Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ALP beállítás, lézerblokkoló beállítás beszerelés után

2019. 11. 27. 10:58:39

ALP beállítás, lézerblokkoló beállítás

 

Hogyan kell beállítani az ALP lézerblokkolót? A lézerblokkoló beállítására legtöbbször a beszerelés során kerül sor. Kérhetjük beszerelőnket a megfelelő beállítások elvégzésére, de célszerű, ha te is átnézed a lehetőségeket, mert gyakran bővül a funkciók, opciók köre.

A megvásárolt ALP lézerblokkoló mindig a legfrissebb firmware-t, azaz azt a belső szoftvert tartalmazza, ami a lézerblokkoló agyával egybeépített memóriában lakik és a működéséért felel.

A frissítések során új funkciók, hibajavítások kerülnek a központi egységbe, ezért célszerű mindig frissíteni, erről itt olvashatsz bővebben: Amit a lézerblokkoló frissítéséről tudnod kell >

 

ALP beállítás - Lézerblokkoló beállítás beszerelés után

 

Írd be a böngésződbe a https://alpupdate.com/hu címet és az alábbi kép fogad:

 

Alpupdate.com oldal belépő felülelte

 

Kattints a sárga gombra, hogy elfogadod a feltételeket. 

Ezután bejön a főoldal, ahol eldöntheted, mit szeretnél csinálni az ALP beállítás alkalmával: beállítást módosítani, a készülékedet frissíteni vagy statisztikát kiolvasni. Mi most a setupot szeretnénk megcsinálni, tehát válaszd ki a "Beállítás" menüt, az alatta található kék színű "Belép" gombbal.

 

Alpupdate.com beállítások menü kiválasztása lézerblokkoló setuphoz

 


Ekkor továbblépsz a következő oldalra, ahol ki kell választanod a régiódat: "Európa".

A különböző kontinenseken és régiókban forgalmazott készülékek belső szoftvere eltérő a helyi sajátosságok miatt, ezért nem is lehet feltölteni a készülékedre egy észak amerikai szoftver frissítést, csak az európait. 

Kattints a "válaszd ki régiódat" legördülő menüre, és válaszd ki: "Európa".

 

Alpupdate.com régió kiválasztása

 

Ekkor már át is kerülünk a beállításokhoz, megkezdhetjük a valódi ALP beállítás folyamatát!

 

Ezt fogjuk látni az első oldalon. A kép alatt pontról pontra végigmegyünk, mi mit jelent!

 

Antilaser Priority beállítások első oldala

 

Alap hangerő:

A rendszer általános hangerejét állíthatod be, többek között a bekapcsolási önteszt és a parkolószenzor funkció csipogási hangerejét, valamint a riasztás hangerejét is. Ezt offline módon, a gépkocsiban az ujjaiddal is megteheted, egyszerre lenyomva tartva AL Priority készüléked kezelőegységén található két gombot, majd mikor belépett a menübe az ALP, az Enter gombbal növelheted, a Menü gombbal csökkentheted a hangerőt. 

 

Parkolási érzékelési tartomány beállítása (PDC):

A parkolószenzor érzékenységét állíthatjuk be ebben a menüpontban. Ha a forgalomban, dugóban araszolva jelez a rendszer az előttünk vagy mögöttünk haladó gépkocsira, vegyük kisebbre az érzékenységet, alacsonyabb számot kiválasztva. Ha nincs szükségünk eme rendeltetésre, választhatjuk a "Kikapcsolása" gombot is, ezzel kikapcsolva a parkolószenzor szerepet.

 

Néma bekapcsolás:

A bekapcsolás folyamán elhangzó teszt hangjelzést kapcsolhatjuk ki, ha nem szeretnénk hallani a készülék hangját minden indítás során.

 

Sötét led üzemmód:

Az AL Priority két visszajelző ledet tartalmaz, egy a kezelő panelen (Control set), amin a gombok is vannak, és egy kiegészítő LED, amit bárhová tehetsz, ahol kényelmes, pl. a szélvédő sarkába vagy légbefúvó rostély mögé.
 

Normál módot választva nagy fényerővel jelez vissza a led (villogva vagy konstans világítva, esetleg kikapcsolva - lásd a következő menüpontot!).

Csökkentett módban halványan, tompított fényerővel világít, sötét üzemmódban csak riasztás esetén ad fényjelzést a készülék. Csökkentett üzemmódot választva külön tudjuk állítani a control set és a kiegészítő fényjelző led fényerejét, akár ki is kapcsolva egyiket vagy másikat, így maximálisan személyre szabhatjuk a fény visszajelzés mértékét.  

Sötét módot választva egy perc élesedési idő után nem bocsájt ki fényt a tájékoztató fénykibocsájtó diódák egyike sem, kivéve riasztás esetén.

Auto dimmed módot választva a GPS antennával felszerelt AL Priority központi egység (control box) automatikusan állítja be a led fényerejét napszaktól függően, tehát éjszaka alacsonyabb intenzitással világít, nappal magasabb fényességet állít be.

 

Állapotjelző led:

A villogó és állandó fény közül választhatjuk ki a szemünknek szimpatikusabbat az ALP beállítás során. 


 

Parkolófunkció adott érzékelőn:

Alap beállításban minden port (egytől ötig) aktív. Ha szeretnénk lekapcsolni parkolószenzorként külön valamelyiket vagy többet is, kattintsunk rá, hogy szürke legyen, ne zöld. (Az F betűvel jelzett portok az első - Front fejek portjait jelzik, a hátsó fejek jele R - Rear.) A parkoló funkció teljes lekapcsolásához ne ezt használjuk, hanem a Parkolási érzékelési tartomány beállítása (PDC) menüpontban válasszuk a "Kikapcsolása" gombot! 

 


Beszerelés lézeres távolságtartóval (LCC) szerelt járműbe:

 

Nincs: Hagyjuk ezen a gyári alapbeállításon, ha nem az alábbi márkák lézeres rendszerrel felszerelt járművei közül szereljük be valamelyik típusba a lézerblokkolót.
 

Volvo, Mazda, Ford, VW, Honda: Volvo, Mazda, Ford, VW, Honda márkák lézeres rendszerrel felszerelt típusaihoz készült szoftveres szűrő alkalmazása. Ha ilyen gépkocsiba kerül beszerelésre a lézerblokkoló, és nem kerül aktiválásra a funkció, az Antilaser Priority nem élesedik, a led zöld marad egy perc után is. 
 

Infiniti, Audi: Infiniti, Audi gyártmányú lézeres rendszerrel felszerelt típusaiban ezt az opciót aktiváljuk a tökéletes működéshez! Szükséges 2018 utáni Audi A6, A7, A8, Q8, e-Tron gépkocsikhoz, valamint a 2020-as modellévű Audi Q7-hez is. Audi lézerblokkoló tesztvideó itt >
 

GPS vevő van csatlakoztatva: Gyári alapbeállítás szerint igen van kiválasztva, melyet akkor hagyjunk úgy, ha rendelkezünk GPS antennával, és az a központi egység G jelölésű portjába csatlakozik. A fekete házas Hw4 központi egységhez gyárilag jár a GPS antenna, a korábbiakhoz (Hw2) megvásárolható, ha szükséges. 
 

A Nincs gombot válasszuk ki, ha nincsen GPS antennánk, mert ellenkező esetben hibajelzést fog adni a központi egység, mivel nem érzékeli a GPS antennát! 5 sípolás és folyamatos piros fény a bekapcsolás után jelzi azt, hogy a központi egység nem találja a GPS antennát.

 

"GPS vétel megszűnt" hangüzenet: 
 

Mindig: az ALP minden alkalommal figyelmeztet, ha elvesztette a GPS jelet, pl. alagútba hajtva. Egy hosszabb elvesztett jel gombot választva: Ha több percig nem érzékel GPS szatellit jelet a központi egység, figyelmeztet. Csak az első alkalommal gombot választva egy indítás során csak az első műhold szignál elvesztést jelzi az Antilaser Priority control box. 

Parkoló funkció sebességlimitje:

Lekapcsolja a parkolás funkciót a megadott sebességhatár felett. Csak csatlakoztatott GPS vevővel működő funkció.

 


Speciális beállítások:

 

ALP update.com beállítások

 

Csak PDC: csak parkolószenzor funkció.  PDC & DLI: parkolószenzor funkció és lézer érzékelés. PDC & LID: a teljes funkcionalitáshoz ezt válaszd! Parkolószenzor és aktív lézervédelem.

 

Lézer riasztások hangereje: 

A lézeres riasztás hangerejét állíthatod be, ami különböző lehet az általános hangerő beállítástól. 

 

Radar riasztások hangereje: 

A radar riasztások hangerejét állíthatod be, a fő hangerőtől függetlenül. A funkcióhoz radar antenna is szükséges.

 

Pro mód: 

Bekapcsolva a led csak pontosan akkor kapcsol fel, mikor az érzékelőt jel éri. A hangjelzés is ehhez igazodik.

 

A menü gomb funkciója röviden nyomva ez legyen:

Ködlámpa: csak akkor válaszd, ha speciális világító szenzoraid vannak.
Nincs: funkció kikapcsolva.
Kényszerített csak parkolószenzor:
ha szeretnéd parkolószenzor módba tenni a készüléket, pl. mert látod, hogy mérés következik és nem szeretnél blokkolást, akkor egy gombnyomással átteheted parkolószenzor módba a készüléket. Így sem blokkolni, sem érzékelni nem fogja a lézert.


 

Aktív lézervédelem sebességhatára:

A beállított sebességérték alatt csak érzékelőkén működik a készülék, nem vált "kék" védelmi üzemmódba. GPS antenna szükséges a funkcióhoz.

 

A beállított sebességhatár alatti aktivitás: 

Csak PDC: Az előző pontban beállított sebességhatár alatt csak parkolószenzorként működik a készülék. PDC & DLI: a sebességhatár alatt parkolószenzorként és lézer jelzőként működik a készülék.


 AutoLID:

Automatikusan lekapcsolja a blokkolást a beállított sebesség alatt, így nem kell kapkodnunk, a fékezéssel együtt automatikusan  lekapcsol a blokkolás is. GPS antenna szükséges a funkcióhoz.

 

Interferencia blokkolási idő:

A blokkolási időt állíthatjuk be, aminek letelte után a készülék lekapcsolja a blokkolás.

 

A blokkolás után:

Bemelegedést választva a blokkolási idő letelte után csak parkolószenzor a készülék 60 másodpercen át, a Bemelegedés és jelzést választva parkolószenzor és lézer jelző a készülék üzemmódja 60 másodpercen át.

 

Sebességmérő lézerszkennerek blokkolási idejének felülbírálása: 

Néhány speciális fix lézerszkenner traffipax (Pl. Poliscan) esetén a funkciót engedélyezve végteleníthetjük a blokkolási időt azokkal szemben, függetlenül az általános időkorláttól. Magyarországon nem szükséges aktiválni.

 

Egyperces bemelegedési idő nélküli indítás:

Ki: indítás után a készülék 60 másodpercig nem élesedik. Be: indítás után rögtön aktiválódik a védelem.


 

Interferencia blokkolás (LID) egyedi beállítás:

Egyes speciális lézerforrások ki és bekapcsolhatóak külön-külön. Magyarországon jelenleg a TRUSPEED S bekapcsolva hagyása feltétlenül szükséges, a Fáma 3 lézer, melyekkel a mozgó mérést is végzik ki sem kapcsolható. 

 

ALP beallitas es mentés

 

Hangfile csomagot:

választva ha HIFI control szettel rendelkezünk, Egyszerű üzemmódban csak általános figyelmeztetést hallhatunk, Részletes (Lézeres ID) üzemmódban konkrét lézertípust is bemond készülékünk!

 

Radar antenna típusa:

Itt választhatjuk ki a csatlakoztatott radar antenna típusát. 


 

Végül kattintsunk a mentés & letöltés gombra!

ALPupdate.com mentés és letöltés


Mentsük egy 16Gb vagy kisebb kapacitású, márkás USB meghajtóra az elkészült file-t a gomb megnyomásával, majd dugjuk be a pendrive-ot az ALP központi egységbe. (Vagy az abból célszerű módon beépítéskor kivezetett és gyári tartozék usb hosszabbító kábelbe.)

Noname, gyenge minőségű pendrive (USB meghajtó) használata nem javasolt, előfordulhat, hogy nem működik megfelelően a konfiguráció és a frissítés felvétele a magas bithiba arány miatt! A gyártó megoldást is ajánl, mely kifejezetten strapabíró: az ALP Pendrive ide kattintva érhető el.


Hasznos tudnivaló, hogy az elkészült setup file-t fel is tölthetjük a programozó honlapra, így ha csak egy beállítást akarunk megváltoztatni, nem kell mindent újra konfigurálni! A régió kiválasztása alatt, a "Betöltés"-nél teheted meg ezt!

A lézerblokkoló beszereléshez további ötleteket itt találhatsz.

 

Ha még csak most választanál készüléket, az AL Priority Hw.4-es traffipax blokkoló kínálatunkat itt találod >

Tartalomhoz tartozó címkék: lézerblokkoló

Keresés