Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Visszatér a Fáma2 lézer traffipax?

2020. 07. 07. 09:44:56

Fáma 2 lézer újra mér

Úgy tűnik, igen! A mesterlövész lézer Fáma 2 újra az utakon!


Már nem csak a Fáma 3 civil autós sebességmérés okozhat meglepetést a jármű vezetőknek!

A médiát a napokban körbejárta egy fotó egy gyorshajtó járműről. Ebben eddig semmi újdonság nincs, szinte minden nap látunk, olvasunk ilyet. Egy szemfüles olvasó azonban kiszúrt egy apró részletet az aktuális fotón: a gyorshajtást dokumentáló kép bal felső sarkában látható az FLII (FámaLézer II) jelölés, márpedig ez csak egyet jelenthet, a műszer egy hamvaiból feltámadt Fáma 2 lézer volt!
 

Az ősrégi, de mégis zseniális és rettegett konstrukció, a Fáma 2 avagy FLII VHT506 tehát újra aktív. Koaxiális lencséinek köszönhetően lézersugara rendkívül fókuszált és tiszta az egymás melletti optikával rendelkező traffipaxokhoz képest mint a Cam S1 vagy Fáma 3, így a legjobb minőségű érzékelésre van szükség a kis távolságú mérések hatástalanításához, amire szerintünk a legjobb megoldás az AL Priority!
 

Fáma 2 lézer és AL Priority lézerblokkoló
Beszerelés után saját Pro Laser II - a Kustom Signals gyártmányú lézer a Fáma 2 műszer szíve -
sebességmérőnkkel ellenőrizzük védelmed, ha szeretnéd!


Azt gondoltuk, egy életre kivonták a forgalomból, de most kiderült: a Fáma2 lézer az elmúlt évtizedben csak Csipkerózsika-álmát aludta, s 2020 nyarán visszatért tetszhalott állapotából, hogy újra gyártsa a drága fényképeket! 
Így a modern kortárs Cam-S1 és az antik Fáma 3 lézerek mellet már az őskövület Fáma 2 is veszélyt jelenthet a pénztárcára, ha elnézzük a sebességhatárt.

 

Fáma 2 lézer - Egy kis történelem

A Fáma II lézer először 1996-ban állították csatasorba Magyarországon, az autósok nem a legnagyobb örömére. 2000-ig bővült az állomány száma, összesen 24 darabra.
Ez a lézer akár 1000 méteres távolságból is képes sebességadatot olvasni, ami akkoriban nagy szó volt. Manapság nem tudjuk hány méterre használják.
A mai napig az egyik legnehezebben elhárítható lézernek számít, sokan örültek, amikor kivonták a forgalomból a műszert - most úgy néz ki, itt van újra...

 

Fáma 2 lézer koaxiális lencse
Koaxiális lencsék, tiszta fókusz


Egy régebbi teszt videónkat itt nézheted meg az AL Priority előző generációjával, az AL G9-cel: Fáma 2 teszt.

 

Teljes lézerblokkoló arzenálunkat ide kattintva nyithatod meg.

Tartalomhoz tartozó címkék: lézerblokkoló

Keresés