Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vadriasztó autóra szerelése

Vadriasztó autóra szerelése Így szereld fel vadriasztód járművedre!

Vadriasztó autóra szerelése

Nézd meg ezt a készüléket!

Vadriasztó felszerelése egyszerűen, lépésről lépésre:

1. Álljunk szembe az autóval és keressünk olyan helyet, ahol kb. egy gyufásdoboz elfér a hasára fordítva. Próbáljuk is oda a vadriasztó egységet, elfér-e, stabilan rögzíthető-e, valamint győződjünk meg róla, hogy a vadriasztónkat majd tartó felület nem képez akadályt a vadsíp "megfújásához" - a síp rész ne legyen takarásban.

Amire figyelni kell, hogy szemből a menetszél érje a kinézett helyet, hiszen a torlónyomás, a vadriasztón áthaladó levegőáram fogja megszólaltatni a speciális sípot, nagy hangerővel. Ne aggódj, a gépkocsiban nem hallható a frekvencia, a légáramlás és a hangszigetelés tökéletesen elvezeti, elnyeli, csak kívülről hallható kismértékben és csak közepes vagy nagyobb sebességnél.


Siren 7 vadriasztó a doboz tartalma

A Siren7 vadriasztó doboza mindent tartalmaz a felszereléshez


2. Vedd ki a csomagban található zsírtalanító kendőt és töröld meg a vadriasztó alját és a kinézett helyet a gépkocsi lökhárítóján is, a vízszintes felületet. Ide kerül majd a  ragasztószalag, ezért fontos hogy tiszta legyen mindkettő.


Vadriasztó felszerelés fontos lépése a zsírtalanítás

A vadsíp és helyének megtisztítása fontos lépés a felillesztés előtt
 

3. Húzd le a védő csíkot a mellékelt 3M ragasztószalagról és ragaszd fel a Siren 7 megfelelő oldalára, az imént megtisztított felületre.


4. Húzd le a védőcsíkot a ragasztó másik oldaláról is és alaposan nyomd rá a lökhárító megtisztított felületére a vadsíppal együtt.

Kész!

 

Vadsíp beszerelve

 

Arra azért figyelj, hogy lehetőleg ne legyen túl hideg a ragasztócsík, ha a külső időjárás hűvös, tedd a zsebedbe néhány percre melegedni, így a maximális tapadást érheted el.

Sokan bizalmatlanul olvasgatják a Siren 7 vadriasztó síp leírását, de csak addig, míg nem fogták a kezükbe az eszközt. Ekkor az előítélet, mely szerint "ez a kacat se jó semmire" átalakul, és elkezdik keresni a  Siren 7 helyét a kocsin, ami legtöbbször nem nagy feladat, hiszen minden autón található megfelelő hely a vadsíp számára.

 

Manuális vadriasztó teszt

Fogd meg a Siren 7-et és fújj bele 5-10cm távolságból! Nem kell bekapni, mint egy sípot. Így is hallható hangot csalhatsz ki a vadriasztóból! 90km/h sebességnél hatalmas légnyomás éri az eszköz légbeömlőjét és ennek megfelelően erős hanggal figyelmezteti a vadakat, persze olyan tartományban, ami a kocsiban nem hallható, egyáltalán nem zavaró, a vezetés komfortos marad!

Már a kilencvenes években megjelentek a furcsa  űrhajó formájú kínai vadriasztó sípok, amit minden esetben párban árusítottak, vagy azért, hogy a fácán és a nyúl sztereóban hallhassa a közeledő autót, vagy pedig tudták, hogy a gyenge minőségű ragasztó és átgondolatlan tervezés miatt hamarosan leesik legalább az egyik "bügyök" a lökhárítóról. Ezt a hibát is kiküszöbölte a Siren 7 konstruktőre.

A Siren 7 nem igényel dupla felszerelést, az őzek, vaddisznók, szarvasok meghallják a mozdonyfütty erejű hangot és a speciális ragasztónak és alapos tervezésnek köszönhetően az elvesztéstől sem kell tartani.

Az egységcsomag tartalmazza a 3M tisztító kendőt, mely zsírtalanítja a felületet a tökéletes ragasztás érdekében, valamint a 3M VHB kétoldalas ragasztószalagot. A 3M VHB ragasztó nevének rövidítése "Very High Bond", szó szerinti fordításban nagyon magas kötés, magyarul nagyon erősen tapadó ragasztószalag.

 

Megéri a befektetés!

Bármilyen kár esik az autóban, még ha csak a ködlámpa vagy a hűtőrács törik, akkor is nagyobb a kár, mint a riasztó ára, nem beszélve az értékes időről, amit a gépkocsi helyrehozására kell fordítani.

A Siren tartós és erős, autócsere esetén átköltöztethető az új autóra, csak kétoldalas ragasztószalagra lesz szükséged, melyet akár a barkácsáruházakban is megvásárolhatsz.

Tartalomhoz tartozó címkék: vadriasztó beszerelés

Keresés