Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Melyik a legjobb parkoló üzemmód?

Melyik a legjobb parkoló üzemmód?

Mire jó a Timelapse?

Mi az az autós kamera Timelapse mód?

A legtöbb felső kategóriás autós kamera többféle parkoló üzemmóddal rendelkezik. A parkoló mód az az üzemmód, ami parkolás alatt lép működésbe.

Ez a felvételi üzemmód eltér a normál menetfelvételtől, mert sokkal helytakarékosabbnak kell lennie, mivel a gépkocsik jellemzően több időt töltenek parkolva pl. estétől reggelig, munkahelyre beérve a munkaidő végéig, mint az úton, menet közben.

Ha a menetfelvételhez hasonlóan 30 vagy 60 képkocka készülne másodpercenként, folyamatosan, az igen nagy adatmennyiséget generálna és hamar megtöltené a legnagyobb memóriakártyát is, majd a kameránk a  loop felvétel  - hurokfelvétel - miatt elkezdené felülírni a legrégebbi videókat.

A Time lapse üzemmód egy kiváló megoldás erre a problémára. Minden esemény teljes felbontásban, éles képen kerül rögzítésre úgy, mint a menet üzemmódban. A különbség, hogy az fedélzeti kamera a parkolás során nem harminc vagy hatvan képet készít másodpercenként, hanem kamerától és beállítástól függően csak néhányat, pl. 1-2-3 képkockát.
 


Pl. a Thinkware, Blackvue kameráknál egy egyperces parkolás videó (parking mode) 30 percet fed le, egy perc alatt 30 perc eseményeit tudjuk visszanézni. Ezzel könnyedén tudjuk egy hosszabb időszak eseményeit is átnézni ha keresünk valamit, mint ha teljes sebességű videót kéne valós időben végignéznünk. Pl. egy 8 órás parkolást 16 perc alatt az elejétől a végéig meg tudunk nézni. 

Persze csak akkor kell végignéznünk a videót, ha a kocsinkat nem érte erőhatás, mert ha pl. meglökték, nekiütközött valaki, a kamera teljes sebességre vált és esemény videóként, külön jelölve is elmenti az esetet, így azonnal megtalálhatjuk a videók között az esetleges károkozást.

A BlackVue kamerák esetében a Time Lapse Parking Mode lehetővé teszi, hogy a készülékünk folyamatosan rögzítsen 1 FPS-sel (egy képkocka másodpercenként). A videók lejátszása 30 FPS sebességgel történik.

Minden 1 perces Time lapse Parking Mode videó 30 perces valós idejű időszakot fed le (a Time lapse Parking Mode fájlok „P” jelzéssel vannak ellátva a fájl listában).

Ez az üzemmód több mint 108 órás időtartam lefedését teszi lehetővé egy 64 GB-os microSD-kártyán egy kétcsatornás (pl. első-hátsó) modell esetében a legmagasabb (extrém) minőségi beállítás mellett. A kamera emellett ha ütközéseket észlel, pufferelt eseményvideót hoz létre, ami teljes sebességű és az előzményeket is tartalmazza.

 

Menetrögzítőinket ide kattintva nézheted meg. Ha nem tudsz válsztani írj nekünk vagy hívj minket és segítünk a választásban!

Tartalomhoz tartozó címkék: fedélzeti kamera

Keresés