletti relatív páratartalom segítheti az arra hajlamos emberek asztmájának fellángolását, így számukra különösen fontos, hogy ne legyen túl magas a páratartalom. További közismert páramentesítő márkák: Sencor, Tosot, Hauser.


A páramentesítő berendezést magyar nyelvű használati utasítással és két év hivatalos garanciával szállítjuk.
 

 

 

 

Tájékoztató adatok, további fontos termék információk, gyakori vásárlási kérdések és válaszok:
E-mail: info@detektorbolt.hu
Tel.: +3612200462
Személyes vásárlás: 1141 Budapest, Szugló u. 96., H&H Deal Hungary Kft. 
Fizetési lehetőségek: előre utalás, készpénz, bankkártya.

Adatkezelési tájékoztató a kapcsolat menüpontban, oldalon található. Kosár a jobb felső sarokban található.

Tulajdonságok:

Párátlanító teljesítmény 16 liter / nap
Hangerő Csendes üzemelés
Ventilátor fokozatok 2 ventilátorsebesség
Párátlanítás beállítások 40 % / 50 % / 60 % / 70 % RH vagy Continuous (állandó)
Kikapcsolás időzítő 2 / 4 / 8 óra
Üzemeltetési hőmérséklet 5–32 °C
Víztartály 2,5 l , automatikusan lekapcsok ha megtelik. Csatornába köthető.
Hűtőközeg R290 Propan természetes hűtőközeg
Áramszünet és tartály telítettség védelem Automatikus újraindítás
Tápfeszültség 230V (220V-240V)
Szükséges fázis 1 (háztartási konektor)
Frekvencia 50Hz. (Szabvány)
Bemeneti teljesítmény 220W
Maximális felvett teljesítmény 245W
Áramerősség 1,1A
Akusztikai nyomásszint 1 méteren (zaj) nem több mint 41 / 38 dB
Légszállítás max 115 / 100m3/óra
Víztartály űrtartalma 2,5L
Méretek 305x500x192mm (szélesség, magasság, mélység)
Tömege csomagolás nélkül 10,5kg
Tömege csomagolással 11,5kg
Elhelyezés beltéri
Kijelző led

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írd meg a véleményed!
| 5 / 5 csillag!
2020. 11. 20.
Csinos készülék és megdöbbentő, mennyi vizet gyűjt össze.

Keresés