Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lézerblokkoló alkalmazás és beállítása

Okos-blokkoló cikksorozatunk előző részében megismerkedtünk az okostelefonos alkalmazás riasztásaival és annak kezelésével. Most nézzük meg a többi opciót és beállítási lehetőséget!

Hogyan kapunk riasztást, ha a telefonunkkal használjuk a lézerblokkolót? 

Egyszerű és nagyszerű megoldást kínál az ALP Connect applikáció, okosblokkolóvá változtatva lézeres traffipaxvédelmünk! Ehhez csak az alap blokkoló szettre és az ALP Bluetooth modulra van szükség, na meg az okostelefonunkra!

ALP Connect beállítások

ALP lézerblokkoló connect app beálítások

 

System Info 

 

Rendszerinformációk kiolvasása, a program és az AL Priority verzió és szériaszám információit nézhetjük meg.

 

Reset Defaults 

 

A gyári alapbeállítások aktiválása. Beszereléskor és hiba esetén alkalmazhatjuk, segítségével a gyári alapbeállítások kerülnek érvénybe, valamint a központi egység megjegyzi, hány érzékelő fej és hova van rá csatlakoztatva, így figyelmeztetést tud küldeni, ha ez valamiért megváltozik. 

 

Save to USB 

 

Csatlakoztatott pendrive (usb meghajtó) esetén elmenthetjük az ALP statisztikáját, mely tartalmaza a beállításokat, észlelt lézereket és az esetleges hibajelentéseket. A mentéshez használjunk jó minőségű usb adathordozót, mely nem nagyobb kapacitású 16Gb-nál. Hibajelenség esetén az elkészített "stats.alp" nevű fájlt könnyedén el tudod e-mail-ezni nekünk vagy helyi forgalmazódnak, ami nagyban megkönnyítheti az esetleges probléma feltárását.

 

Demo 

 

Az applikáció bemutatja, hogyan fog riasztani lézer vagy radar érzékelése esetén, ismerkedhetünk a hangokkal, vizuélis jelzésekkel álló helyzetben. A demo üzemmód kipróbálásához AL Priority készülék sem szükséges: csak töltsd le telefonodra az ingyenes ALPConnect alkalmazást (Android vagy iOS) és máris megnézheted, miként használható a program! 

 

Help 

 

Az alkalmazás angol nyelvű leírását nyitja meg, internetkapcsolat szükséges hozzá.


Firmware update

 

Rendszerfrissítés, frissíthetjük a rendszert, ha van elérhető újabb firmware. Internetkapcsolat szükséges hozzá. A frissítés több percig is eltarthat, míg az adatok a telefonból a Bluetooth modulba másolódnak.


Configure 

 

Statistics -  online megnézhetjük az ALP statisztikáját, blokkolt lézerek és esetleges hibaüzenetek listáját.

 
Modify - az aktuális beállítás módosítása. Az online onfigurációs felület megnyílik, ahol elvégezhetjük a megfelelő beállításokat. A végén el kell mentenünk a konfigurációs file-t. Ez online tárolódik a felhőben, nem a telefonunkon. Érvénybeléptetni a "download" gombbal tudjuk az applikációban. (Nem a böngészőben.)

Download - Az előzőleg elkészített konfigurációs file letöltése és aktiválása.

 

Supressed

 

NET Radar csatlakoztatása esetén aktív mnüpont.
Backup: Net Radar funkcióhoz kapcsolódó zavarszűrési pont adatbázisba mentése. 
Restore: mentett adatbázis visszaállítása, pl. telefoncsere esetén.

 

Options

 

Opciók - A, B és C profilban külön beállítható. A profilok lehetővé teszik, hogy akár három különböző beállítás között egy gombnyomással válthassunk.

 

A Profilok aktiválásához először a Configure-Modify lehetőségnél az online setupban aktiválnunk kell a profilokat. Az AL Priority profilokról többet itt olvashatsz.

 

Speed Metric - válasthatunk, hogy km/h vagy mph mértékegységű legyen a sebeségkijelzés.
 

Voice Alerts - női vagy férfi hangú beszédriasztás közül választhatunk.

 

ALP Connect app  beállítások


Voice Pack - Simple - tömör riasztás, nem mondja be a mérőkészülék típusát; Detailed - részletes hangriasztás, lézer azonosítóval együtt.

 

Audio Output 

A hangriasztás módját és útját választhatjuk ki.

Ha telefonunk csatlakozik a kocsi gyári kihangosítójára, audio rendszerére, abban az esetben a riasztás az autó hangszóróin keresztül érkezik, mintha egy bejövő hívás lenne, így egyértelmű és világos jelzést kapunk.


Ha nincs csatlakotatva a telefonunk az audió rendszerre vagy telefon kihangosítóra, a riasztás a telefonon keresztül érkezik, hanggal és képpel.

 

Audio Output iOS (Iphone) operációs rendszer esetén:

Kiválaszthatjuk, honnan szóljon a hangriasztás.

Default - Ha bluetooth kapcsolaton keresztól zenét hallgatunk az autó audio rendszerén, a riasztás is onnan lesz hallható. Ha nem hallgatuk zenét, a telefonon keresztül érkezik a jelzés.

Speaker - a riasztás a telefon hangszóróján keresztül szólal meg, ha zenét hallgatunk közben, az lehalkul a riasztás időtartamára.
 

HFP - A zene elhalkul, a riasztás az autó hifi rendszerén keresztül érkezik akkor is, ha rádiót hallgatunk. Ebben az esetben bejövő hívásként kapjuk a riasztást, a megfelelő lézer azonosítással együtt. Az alkalmazás futhat a háttérben, nem szükséges főképernyőn futnia. A PDC (Parking Distance Control - Parkolósegéd) jelzése is hasonlóképpen érkezik a sofőrhöz.

 

Hangriasztás telefonálás közben

 

Ha kihangosítón éppen telefonálunk, akkor a riasztás is a kihangosítón keresztül érkezik, hangosan, de azt a másik fél nem hallja.

Telefonon beszélve - nem kihangosítva - , a riasztás a telefonon keresztül szólal meg, ani a másik fél nem hall. A telefon értesítést is küld, mintha egy üzenetünk érkezne.

Ha az auto hifi le van kapcsolva, de a telefon kihangosító kapcsolat él, a hifi rendszer bekapcsol riasztás esetén. Ez a gépkocsitól is függ.

 

Audio Route (Google) operációs rendszer esetén:


Audio Route - ALL : A telefon és a hifi rendszer is riasztást ad.
Audio Route - DEFAULT : Csak a hifi rendszeren keresztül érkezik riasztás.

Audio Mix 
A hangriasztás "Duck" beállításnál lehalkítja a zenét, Mix beállításnál azzal együtt hallható, a zene nem hallkul le.

GPS Source - kiválaszthatjuk, hogy az applikáció az ALP saját gps antennáját használja, vagy a telefon antennáját preferálja.
"ALP"-az ALP saját antennájának használata, "Mobile"- a mobilunk antennájának használata. 


Teach Suppress: öntanuló X és K sávos radarszűrés be- vagy kikapcsolása.


Auto Firmware Updates - Firmware verzio automatikus ellenőrzése minden alkalmazás indítás során. Így nem szükséges manuálisan ellenőrizni, megteszi ezt az alkalmazás. "On"-automatikus frissítés bekapcsolva, "Off"-automatikus frissítés kikapcsolva.

 

Okosblokkoló alkalmazás cikksorozatunk előzőrészét ide kattintva olvashatod el.

 

Ha még nincsen lézerblokkolód, itt válogathatsz az év legjobb blokkolói között!

 

Keresés