Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Radioaktív Sugárzásmérő Geiger Müller számláló doziméter

Ár:
54.900 Ft (43.228 Ft + ÁFA)

Radioaktív sugárzásmérő Geiger Müller számláló doziméter GM csővel, grafikus kijelzővel, részecske hang funkcióval.

Gyártó: Egyéb
Cikkszám: GM-BR-9B
Elérhetőség: Raktáron, zavartalan kiszállítás
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2022. szeptember 27.
Szállítási díj: Ingyenes
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Radioaktív sugárzásmérő és doziméter funkciós készülék

Sugárzást mérő készülék általános, mindennapi használatra, bekapcsolható részecske hanggal. 

 

Részecske hang funkció

A részecske hang kattanással jelzi, ha egy radioaktív részecskét érzékelt a készülék lelke, a Geiger-Müller cső. Nagyobb háttérsugárzás esetén a kattogás sebessége nő, így anélkül is észrevehetjük a változást, hogy a kijelzőt néznénk. 

 

Akkuval vagy elemmel is használható

A mobil sugárzásmérő készülék 3db AA méretű 1,5V-os ceruzaelemmel vagy 3db szintén AA méretű 1,2V-os tölthető akkumulátorral is üzemelhet, attól függően, mit helyezünk bele. Akkumulátor használata esetén az akkuk tölthetőek a mikro USB csatlakozón keresztül, így akár folyamatosan is működhet az eszköz. Az elemek vagy akkuk nem tartozékai a készüléknek.

 

Színes, grafikus kijelző

Színes, grafikus kijelzőjén megjeleníti az aktuális, az átlagos és a kumulált dózist, a valós érték alakulását csökkenését, növekedését grafikusan is megjeleníti, könnyen átláthatóvá téve a sugárzásdózis pillanatnyi alakulását.

A készülék Béta - β -, gamma - γ - és röntgensugárzás - X -, "atomsugárzás" nukleáris, radioaktív sugárzás érzékelésére specializált.


Atomsugárzás mérő készülék


A készülék az alábbi adatokat mutatja színes kijelzőjén:


REAL
- real - valós idejű sugárzás, a készülék másodpercenként méri és ellenőrzi a valós, pillanatnyi adatokat.  A készülék automatikusan futtatja ezt a mérési módot. Mértékegysége µSV/h, vagyis mikroSievert óránként.

AVG - average- átlagos sugárterhelés, a készülék megmutatja, hogy átlagosan, óránként milyen mértékű a háttérsugárzás, egyéb sugárterhelés. Mértékegysége µSV/h, mikroSievert óránként.

ACC - accumulated- kumulált érték, azaz a készülék ACC értékének nullázása óta eltelt időben elszenvedett sugárzás, doziméter funkció. A kumulált érték törölhető, a számlázó nullázható, egyébként kikapcsolás esetén sem felejti el a készülék a tárolt értéket. Mértékegysége mSV, azaz miliSievert.
 

Mennyi a biztonságos háttérsugárzás, radioaktív sugárzásmértéke?

A háttérsugárzás mértéke Magyarországon 0,05-0,18 μSv/h körül ingadozik.

Ez az érték függ a magasságtól, a talaj típusától, továbbá a természeti, időjárási körülmények (elsősorban a csapadék) változásaitól.

A hazai figyelmeztetési szint 0,25 μSv/h, a riasztási szint 0,5 μSv/h.

Ezek a jelzési szintek valós veszélyt még nem jelentenek, csak azt jelzik, hogy indokolt utánajárni és megvizsgálni, hogy mi okozhatta, illetve okozza a szint növekedését, mielőtt az biztonsági kockázattal járhatna. Ezt az értéket a doziméter AVG értékénél olvashatjuk le.  További infó a háttérsugárzás biztonságos értékéről itt.
 

Doziméter
Ernest Rutherford új-zélandi születésű brit fizikus a radioaktív sugárzáson belüli alfa- és beta-sugárzás felfedezéséért kémiai Nobel-díjat kapott. Előtte tiszteleg a készülék bekapcsolás utáni nyitógrafikája.A termékeket 1 év hivatalos forgalmazói garanciával és magyar nyelvű használati útmutatóval szállítjuk GLS Futárszolgálattal, vagy megvásárolható személyesen üzletünkben.

Tulajdonságok:

Szenzor Energia kompenzált GM cső
Érzékenység 80cpm/µSV/(Co-)
Teszt pontosság 0.01µSV/h
Valósidejű érékelési tartomány 0-99.99µSV/h
Kumulált tartomány 0-99.999msv
Valósidejű mérés hiba ≤10%
Átlagos hiba ≤3%
Méret 105mm x 70mm x 30mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményed!

Keresés