Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Whistler PRO-93GXi GPS radar- és lézerdetektor

Csatolt dokumentumok

Ár:
118.990 Ft (93.693 Ft + ÁFA)

Professional széria, magyarországi és európai használatra felkészített műholdas technológiájú radardetektor, frissíthető adatbázissal - a gyártó zászlóshajója. Ha a legjobbat szeretnéd.

Gyártó: Whistler
Cikkszám: 07_AWPRO93GXi
Vonalkód: 052303408786
Elérhetőség: Raktáron, zavartalan kiszállítás
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2021. május 11.
Szállítási díj: 1.000 Ft
Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!
LaserAlert rendszámtáblakeretes lézerérzékelő LaserAlert rendszámtáblakeretes lézerérzékelő
19.900 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

whistler_pro_93gxi_1.jpgtrafficspot_biztos.jpg

 

cam_s1_biztos.jpg

 

 

Traffipax érzékelő a szélvédőn

 

 

Whistler PRO-93GXi GPS radar- és lézerdetektor GPS-technológiával
 

Megérkezett a Whistler legújabb készüléke, a méltán népszerű előd, a PRO-78GXi utódja. A detektor beépített GPS-antennával is rendelkezik a radar- és lézerérzékelő antennáin kívül, és ki is használja a műholdas vevő rész adta új lehetőségek tárházát egy GPS-antenna nélküli detektorhoz képest.

A radardetektor adatbázisból (készülékre töltve, ingyenesen frissíthető!) jelzi a fix telepítésű radarokat Magyarországon, ill. egész Európában. A készülék orrészébe integrált lézer vevő pedig a mobil, lézeres elven működő sebességmérést hívatott érzékelni, illetve a vezetőt figyelmeztetni.

 
 
Whistler Pro-93GXi traffipax jelző

 
A készülék új technológia fejlesztéseket tartalmaz, úgy mint: TFSR, FDSR vagy a GPS-alapú szűrés. Továbbá 4 X, K sáv szűrő üzemmód (kikapcsolható radarsávok a vakriasztások elkerüléséért), 4 Ka sáv szűrő üzemmód, Ka narrow – szűk Ka sáv üzemmód és számos más, a radardetektorok között kiemelkedő funkció. A lézerérzékelő szenzor felismeri a magyarországi Cam-S1 és Fáma3 sebességellenőrző lézereket is, a többi európai lézerrel egyetemben.
 

Kiemelkedő funkciók:
 

TFSR (Traffic Flow Signal Rejection): 

Forgalom ellenőrző radar szűrés, mely az egyre gyakoribb kamerás ellenőrzőpontok - melyek sebességet büntetés céljából nem mérnek - radaros érzékelőinek kiszűrésére alkalmas funkció.
 

FDSR (Field Disturbance Sensor Rejection): 
Közúti zavarszűrés. Napjainkban számtalan újabb típusó autót gyárilag felszerelnek ütközésmegelőző rendszerrel, amely lehet radaros elven működő, így a radar detektorok számára zavarforrássá válhat az ilyen berendezéssel rendelkező autók közelsége a forgalomban. A Whistler ezen legújabb európai használatra tervezett detektorában bevezetésre került az FDSR rendszer, ami kiszűri a zavarforrást, miközben csendben kijelzi annak erősségét és ezen keresztül a távolságát is a zavarforrásnak.

 
Kapcsolható radarsávok: az érzékelni kívánt radaros sávok köre megválasztható - amire nincs szükség, kizárható a figyelt radarok közül. (Pl. itthoni használatnál a K jelű radarsáv figyelése kikapcsolható, így csökkentve az esetleges nem traffipax jellegű, ún. vakriasztások számát.) 

Ka Narrow üzemmód: Ka sávon üzemelő traffipaxok, radarok kiemelkedően jó érzékelése sáv szűkítés mellett.

Ka Max üzemmód: Extra érzékeny Ka sáv üzemmód! +6dB érzékenység a többi Whistler készülékhez képest. 

GPS alapú zavarszűrés: A beállított sebesség alatt a készülék nem ad riasztást, így pl. városi dugóban, bevásárlóközpontok parkolójában, benzinkút megközelítésénél nem ad felesleges riasztást, a beállított sebesség alatt közlekedve.

OLED kék kijelző: Kontrasztos, jól olvasható kijelző, melyen grafikusan is megjelenik az érzékelt frekvenciára jellemző eszköz ikonja. A készülék kiegészítő periszkóp LED riasztással - mely menüből választható - ad további fényjelzést. 
 

Whistler Pro-93GXi radarérzékelő felülről 
 
Funkciók

fix_traffi_438g.jpg

A detektor frissíthető adatbázisa tartalmazza a legújabb (és régi) telepítésű traffipaxok koordinátáit, így a műholdak segítségével mindig időben jelzést kaphatunk ha egy ilyen fixen telepített ellenőrzőpont, doboz felé közelítünk. 

 

A készülék menüjében azt is beállíthatjuk, hogy az ilyen fix pontokat milyen távolságból "vegye észre" detektorunk: 400, 600, 800, vagy 1000 méterről kezdjen riasztani, s számolja vissza a mérési pontig hátralévő métereket.

 

Új dobozok telepítésekor a gyártó biztosítja a legújabb, frissített adatbázist, mely online letölthető honlapunkról és a készülékre felmásolható a készülékhez mellékelt és a csatlakoztatható USB-kábel segítségével. A megvásárolt készülék mindig az adott pillanatban legfrissebb adatbázist tartalmazza, így vásárlás után nem szükséges azonnali frissítés. Az új traffipaxokról, frissítésekről hírlevelünkben tájékoztatunk, melyre a főoldalon vagy az online megrendelésed leadásakor is feliratkozhatsz!

A Whistler PRO-93GXi radardetektor nem csak a sebességmérő műszerek koordinátáit tartalmazza, hanem piros lámpa figyelő kamerákét is (pl. Budapest, Dózsa György út).

 

A készülékbe nem csak online adatbázis frissítéssel kerülhetnek be pontok, hanem magunk is, menet közben manuálisan is elrögzíthetünk pontokat, ahol szeretnénk riasztást kapni a későbbiekben. (Pl. gyakori mérési pontok, veszélyes kereszteződések, iskolák/óvódák környéke.) Ezen pontok később szabadon törölhetők.

lezerek_438g.jpg

 

A bárhol felbukkanó, mobil lézeres mérőműszerek érzékelését a gyártó a készülék házba integrált extra nagy érzékenységű lézerérzékelő antennával oldja meg. A PRO-93GXi európai modell, így valamennyi itteni lézert képes detektálni, a magyarországi sajátosság CAM-S1 lézert, valamint a visszatérő Fáma 3 lézereket is.

A Whistler csúcs készülékei kapják csak meg az ún. LSID technológiát, mely lehetővé teszi az autós számára, hogy a pontos lézerfrekvenciáról értesüljön érzékeléskor, melyet a készülék a kijelzőjére ír ki riasztáskor. 
Az LSID funkcióval a lézeres mérőműszerek érzékelt jele (impulzus/másodperc) mérhető. Segítségével ki is zárhatunk olyan lézerjeleket, melyekkel gyakrabban találkozunk, s biztosan tudjuk róluk hogy nem sebességmérő eredetűek. 

További érzékelt európai lézerek: TraffPatrol XR, Riegl, Jenoptik, Laveg, LTI TruSpeed S stb.

mobil_radar.jpg

 

A mobil, autóba épített radaros elven mérő sebességellenőrzők jelzése, hasonlóan a mobil lézerek jelzéséhez, a készülékbe épített minőségi radarérzékelő antennával valósul meg, mely nagy hatásfokkal érzékeli a bejövő radarjeleket, s erről hang-, illetve fényjelzést ad az autósnak. 

A különböző szűrő módok, valamint a háromféle városi üzemmód (City, City 1, ill. City 2) további biztosítékot jelent arra, hogy a készülék csak traffipax jellegű riasztásokat adjon, minimalizálva a fals riasztásokat. 

 

 

whistler438g_muhold.jpg

 

Mivel a készülék utunk során folyamatosan kapcsolatban van a műholdakkal, járművünk sebességéről is tudomása van. Ebből fakadóan több kiaknázható lehetőség kínálkozik autózás közben:

 

Riasztási távolság adatbázisban szereplő pont esetén: a már korábban részletezett funkció, mely segítségével akár 1km-ről is detektálhatjuk a közelgő dobozt, melynek koordinátái szerepelnek a készülék adatbázisában. (Állítható: 400-tól 1000m-ig. Alapbeállítás: 800m.) 

Riasztás némítás a beállított sebességérték alatt: a készülék menüjében egyszerűen kiválaszthatjuk azt a sebességértéket - 0 és 50km/h között - mely alatt nem szeretnénk hangriasztást kapni az érzékelt jelről. Például 30km/h-ra állítva a funkciót a készülék pl. városi környezetben, lassú haladásnál vagy dugóban ülve nem fog feleslegesen csipogni radar- vagy lézerjel érzékelésekor, nyugodt autózást biztosítva ezzel. (Alapesetben a funkció kikapcsolt állapotban van.)

- Automata némítás a beállított sebességérték alatt: lényegében hasonló az előző funkcióhoz, de itt a készülék nem teljesen néma a beállított sebességérték alatt. Riasztáskor 5 másodperc normál hangjelzés után csökkenti le a riasztás hangerejét. 0 és 60km/h között állítható. (Alapesetben a funkció kikapcsolt állapotban van.)

- Sebesség mutatása a készülék kijelzőjén: megválaszthatjuk azt is, hogy a detektor az órát, vagy a járművünk sebességét mutassa kijelzőjén haladáskor. Természetesen riasztáskor az érzékelt jelről tájékoztat a készülék.

 

whistler_pro_93gxi_2.jpg

 

Specifikáció:

Figyelt sávok: X, K, Ka (narrow), lézer (CAM-S1 lézerek is) - 360°

 

 • Innovatív csúcskészülék európai használatra GPS-funkciókkal
 • Kiemelkedő Ka sáv és lézer érzékelés az antennának köszönhetően
 • TFSR, FDSR, Filter szűrések a komfortos használatért 
 • Rendkívűl kompakt méret
 • 1.45"-os kék OLED kijelző
 • Hangjelzés
 • 360°-os érzékelés
 • Egyszerű használat
 • EU-Ka sáv leképezés, figyelés
 • Fejlesztett Ka-sáv szűrés
 • Innovatív lézer szegmentáció
 • LSID pontos lézermeghatározó rendszer
 • X, K és Ka sáv szűrők alkalmazása a vakriasztások további csökkentéséért
 • Periszkóp LED-ek a plusz vizuális információért
 • Hamis riasztások hatékony csökkentése
 • Egyéni beállítások, kalibrálhatóság
 • Frekvenciák ki-/bekapcsolhatók
 • Három városi, egy autópálya üzemmód
 • Szöveges kijelző nappali, esti, éjszakai üzemmóddal
 • Beállítások megtartása kikapcsoláskor
 • Gyors felillesztés a tapadókorongos konzollal
 • Automata önteszt bekapcsoláskor

 

 

 A termékeket 1 év hivatalos forgalmazói garanciával, és magyar nyelvű használati útmutatóval szállítjuk.

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményed!

Keresés