Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Autós kamera beszerelés és a garancia?

Autós kamera beszerelés és a garancia?

Menetrögzítő új és garanciális autóba

Autós kamera bekötése és a gyári garancia


Új autóba dukál a menetrögzítő kamera, hiszen az utak tele vannak őrült módon vezetőkkel, felelőtlen sofőrökkel, akik bármikor milliós kárt okozhatnak féltett járművünkben.


Erre tökéletes megoldás a szivargyújtóba, vagy USB aljzatba dugott kamera, de a parkoló módhoz be kell kötni azt a gépkocsi elektromos rendszerébe a menetrögzítőt, nem elegendő a szivargyújtóba vagy USB porba csatlakoztatni, kameránkat, kamera rendszerünket. 


A parkoló mód pedig nagyon hasznos funkció, hiszen távollétünkben a parkolóban is érheti kár drága autónkat. Parkolási sérülés, ajtórányitás, bevásárlókocsi ütközés, sérülés, bármi előfordulhat. Az esélyünket a kártérítésre, a felelős megtalálására az autós kamera testesíti meg.

Ha új autódba szeretnél parkoló móddal is felvértezett autós kamerát szereltetni, felmerülhet a garancia kérdése.

Ennek elkerülésére a legkézenfekvőbb mód, ha a szalon maga szereli be kamerádat új gépkocsidba. Ehhez részletes leírást és szükség esetén telefonos tanácsadást is tudunk adni, ha esetleg nem szereltek még olyan kamerát, amilyet kiválasztottál, és a fizikai beszerelés után a beállításban is segítünk.


Ha nem vállalkoznának a direkt bekötésre, akkor választhatod az autós kamera akkumulátort, mely direkt bekötés nélkül is biztosítja neked a parkoló módot, csupán a szivargyújtóra csatlakozva, így a legszigorúbb autókereskedők sem szólhatnak egy szót sem, hiszen a gépkocsi rendszerére csak a szabványos csatlakozón keresztül csatlakozik a kamera, nincs direkt bekötés a biztosítéktáblán. 


Mindkét bekötési módhoz segítséget nyújt saját partnerszerviz hálózatunk is, így ha szeretnéd, segítünk a kamera installálásában, legyen a gépkocsid új vagy sem.


Az autós kamera akku menet közben töltődik, majd parkoláskor működésbe lép és ellátja árammal a kamerát, anélkül, hogy a gépkocsi saját akkumulátorát használná a kamera tápellátására.

Csak a szivargyújtón keresztül csatlakozik, így akár bérautóba, céges autóba is betehető, szerelés nélkül. Persze ha a vezetékeket szeretnénk láthatatlanul elvezetni, egy kis türelemre lesz szükség - de a garanciát nem fogja érinteni a művelet, a biztonságot viszont nagymértékben fokozza!


Partnerszervizeinkben garanciális autóba is garanciavesztés veszélye nélkül szerelik be a kiválasztott menetrögzítőt! Minden kameránk megbízható akkumulátor védelemmel ellátott parkoló mód esetében, így a gépkocsi akkumulátora sincs veszélyben, hosszú távú, több napos parkolás esetén is biztonságos a kamera használata.


A beszerelés akár házilag is megoldható, ha valaki tudja használni a próbalámpát vagy a multimétert és van kéznél biztosíték csapoló is.


A bekötéshez gyújtáskapcsolt 12V, fix azaz állandó 12V és test szükséges, ezek megkereséséhez szükséges a megfelelő mérőműszer.


A beszerelést szakszerűen kell végezni, minden esetben biztosítékkal védett módon. Erre alkalmas a biztosíték elosztó is.


Az autós kamera elektromos autóba szerelése is minden további nélkül megoldható, de némi típus ismeretet igényel, mivel nem minden autóban érhető el 12V a parkolás során, mely esetekben az autós kamera akkumulátor a megoldás.

 

Teljes menetrögzítő kínálatunkat ide kattintva láthatod.

Tartalomhoz tartozó címkék: fedélzeti kamera

Keresés