Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

GPS a radardetektorokban. Miért jó?

2016. 04. 20. 11:51:46
gps_radardetektor.jpg
 
 
Hogy kerül a GPS a radardetektorba?

 
Hétköznapi értelemben a GPS megnevezést általában a navigációs készülékekkel kapcsolatban emlegetjük. Felmerül a kérdés, hogy akkor mit keres a radardetektorban a GPS, ha az nem navigációs eszköz? 
 

Egy átlagos radardetektor rendelkezik egy radarérzékelő antennával és egy lézer érzékelővel. Radarantennája segítségével a rádióhullámokkal működő sebességmérőket érzékelheti - mint amilyen a VÉDA vagy KKEP kapukon elhelyezett sebességmérő ’K’ sávú radarja -, lézer érzékelőjével pedig a CAM-S1 típusú mobil, lézeres sebességmérőket jelezheti tulajdonosának az arra alkalmas típus.


gps_detektorok.jpg

A GPS-technológiás detektorok a műholdak segítségével határozzák
a traffipaxok helyét

 

 

A telepített traffipaxok előrejelzésének hatásfokát, az érzékelési távolságot növeli meg radikálisan a GPS rendszer, és az ennek alapját képező frissíthető traffipax adatbázis alkalmazása!  Egy GPS technológiát nélkülöző radar- és lézerérzékelőn keresztül érkező riasztás távolsága erősen függ az alkalmazott traffipax típusától, elhelyezésétől, beállításától és számos külső tényezőtől, mint például az előttünk haladó jármű forgalomtól, hiszen pl. ha egy kamion halad előttünk, az árnyékolhatja az érzékelhető jeleket, nehezítve ezzel az sebességmérő időben történő észlelését. A GPS rendszerrel támogatott detektor, mint például a Whistler GT-468GXi, ilyen esetekben is időben figyelmezteti a sofőrt, hogy sebesség ellenőrző ponthoz közelít! Nagyszerű tulajdonsága, hogy piros lámpán áthaladást, vagy egyéb szabálytalanságot figyelő kamerákat is képes jelezni, melyek nem bocsájtanak ki sem radar, sem lézer jeleket, így más módszerrel nem jelezhetőek előre.

 
 
Az új VÉDA vagy KKEP TrafficSpot fix traffipax 1000méteres előjelzése:


Miért jobb ez, mint egy okostelefonos alkalmazás használata a radardetektor mellett?

Amellett, hogy így csak egy készüléket kell üzemeltetni a feladatra, a GPS támogatású radardetektor nem igényel internet kapcsolatot és adatbázisából csak olyan pontoknál jelez a GPS egység, ahol valóban sebességmérés történik, tehát nem terheli a sofőrt pl. az autópálya matrica leolvasó kamerák felesleges jelzésével, mivel ott nem történik joghatással – büntetéssel - járó sebességmérés. Európai adatbázisuk segítségével külföldi utazáskor is biztonságot nyújtanak!

 

whistler_438g_szelvedos.jpg

Whistler 438G radardetektor "munkában"  a szélvédőn

Piroslámpa figyelő funkció

Piroslámpa ellelnőrző kamerák feladata, hogy a piros lámpán áthajtást ellenőrizzék és dokumentálják. Európában és Amerikában is ismert technika. Ja bővebben érdekel a piroslámpa figyelő kamerák elterjedése, előfordulása, ajánljuk az angol nyelvű redlight camera szócikket.

A detektorbolt.hu által forgalmazott készülékek ingyenesen frissíthetőek, így amennyiben új VÉDA kapuk, fix traffipaxok vagy piroslámpa figyelő kamerák kerülnek kiépítésre, azok GPS alapú jelzése egy frissítéssel könnyedén és gyakorlatilag azonnal megoldható! Ilyen kamerák működnek pl. a Szerencs utca M3 autópálya kereszteződésben. 
 

Lézerblokkolóinkat itt találod >>>

Radar detektor szortimentünket itt találod >>>

Amennyiben kérdésed lenne bármely termékekkel, vagy az új TrafficSpot traffipax rendszerrel, piroslámpa kamerákkal kapcsolatban keress minket bátran online, telefonos, vagy bolti elérhetőségeinken, segítünk!

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni újdonságainkról, akcióinkról iratkozz fel hírlevelünkre! Köszönjük a figyelmedet!    

Keresés