Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

D3S Xenon izzó - HID

Ár:
8.500 Ft (6.693 Ft + ÁFA)

D3S XENON IZZÓ - a D3S izzóval ellátott járművek fényszórójába! A meghibásodott xenon izzóval csereszabatos, minden D3S rendszerrel kompatibilis OEM alkatrész 6000K (jégfehér) színhőmérsékletben.

Gyártó: Egyéb
Cikkszám: d3s-PK32d-5
Elérhetőség: Előrendelhető
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Szállítási díj: 1.000 Ft

Leírás és Paraméterek

D3S XENON IZZÓ - gyárilag D3S foglalatú (PK32d-5) szerelt xenon fényszóróval ellátott járművekhez!

A kiégett  izzó helyére beszerelhető, kompatibilis OEM alkatrész. Cseréje párban javasolt, kettesével rendelhető.


Ez a D3S izzó 6000K szín-hőmérsékletű, fehér fényű, nagy fényerejű változat. (K - Kelvin,  minél magasabb a szám, a xenonizzó fénye annál kékesebb, minél alacsonyabb, annál sárgásabb. A legnagyobb fényerejű a 4300K, az 5500K, valamint a 6000K értékű izzó.)  

Gyárilag xenonnal szerelt autókba való D3S xenon izzó, ami PK32d-5 foglalattal ellátott autók fény előállító egysége. 35W teljesítményű, 42Volt működési feszültséggel.

A foglalat típusa meghatározza a főbb műszaki paramétereket, ezért a xenonizzók egymással csereszabatosak, ha azonos a foglalatuk. A D3S izzók alkalmasak xenon, illetve Bi-Xenon lámpákban való használatra is, jobb és bal oldalon egyaránt. A legtöbb autóban gyárilag 4300-6000K közötti színhőmérsékletű izzó van (pl. Philips D3S izzó, xenon), ami a használat során kékül és csökken a fényereje, rosszabbul lát vele a vezető. Ha az egyik égőd már elveszíti fényerejét, érdemes egyszerre cserélni a másikkal is, hiszen az is hamarosan a sorsára jut. Ezért kínáljuk kétdarabos rendelésként a terméket.

Az izzó hátán lévő fém dobozka a gyújtó elektronika, mely a bekapcsolásért felel. A gyári trafó külön egység. A D3S xenon izzó higanymentes, ellenben a D1S izzóval, mely még nem ennyire környezetbarát. Nem cserélhető fel a két típus, mert eltérő a működési feszültségük, az izzó tönkremegy, ha felcseréled. A legbiztosabb megoldás, ha megnézed a  gyári izzó feliratát, és azzal azonos jelzésűt rendelsz, vagy megkeresed az izzókeresőben a pontos típust.
 

Hogyan cseréljük ki házilag a xenont?

Természetesen nem a xenont cseréljük ki, hisz az egy nemes gáz, ami a kisülési cső belsejében van, a nemesgáz töltet egyik összetevője. A xenonizzó cseréje egyszerű, amennyiben hozzáférünk a gépkocsi lámpatestének hátuljához, a fedélhez, ami a D3S xenonizzót takarja.  A D3S jellegzetessége, hogy az elektronika el van különítve a gyújtó elektronikától, a gyújtó egybe van építve az izzóval, míg a transzformátor távolabb található. A gyújtót láthatjuk szögletes, fém színű kockaként az izzó hátulján, rajta egy többpólusú csatlakozóval.   


A D3S izzó kiszedése

Vegyük le a lámpatest hátsó burkolatát. Ekkor látnunk kell az izzót, a tápkábellel együtt. Az izzó általában bajonettzáras, ami azt jelenti, hogy óra járásával ellentétes irányban 90 fokban elforgatva kivehető a foglalatból. Vigyázzunk, ne feszítsük a csatlakozó kábelt. Ha sikerült kivennünk a D3S izzót a foglalatból, óvatosan távolítsuk el, húzzuk le az elektromos csatlakozót.


Az új xenonizzó beszerelése

Az új D3S izzóra először csatlakoztassuk a tápfeszültség kábelt, majd helyezzük vissza a lámpa foglalatba és forgassuk el óra járásával megegyező irányba, míg fixen nem rögzül. Mielőtt visszatesszük a lámpa fedelet, győződjünk meg róla, hogy működik a világítás. Ha nem világít az izzó, ellenőrizzük az autó fényszóró biztosítékot. (Figyelem! A két oldal külön biztosítékot tartalmaz, ha az egyik oldalon ég a lámpa, az nem jelenti azt, hogy a másik oldalon is jó a biztosíték!) A kábel csatlakoztatásánál ügyeljünk rá, hogy ne görbüljön el a csatlakozó tüske (pin) az izzó elektronikájában.

 
A D3S tesztelése

A xenonizzó teszteléséhez a legegyszerűbb módszer az, ha az izzókat felcseréljük. Ha a hiba átvándorol a másik oldalra, az izzó hibás! Ha nem, akkor a tápellátásban, elektronikában vagy csatlakozókban, tápkábelekben keressük a hibát!

 

Figyelem! Tájékoztató

A xenon izzót ne fogjuk meg kézzel, ne érjünk az üveghez, mert a bőrünkön található zsírréteg rátapad és lerövidíti az élettartamát. Ha mégis megfogtuk, tiszta alkohollal tisztítsuk meg az izzót. Javasoljuk a kesztyű használatát. 12V 35W elektronikával és 24V elektronikával is használható. Az izzó magas feszültséggel üzemel. LED helyzetjelző is használható mellette. A termék a kosár segítségével rendelhető meg.


Az égőket 6 hónap hivatalos forgalmazói jótállással szállítjuk, GLS Futárszolgálattal.

 

Ha nem tudod biztosan, hogy milyen foglalatú izzóra van szükséged, itt megnézheted: Osram izzókereső


További információ:
​H&H Deal Hungary Kft.
E-mail: info@detektorbolt.hu
Tel.:+3612200462

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írd meg a véleményed!
| 5 / 5 csillag!
2020. 10. 16.
jó!

Keresés