Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lézerblokkoló szett használata 1x1

2019. 12. 05. 10:48:02

Lézerblokkoló szett használata

 

Így használd a lézerblokkoló szettet!

 

Avagy így használd lézerblokkolód, ha nem akarsz gyorshajtásról csekket, fényképet kapni! 
AL Priority lézerblokkoló szett beszerelés után ha megtörtént a számodra kényelmes és megfelelő beállítás, tekintsük át, hogyan használhatod, illetve „illik” használnod lézerblokkolódat, hogy véletlenül se keveredj kalamajkába! Az eszköz leggyakrabban csendben meghúzódik a háttérben, készen állva, hogy amint szükséges elvégezze feladatát.

 

PDC - PARKOLÓRADAR FUNKCIÓ
 

A parkolóradar funkciót érdemes aktívan hagyni, nem csak a nevéből adódó feladat, tehát a parkolás segítésének ellátása miatt, hanem mert a lézerblokkoló szett megfelelő működésének ellenőrzésére is kiválóan alkalmas, ugyanis ugyanazt az optikai jelvevő illetve jeladó részt használja a parkolóradar funkciónál is, mint a blokkoláskor! 

Pro tipp:
ha valamiért úgy érzed, hogy túl rég „hallottad működni” a Priority-t, egy világos papírlapot a fej elé tartva ellenőrizheted a megfelelő funkcionalitást. Ha működik a parkolóradar funkció, működik a szenzor!Vegyük át az AL Priority lézerblokkoló szett működését az alábbiakban, mert fontos tudnod, hogyan használd őt úgy, hogy csekk se érkezzen, de a kéretlen figyelmet se vond magadra!

 

KÉSZENLÉT – LED SZÍNEK
 

Amint a blokkoló szetted készen áll a feladat elvégzésére, a kontroll szetten a LED kéken villog (egyéni beállítástól függ, világíthat folyamatosan is, illetve létezik sötét LED üzemmód is, amikor csak riasztáskor kapunk vizuális visszajelzést).

Ha a LED zölden villog, akkor vagy a bekapcsolás és a blokkolás utáni egyperces „betöltési” procedúra zajlik vagy csak parkolószenzorként funkcionál készülék
ed. 


Ha sárgán villog, akkor mint passzív védelem, lézerérzékelő szerepben számíthatsz az AL Priority-ra!
Ezek tehát a készülék üzemmódját jelző színek. Nézzük meg a riasztáskor mit jelentenek a különböző LED jelzések!


MIT TÉGY SEBESSÉGMÉRÉS KÖZBEN – WIN-WIN SZITUÁCIÓ 


Amikor sebességméréssel találkozol, tehát a készülék bejövő lézerjelet érzékel - és megkezdi azonnal működését -, a visszajelző led színe a mérés iránya alapján változik.

Lézerblokkoló szett led jelzései


Szemből történő sebességmérés esetén folyamatosan világító piros visszajelzést kapunk a hangriasztás mellett:
- Ha járművünk hátsó fertályára érkezik a lézernyaláb, sárga színű fény adja ezt tudomásunkra. Utóbbi feltétele hogy hátul is legyen szenzor az autón.
Az úgynevezett "Pro" módban - amit a Beállításokban kapcsolhatsz be ha szükséged volna rá - csak akkor villan fel a led, ha épp közvetlen éri a lézer valamelyik szenzort. Ha a Pro mód nincs bekapcsolva, a készülék végig, szünet nélkül világít a védelem ideje alatt.


MIT TEGYEK, HA RIASZT A LÉZERBLOKKOLÓM?

Ha mérésbe futsz bele és a szetted már teszi a dolgát, a Te dolgod az, hogy a megengedett sebességre lassíts, majd ha ez megtörtént,
bármelyik gombot röviden megnyomva a kezelőn kikapcsold az aktív védelmet, hogy a sebességmérés sikeres legyen!

Ha az alap konfigurációdban beállítottál blokkolási időtartamot (1-9 másodperc lehet), akkor az is működő megoldás, de ha például nem mentél gyorsan, felesleges az a pár másodperces blokkolás is, nyugodtan kapcsold ki a blokkolást az előbb említett módon.

A rendőr a megfelelő sebességmérést el tudja végezni mindenki örömére, a gyorshajtási bírság sem kerül kiszabásra és "feltűnő" sem leszel.

Az teljesen normális, hogy egy autó sebessége pár másodpercig késik a mérőeszközön, nagyon sok dolog befolyásolhatja a mérés sikerességét (pl. napfény, eső, köd, levegő páratartalma, autó színe, kialakítása, koszos szélvédő, ujjlenyomat a lézeres traffipax sebességmérő lencséjén stb.).

Fokozottan igaz ez a mozgó mérésre, ahol Fáma 3 lézer a kocsi szélvédőjén keresztül mér, ami alapvetően infravörös szűrőt tartalmaz a napfény melegítő hatásának enyhítésére, így befolyásolhatja a lézer hatásfokát mert az szintén infravörös tartományban dolgozik. 

Blokkolás befejezése után a készülék 60 másodpercig újrakalibrálja magát. Ezalatt a sebességed folyamatosan mérhető, a visszajelző LED pedig zölden villog, majd újra élesedik (villogó, kék fényjelzés).

 


OKOS ESZKÖZÖK, ALPCONNECT iOS és ANDROID

 

BlueTooth modul használata esetén még könnyebb a dolgod, az alkalmazást futtató okos eszközöd képernyőjére koppintva le tudod állítani a blokkolást (miután korrigáltad a sebességed). Ha a háttérben fut az alkalmazás, Androidos rendszerek esetén felugrik a képernyőre az ALPConnect program és csak koppintanod kell, iOS rendszer esetén két lépésben (két koppintással) tudod ugyanezt megoldani, elsőre egy értesítést kapsz, amivel a programot tudod képernyőre tenni, utána a kijelzőn már bárhova koppintva leállítható a blokkolás. 

 

AL Priority PROFILOK HASZNÁLATA
 

Ha szeretnél lézerblokkoló szett profilokat használni - tehát egy gombnyomással váltani több, akár teljesen különböző beállítás között -, válaszd ki az online beállítás oldalon a "működési profilok használata" előtti rubrikát, hogy legyen benne ✔️  jel.

Ekkor megjelenik a "Működési profil A", "Működési profil B" és "Működési profil C", melyeket szabadon konfigurálhatsz! Például lehet az egyik aktív, a másik csak jelző, a harmadik ismét aktív mondjuk rövidebb időzítő beállítással.

AL Priority lézerblokkoló szett működési profilok beállítása online felülete

 

Ha használod a profilokat, és megfelejtkeznél róla, melyik mit is csinál, egy kis segítség lehet, hogy a különböző színek mit jelentenek. A kék led blokkoló üzemmódot jelent, a sárga érzékelő üzemmódot, míg a zöld led parkolószenzor üzemmódot takar.

Ha elfelejtenéd, hogy állítottad be, könnyedén csinálhatsz egy új beállítást az ALPUpdate oldalon. (Vagy feltöltöd az oldalra a setup file-t amit előzőleg létrehoztál és a pendrive segítségével feltöltöttél a központi egységre és megnézed, mit mire állítottál.)

 

RENDSZERESEN ELLENŐRIZD A FEJEKET!


Ha esős, sáros, havas időben közlekedsz, a felvert latyak koszréteget képezhet az érzékelő fejeken, ami megakadályozza a működést vagy csökkenti a hatásfokot. Nyilvánvaló, hogy például hóban nem akarsz gyorsan menni, mégis, a legjobb döntés, ha ellenőrzöd és szükség esetén megtisztítod a fejet. Legalább tankolásonként, a benzinkúton egy benedvesített kendővel.

Néha-néha ellenőrizd a lézerblokkoló szett fejeinek helyzetét is, mert attól függően, hogyan lettek rögzítve, egy picit elmozdulhatnak. Azt is nézd meg mindig, hogy menetirányba nézzenek és vízszintben álljanak! Nem szükséges naponta megnézned, de fél évente egyszer célszerű.

Tartsd frissen a blokkolód programját! Hírlevelünkből értesülhetsz az aktuális frissítésekről és manuálisan feltöltheted a központi egységedre, vagy ha van AL Priority Bluetooth modulod, akkor online, egy gombnyomással is frissíthetsz, az autóban ülve is.

 

Lézerblokkoló szett felhozatalunkat itt találod >

Keresés