Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Új traffipax Budapesten? Megnéztük!

2020. 05. 15. 19:20:00
Új traffipax Budapesten? Megnéztük!

 

    "- Halló? Szia, láttunk ma valamit a Váci úton, tudtok valamit?
Mintha egy új traffipaxot szereltek volna fel... a BMW szalon előtt!"


- hívott ma fel telefonon egy régi Ügyfelünk. 
Nem tudtunk semmit, de megnéztük!

Új traffipax Budapesten? Lássuk!

A fent idézett telefonbeszélgetés után gyakorlatilag azonnal autóba pattantunk, a home office-ban megfáradt lelkeknek jól is jött már egy kis izgalom: új sebességmérő Budapesten?! Gyerünk, terepre! 
És tényleg. Nagyon úgy fest, hogy a mai napon egy új, fix telepítésű sebességmérő dobozt helyeztek ki a főváros egyik legforgalmasabb útjára, 
a budapesti Váci útra. Az új műszer a 175-ös szám előtt került felszerelésre, egy jelzőlámpa előtti oszlopra, alacsony magasságban.
 

Új traffipax a budapesti Váci út 175 számnál

Te kiszúrnád?
 

Egyelőre pontos információ nincs a készülékről - nem tudni azt sem, milyen elven történik általa a sebességmérés, de az új jövevény kialakítása arra enged következtetni, ez bizony egy rádiófrekvenciás készülék.  / Frissítés: Egyelőre egy üres dobozt láthatunk a zömök oszlopon! Hamarosan érkezik a traffipax is. /

Viszont vélhetően még nem aktív, a közelgő sebességmérésre figyelmeztető "Traffic Control" táblát nem láttuk ugyanis felszerelve előtte az útszakaszon. Ez pedig kötelező tartozéka kell legyen már minden európai közúti dobozos traffipaxolásnak.

Milyen az új traffipax a Váci úton?

Az Újpest felé haladó oldalra kihelyezett dobozon három ablakot látni. A felső kettő mögött tippünk és korábbi tapasztalataink alapján a gyorshajtást rögzítő kamera optikája, illetve az infra fényvető bújik meg a szabálytalankodókra várva. Az alsó, nagyobbik plexi mögött pedig maga a mérőegység sugárzója található - legyen az radar vagy lézer. 
 

Hogy néz az új traffipax

Típusra utaló jel nélkül álldogál


A Váci út ezen szakasza gyorsulási versenyek és sajnálatos módon balesetek gyakori helyszíne is. Régóta ígérnek ide megoldást a problémára, most úgy néz ki, megérkezett.


Megérkezett az új traffipax Budapestre

70-es korlátozásnál dolgozik majd az új radar


Kapcsolódó cikk: 


Könnyebben kaphatunk bírságot a tervezett sebességkorlátozások miatt Budapesten?


Még csak egy üres doboz a Váci úti törpe traffipax!


Detektoraink (kattints ide!)
Lézerblokkolóink (kattints ide!)

Oszd meg, hogy más is értesüljön róla!

Keresés