Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Traffipax blokkoló - 9 újdonság az AL Priority-nél!

2019. 11. 02. 14:04:09
Traffipax blokkoló - 9 újdonság az AL Priority-nél! A világ kedvenc traffipax blokkolója megújult: a Hw.2-t váltó új Hw.4 verziót még brutálisabb teljesítmény, sebességfüggő funkciók, GPS technológia jellemzik!

 

Traffipax blokkoló rendszer újdonság! Itt az új AL Priority!


A világ piacvezető lézerblokkolója 2019 őszére megváltozott mind a hardvert, mind a készülék szoftverét tekintve.
A Hw.4-es ('Hardware 4') verzió a Hw.2-es elődöt váltja a traffipaxvédelmi csúcskészülékek piacán. Cikkünkben az új trónkövetelőt vettük górcső alá, bemutatva az egyes új fejlesztéseket és funkciókat, azok gyakorlati hasznát, előnyeit, melyekkel jobbá vált a készülék a korábbi változathoz képest. A fejlesztésekből akad egy csokornyi, nézzük is meg őket!

 

 


Az ALP HW4 traffipax blokkoló új funkciói:


 

1. Új dizájn 

Traffipax blokkoló ALP HW4


Az autósok legbiztosabb pénztárcavédője és homlokránc kisimítója lehet egy traffipax blokkoló készülék. De nyugodtan nevezhetjük a jármű tulajdonosok befektetési hozam királyának is, hiszen akár már egy-két riasztással visszahozza az árát, ez után pedig már csak hasznot "termel" az újabb és újabb mentésekkel. De ezzel talán már tisztában lehetsz, ha e sorokat olvasod. Az AL Priority elit lézerrendszere most még jobb lett, így a pozitív hatások tovább fokozódhatnak a márka készülékeinek használatával. Az új dizájn külsőségekben elsősorban a központi egységet érinti: a CPU korábbi szürke burkolatát fekete színű ház váltja. Külcsín alapján tehát erről már egyértelműen felismerhető hogy az új, HW4 verzióval van dolgod!
A másik ilyen újdonság, hogy a készülékhez mostantól kapunk egy GPS antennát is - erről is lesz szó mindjárt, haladjunk sorjában!


 

Videón így fest az új AL Priority traffipax blokkoló kicsomagolása - egy kétfejes (első/hátsó védelem) rendszert bontottunk ki:

 
 

 
 
 
 

2. Bővített memória, nagyobb kapacitás
 
AL Priority Hw.4 memória bővítés

Ahhoz hogy az új funkciókat ellássa a készülék, szükség volt nagyobb memória kapacitásra, ez adja magát, egyértelmű. A memória mennyiség emelése mellett az adatok elérésének sebességét is növelték a készülékben, így a rendszer gyorsabbá is vált. Ez egyenes út volt a következő előnyhöz.

 
 


3. Még nagyobb, még jobb teljesítmény a védelmedért 
 
Audi traffipax blokkolo

A memória növelés elengedhetetlen volt az új verzióban, de az új funkciók kezelése nagyobb működési sebességet kíván, így ezen a téren is megtörtént a fejlesztés. Az új funkciók csomagba emelésével nem sérülhetett a sebességmérőkkel szembeni védelmi érték kimagasló szintje, így a készüléket szupergyorssá tették. Te pedig biztonságosan autózhatsz vele, élvezve immáron akár GPS adta funkciókat is.

 
 


4. Egyedülálló mesterséges hold funkciók az új GPS-antennával
 
AL Priority GPS antenna

A Hw.4-es verzió megvásárlásakor már egy szuper műholdas antennát is kapunk készülékünkhöz, mely az amerikai GPS helymeghatározó rendszeren kívül ismeri az európai Galileo, az orosz-indiai GLONASS, valamint a japán szabványú QZSS szisztémákat is. A GPS antenna nélkül nem is lehet használatba venni az új AL Priority-t. Ez a kis kötelesség azonban meghálálja önmagát - máris élvezhetjük a műholdas előnyöket! A technológia lényege, hogy az ALP traffipax blokkoló a szatellitekhez kapcsolódva tisztában van járművünk sebességével, mely tény új lehetőségeket nyit a funkcionalitás terén: 


- Sebességfüggő blokkolás: 
Beállíthatjuk, hogy mely sebességérték felett haladva váljon élessé készülékünk lézerblokkoló funkciója. A gyári beállítás jelenleg 30km/h. Ez annyit jelent, hogy harminc alatt gurulva nem bolygatjuk a sebességmérőket, még akkor sem, ha járművünket célba vette egy Cam-S1 vagy Fáma 3 némi zsákmány reményében. Állíthatod 50-55km/h-ra is ezt a változót ha pl. tudod hogy városi környezetben nincs szükséged aktív védelemre. Rajtad áll, szabadon variálhatod! Ahogyan azt is, mit csináljon a készülék a kalibrált sebesség alatt haladva! Nézzük!

- Sebességhatár alatti aktivitás: 
Megválaszthatod, milyen üzemmódban működjön a készülék amíg el nem érte a lézerblokkoló funkció élesedésének sebességhatárát. Választhatsz 'Csak parkolószenzor' és 'Parkolószenzor és lézer érzékelő' üzemmód között, attól függően, szeretnél-e riasztást kapni alacsony sebességnél a sebességmérő lézerekről. A parkolóradar funkciót tovább finomíthatjuk a következő pontban írtak szerint.

- Sebességfüggő parkolóradar:
Tudod mi az a sebesség, amely felett nincs szükséged a parkolásodat segítő parkradarra? Ha igen, azt itt beállíthatod a készülékedben, s a megadott sebességértéket elérve a parkoló funkció automatikusan kikapcsol majd. De van még egy dolog amit automatizálhatsz!

- AutoLID funkció, hogy csak a fékezésre koncentrálhass:
Ezt a funkciót bekapcsolva automatizálható, hogy lefékezve a konkrét sebességérték alá a blokkolás azonnal megszűnjön. Egy példán keresztül bemutatva: 130km/h-ra állított AutoLID érték mellett haladunk az autópályán, gondolatainkban kissé elkalandozva 145km/h-s sebességgel, amikor riasztást kapunk - autónkat célba vette egy lézer! A fékre lépünk hogy sebességünket mielőbb korrigáljuk a megengedett 130km/óra alá. Ez sikerül is, mindössze 3mp alatt, a készülék azonnal kikapcsolja a blokkolást. Vagyis nem blokkolja végig az egyébként külön megválasztható blokkolási időt, legalábbis ha hamarabb le tudunk fékezni a határra. A blokkolási idő gyári beállításban négy másodperc. A készülék így nem kelt feltűnést, csak annyit blokkol amennyire feltétlenül szükség van.
 
 
 

5. Az ESO traffipax hatástalanító szenzorok kezelése
 
Eso lézerblokkoló

A hamarosan érkező, ESO elnevezésű lézereket is blokkolni képes speciális AL Priority szenzorokra csak autópályán lesz szükség, hiszen ezeket a mérőket csak itt használják. Alacsonyabb sebességnél nincs okunk aktiválni ezeket a szenzorokat, így használatuk limitálható az új, Hw.4-es AL Priority-ben.
Az ESO ES 3.0 és 8.0 sebességmérők jelenleg Németországban használatosak, detektálásuk meglehetősen nehéz, mert a forgalmat oldalról mérik, nem szemből vagy hátulról.


 
 

6. Fejlettebb statisztikák készítése utunkról
 
AL Priority statisztika készítés

Statisztikákat nyerhetünk ki készülékünkből, ez nem újdonság. A GPS antenna viszont itt is új dimenziókat nyitott, pontosabb adatok segítségével követhetjük nyomon, hol, mikor, mi történt velünk, milyen lézerrel találkoztunk. 

 
 


7. Elsőrangú radaros zavarszűrő funkció
 
AL Priority radar szűrő funkció


Az ARF (Assisted Radar Filter) funkciót akkor használhatjuk, ha rendelkezünk AL Priority rendszerünkhöz csatlakoztatott, speciális radarérzékelő antennával (az antenna típusról, elérhetőségéről telefonon vagy e-mailben érdeklődhetsz). Lényege, hogy radarantennánkat ne zavarja idegen jel a működésben. Idegen jel lehet saját autónk radaros elven működő vezetéstámogató rendszere, vagy a forgalomban körülöttünk található járművek radarjele is. De ide tartoznak az automata ajtók is - benzinkutak, üzletek fotocellás bejáratai, melyek radarral sugároznak hogy érzékeljék a feléjük közeledő vásárlót. Ezek mind zavarhatják a csatlakoztatott radarantenna működését. E zavaró radarforrások frekvenciajele egy gombnyomással elraktározható az AL Priority készülékbe azok érzékelésekor. Az így rögzített jelforrásokra nem lesz riasztása a radar antennának. 
A radarjel frekvencia mellett a készülék a jel erősségét is elmenti, de nem zárja ki a teljes sávot, így ha traffipax is sugároz (erősebben) azon a frekvencián, akkor arra jelezni fog.
Összesen 16 ilyen radarforrás raktározható el a memóriába. (A művelethez AL Priority BlueTooth modul és okostelefonos használat szükséges, a speciális radarantennán kívül!) 
 
 
 
 
8. Gyorsulás mérő funkció
 
ALP gyorsulásmérő funkció

Megmérheted járműved gyorsulását 0-60 mérföld/óra viszonylatban - a funkcióhoz követelmény a HiFi kontroll szett!

 
 


9. További GPS-funkciók kifejlesztésének lehetősége
 
Lézerblokkoló GPS antennával

További GPS-re támaszkodó funkciók, műholdas fejlesztések várhatók a közeljövőben. Maradj velünk, hamarosan új információkkal jelentkezünk!
 


Merre tovább? Válassz az alábbi linkek közül:
 

Szeretnél tanulni traffipax témában? Ingyenes e-bookunk ide kattintva lehet a Tiéd >>>


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GYIK

 

Legális felszerelni lézerblokkolót 2020-ban is?

Igen, nincs változás! A készülékek továbbra sem tartoznak a közbiztonságra veszélyes eszközök közé, szabadon felszerelheted pl. az AL Priority parkolószenzoros készüléked.
 

Hány szenzor kell az autómra?

 
Elsősorban a méret dönt. Egy fejlett készüléknél a nagyobb személyautókra (Audi A8, BMW 7, Mercedes S, Lexus LS stb.) is elég oldalanként egy szenzor. Ilyen készülék az AL Priority lézerblokkoló.
 

Melyik márka az ajánlott, megbízható kategória?

 
Mi az AL Priority készülékeit tartjuk a legkiemelkedőbbnek kínálatunkban. Ezt alátámasztják a nemzetközi független terméktesztek eredményei is.
 

Készült friss blokkolós teszt? Hol találom?

 
Igen! A Vortex tesztelt nem rég készülékeket. A tesztjük összefoglalóját és eredményét megtalálod a Hírek, újdonságok menüpont alatt.

Keresés