Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lézerblokkoló frissítés

2019. 09. 13. 09:19:16
Lézerblokkoló frissítés Lézerblokkoló frissítés? Miért fontos? Hogyan csináljam? Elmondjuk, megmutatjuk!

 

Lézerblokkoló frissítés - mit érdemes tudnom? 
 

A lézerblokkoló nem olyan berendezés, amit egyszer beszerelsz és örökké használható az aktuális programmal és beállítással, hanem inkább hasonlít a számítógépedre vagy okostelefonodra, aminek néha frissítésre van szüksége a megfelelő működéshez - ez a lézerblokkoló frissítés. Tartsd frissen a blokkoló felszerelésed, így élvezheted az új funkciókat, a hibajavításokat, és nem utolsó sorban az időről időre bővülő blokkolt lézerek listáját is elégedetten szemlélheted, tudván biztonságban vagy a legtöbb lézeres sebességmérővel szemben! Jelenleg is számtalan lézert képes blokkolni pl. az AL Priority rendszer, nem csak a hazai utakon használatos CAM-S1 és Fáma 3 traffipaxokat, a bővülés folyamatos! 
 

 

Na de honnan tudhatod, hogy lézerblokkolódat frissíteni kell?

 

Ha megvásároltad az AntiLaser Priority-t (ALP), regisztráld készüléked vagy iratkozz fel hírlevelünkre! A legnagyobb előnye annak ha ezt megteszed, hogy azonnal értesítést kapsz minden lézerblokkoló frissítésről, nyomban annak kiadása után!  

Itt tudod elvégezni a regisztrációt a gyártó oldalán: https://www.alpriority.com/contact/#registration  

Ha nincs kéznél a sorozatszámod, vagy jobban szereted a magyar nyelvű híreket olvasni, iratkozz fel hírlevelünkre itt (monitoron nézve balra, telefonon a lap alján!), és mi is figyelmeztetni fogunk az érkező frissítésekre, magyar nyelven, tanácsokkal ellátva!


A lézerblokkoló frissítéshez szükséged lesz a központi egységed sorozatszámára (ez az a doboz, amibe minden más periféria csatlakozik, mint például a fejek, GPS-antenna, BlueTooth modul, tápfeszültség stb.), amit a központi egység alján található matricáról olvashatsz le, vagy az eredeti papírdobozról, amiben vásárláskor kaptad, de megtalálható a jótállási jegyen is. (Szintén írd fel az egyes érzékelők sorozatszámát is, arra is szükséged lehet a jövőben, vagy a készüléked regisztrálásakor. Ezeket a fejeken vagy szintén a gyári csomagoláson találod.) A legegyszerűbb a központi egység szériaszámát leírod egy biztos helyre, a későbbiekben kelleni fog a frissítésekhez, mert minden egyes központi egység egyedi frissítést kap, a letöltött fájl csak az adott sorszámú CPU-ra települ fel automatikusan!  (A fejek sorozatszámára a frissítéshez már nincs szükség.)

 
 

A lézerblokkoló frissítés menete

 

Itt, magyar nyelvű weblapon frissítheted a legújabb firmware-re blokkolódat: https://alpupdate.com/hu/Firmware

 


Nézzük meg részletesen, mit találunk a lézerblokkoló frissítés oldalon:

 
AL Priority lézerblokkoló frissítő oldal


Ha beírtad a CPU sorozatszámát, kattints az Ok gombra. Ekkor  még egy matematikai feladványt is meg kell oldanod a letöltéshez. (Ez a rosszindulatú robot-programok miatt szükséges.)
Valahogy így:

 
 
ALP frissítő fáj mentése
 

A "Kész, letöltöm" gombra történő kattintáskor a frissítő fájl letöltődik számítógépedre. Erre lesz szükséged a központi egység frissítéséhez. 


 


A vezérlőegységet is frissítened kell

 
 
Figyelem! A lézerblokkoló frissítés mellett a vezérlőegységet is frissítened kell! (A vezérlőegység gombokat tartalmazó pici modul, amivel pl. ki és be is kapcsolhatod ALP készüléked.) Ezt egyszerre is megteheted a központi egység frissítésével: egy pendrájvra teheted mindkét fájlt és egyszerre telepítheted őket a központi egységre. A telepítés automatikusan megtörténik mikor az USB kulcsot a központi egységedhez csatlakoztatod, amennyiben újabb frissítés van a pendrájvon, mint a készüléken. (Régebbit vagy azonos verziószámú firmware-t nem telepíti fel a központi egység.)

A vezérlőegység frissítésénél a letöltéshez nincs 
szükség sorozatszámra. Csak kattints a nagy "DOWNLOAD" feliratra! Ha "HiFi" vezérlőegységed van, tehát beszédhanggal is jelez a rendszered, értelemszerűen a HiFi vezérlőegység alatt található "DOWNLOAD" feliratra kell kattintanod a frissítő fájl letöltéséhez. Képekben:


ALP vezérlőegység frissítése
 
 

Ha sikerült egy megfelelő (FAT32 vagy FAT16 formátumra formázott, lehetőleg 8GB-os, vagy kisebb méretű, márkás, jó minőségű) USB meghajtóra mentened a frissítő fájlokat, csatlakoztasd azt az ALP központhoz. A frissítés folyamata akár több percig is eltarthat, miközben a vezérlőegység visszajelző ledje változó színben villog, világít. A lézerblokkoló frissítés végén a rendszer automatikusan újraindul. A fájlok nevét ne változtasd meg, különben az ALP nem telepíti azokat!
 

 

Ha kiegészíted rendszered egy ALP Bluetooth modullal, elfelejtheted a sorozatszámok beírását és pendrájv használata nélkül, online, egy gombnyomással a telefonodon frissítheted a rendszered, ami mindig értesít, ha új verzió érhető el! A BT modult itt vásárolhatod meg

Tartalomhoz tartozó címkék: lézerblokkoló

Keresés