Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vállalkozás, takarító cég ózongenerátorral?

Vállalkozás, takarító cég ózongenerátorral?

Vállalkozás ózongenerátorral? Takarító céged felvérteznéd ózongenerátorral, esetleg belekezdenél az ózonos fertőtlenítés szolgáltatásba? Gyakori kérdések és válaszaink a témában.

Vállalkozás ózongenerátorral? 

 

Ózongenerátor engedély? Milyen végzettség szükséges ózonos tisztításhoz? Na és persze a kérdés, milyen ózongenerátor lenne a legjobb választás?


Gyakran kérdezik tőlünk, mi szükséges ahhoz hogy vállalkozzak az ózongenerátorral, milyen engedély kell hogy egy takarító cég, egyéni vállalkozó vagy vállalkozás szolgáltatásait kiegészítsük ezzel? 


A takarítás során felhasznált vegyszerek, tisztítószerek, vegyi anyagok használatához szükséges az úgynevezett biztonsági adatlap, mely tartalmazza például azt is, hogy mi a teendő, ha egy tisztítószer szembe, szájba kerül. A fizikai, kémiai hatásokról tartalmaz tudnivalókat, valamint a biztonságos felhasználás körülményeit írja le, és a teendőket bármilyen incidens esetén az adott anyagra vonatkozóan.


Ez megegyezik azzal a követelménnyel, ami egy flakon felmosáshoz használt háztartási hypo, vagy vízkőoldó esetleg kárpittisztító vegyszer esetében is érvényes. 

Mivel a készülék felnőttek számára szabadon használható a használati utasítást betartva, így a vállalkozáshoz az ózon gáz biztonsági adatlap szükséges, mely letölthető minden készülék saját oldaláról. Ezen biztonsági adatlap olyan dokumentum, mint amivel bármely tisztítószer, takarítószer használata esetén a vállalkozásnak fel kell szerelkeznie, rendelkeznie kell.

 

Az ózongenerátorok továbbá megfelelőségi nyilatkozattal is rendelkeznek, melyet kérés esetén elküldünk. Ezen certifikátok a technikai megfelelőségre vonatkoznak, és a gyártó által kerülnek kiállításra és azt tanúsítják, hogy megfelel az adott készülék a villamossági életvédelmi és elektromágneses zavarszűrési előírásoknak. Ez az úgynevezett CE tanúsítvány.

 

Melyik készüléket válasszam a vállalkozáshoz vagy intézményi felhasználáshoz? 


Számos vállalkozói, iskolai, önkormányzati és multinacionális cég vásárlása és az igényeknek legmegfelelőbb készülék kiválasztása után az univerzális INDUSTRIAL 10G/H ózongenerátor bizonyult a legjobb választásnak, igényektől függően egy vagy több darabos felállásban, konfigurációban.


Vállalkozás ózongenerátorral
Egy jól felszerelkezett vállalkozó autójának csomagtartója
O-Zone INDUSTRIAL ózongenerátorokkal


Egy nagy vagy több kisebb gépet válasszak?


A kis készülék átlagos háztartási felhasználásban tökéletesen elegendő, hiszen javasolt a helyiségeket külön fertőtleníteni, így az O-Zone MMDI HAUS ózongenerátor a 60 négyzetmétert meghaladó kapacitásával az esetek 90%-ban elegendő, mert ritka az ennél nagyobb szoba. 


Ha ennél nagyobb célra keresünk ózongenerátort, válasszuk a nagy teljesítményű O-Zone INDUSTRIAL terméket, mely már 160 kezelését is lehetővé teszi, tartós tervezés mellett, dupla ózonlappal, dupla tápegységgel a megbízható működésért melyet az extra méretű belső ventilátor is támogat, ami ritka luxusként került bele a tervezés során, hiszen sok névtelen készülék filléres mini ventilátorokat tartalmaz.

Kettő ózongenerátor egyszerre történő használatával 320nm is könnyedén fertőtleníthető, szagtalanítható, ami már jelentős méretű terület, 3 készülék pedig közel 500nm egybefüggő területet is lefed. A készülékek együttes használatának további előnye, hogy lépésről lépésre is fejleszthetjük vállalkozásunk, egy készülékkel kipróbálva működését, majd további készülékekkel növelve a kapacitást. 


A két készülék előnye például az egy nagyobb teljesítményűvel szemben, hogy akár két különálló helyiséget vagy két szintet is tudunk egyszerre ózonos kezelés alá vonni egy időben, ami mind a kezelést végző szempontjából, mind a fertőtlenítést igénylő nézőpontjából nagyon fontos, hiszen egy füst alatt elvégezhető pl. egy emeletes családi ház fertőtlenítése, vagy két különálló nagyobb iroda, vagy konyha és raktár, kamra, tároló ózonozása, így rengeteg idő megtakarítható. 

 

Mit jelent a "HOLD" funkció?


Az említett készülék "HOLD" funkcióval is rendelkezik, ezt bekapcsolva a tápellátás által egyszerre vezérelhetjük a berendezéseket, hiszen ilyenkor az időzítőt kiiktatva a tápfeszültségtől függ, hogy üzemel-e a készülék. Például egy kapcsolós hosszabbítót alkalmazva egyszerre kapcsolhatjuk be és ki is a készülékeket, a helyiségeken kívülről.


A készülékhez a kedvező árú ózonlap utánp
ótlás megoldott. 

 

Ipari ventilátor

Ipari ventilátor, ami 322m3/h légszállításra képes, ami hatalmas teljesítmény. Ez a meggyőző méretű beépített ventilátornak köszönhető, melynek dimenziója szinte megegyezik az O-Zone INDUSTRIAL készülék teljes átmérőjével, kitölti a rendelkezésre álló teret keresztben és széltében is. A gyártó nem spórolt a mérettel sem, a hosszú élettartam és a megfelelő légszállítás érdekében. 

 

Ózonlapok tartóssága

Fontos, hogy a hosszú élettartamú alu-kerámia ózonlapok távolsága az Industrial készülékben 7cm, mely sokkal jobb hűtést tesz lehetővé, mint az elterjedt rövid élettartamú készülékek, amelyeknél 2cm a rés az ózon lapok között és akár az első használat után eldobhatóak, mert a túlmelegedés tönkreteszi az ózonlapot. 

Az élettartama minimálisan 1000 üzemóra, mely minimum egy év használatot enged meg mindennapi két órás használat mellett is, de átlagos körülmények között, tehát nem extrém párás és poros környezetben ez az érték 3000-6000 üzemóra is lehet!  Az ózonlap elhasználódását az jelzi, ha nem érezhető a kezelés után a jellegzetes ózonos uszoda illat.
 

Az ózongenerátor - biocid célra - a biocid termékek engedélyezésének és forgalomba hozatalának egyes szabályairól szóló 316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet 24/A. § értelmében az országos tisztifőorvos által kiadott engedély alapján hozható forgalomba és használható fel. A gyártó és forgalmazó semmilyen módon nem utal arra, és elzárkózik attól, hogy az általa forgalmazott ózongenerátor készülékek a fenti követelménynek megfelelnek és nem ajánlja a készülékek biocid célra való használatát. A gyártó és forgalmazó ózongenerátort biocid célra nem hoz forgalomba, nem értékesít, kizárólag szagtalanítási célból kínálja termékeit, illetve semmilyen felelősségen nem vállal az ózon gáz és ózongenerátor készülék használatából vagy a szakszerűtlen, nem jogszabály szerinti alkalmazásból adódó bármilyen jellegű büntetésért, kárért vagy hátrányért. 

Előfordulhat, hogy a weboldalon található cikkek a megjelenésük időpontja miatt, a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerűek vagy tévesek. A cikkek csak általánosan fejtik ki az ózon gáz hatását és ózongenerátor használatát, amely a megfelelő engedéllyel rendelkező készülékek esetében lehet helytálló. A cikkek tartalmáért cégünk felelősséget nem vállal. Mindig tájékozódjon az aktuális jogi szabályokról!
Írásunkban ezekről a termékekről volt szó:

Keresés